Ana SayfaHaberlerKULİS | Istakoz krizinde son durum: Erdoğan ile görüşmedi ya da özür...

KULİS | Istakoz krizinde son durum: Erdoğan ile görüşmedi ya da özür dilemedi

Bayram tatilinde gittiği Monaco’dan ıstakoz paylaşımıyla siyasette büyük tartışma yaratan AK Parti İzmir milletvekili Şebnem Bursalı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına gidip, özürlerini ilettiği haberlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bursalı’nın yakın çevresine “Istakoz konusunda Cumhurbaşkanımızla özel bir irtibatım olmadı. Kendisine yeni bir özür dilemişliğim yok” dedi.

AK Parti meclis grup toplantısında milletvekillerine sert uyarılarda bulunması beklenirken tam tersini yapıp, “Biz bitti demeden bitmez” sloganıyla özeleştiri sürecinde de parti teşkilatını yüceltmeyi tercih edeceği mesajı veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, milletvekilleriyle kapalı bir grup toplantısı yapmadığı da ortaya çıktı. 

Her zaman olduğu gibi grup toplantısından sonra toplantı salonunun arkasındaki odaya geçen Erdoğan, milletvekillerinin aidatlarının belirlendiği rutin toplantıyı da yakından izledi. 

Bayram tatilinde gittiği Monaco’dan ıstakoz paylaşımıyla sadece iktidar ve muhalefeti değil, iktidar içinde de eski-yeni birçok ismi karşı karşıya getiren İzmir milletvekili Şebnem Bursalı’nın, bu sırada Erdoğan’ın yanına Ankara milletvekili Osman Gökçek’le gittiği ve Erdoğan’dan özür dilediği haberleri kulislere yansımıştı ki, böyle bir özür dilemenin olmadığı ortaya çıktı. 

Bayram tatili sonrasında toplanan Meclis grubunda ilgiyle karşılanan Şebnem Bursalı’nın, yakın çevresine “Istakoz konusunda Cumhurbaşkanımızla özel bir irtibatım olmadı. Sosyal medya hesabımdan özür mesajlarımı kamuoyuyla paylaşmıştım. Yeni bir özür dilemişliğim yok” mesajı verdiği öğrenildi. 

Serbestiyet’in ulaştığı Şebnem Bursalı “Evet, böyle” diyerek, bu mesajı doğruladı. 

Istakoz paylaşımıyla gündem olan Şebnem Bursalı’nın partisinin grup toplantısına katılmasından sonra, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan’ın mesajlaşmaları da kameralara takılmıştı. Şebnem Bursalı’nın TBMM’deki görüntülerine ilişkin habere Bilal Erdoğan’ın “B.kunu çıkardılar ama” diye yanıt verdiği, Varank’ın da ıstakoz emojisi attığı görüldü

Dikkatler kabinede 

31 Mart seçim yenilgisinden sonra topladığı Merkez Yürütme Kurulu’nda  (MYK) “Milletle aramızda duvar olmayacak” mesajı veren Erdoğan’ın, dün meclis grup toplantısından sonra da biraraya geldiği MYK üyelerine yine benzer bir mesaj verdiği öğrenildi. 

Parti yönetiminde, kabinede değişiklikler bekleyen AK Parti yönetimi, bu değişiklikler için zaman çizelgesinin belli olduğunu söylüyor. 

Buna göre, Nisan sonunda AK Parti olağan kongresi için süreç başlayacak. Daha önce başlangıç için Mayıs sonunu işaret eden parti kurmayları “Her şey öne çekiliyor. Cumhurbaşkanımız bunu özellikle istiyor” mesajı veriyor. 

Nisan sonunda il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması için süreç başladığında, AK Parti Eylül’e doğru olağan kongresini yapacak hale gelecek. 

Kongre süreciyle birlikte Erdoğan’ın ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değişiklik yapması bekleniyor. Parti kulislerinde kabinenin icracı bakanlarının değişeceği konuşulurken, bu bakanlar arasında en çok Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ve Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar gösteriliyor.

- Advertisment -