Ana SayfaANALİZLERKULİS | İyi Parti yönetimi: İmamoğlu’yla da, Yavaş’la da yollarımızı ayırdık

KULİS | İyi Parti yönetimi: İmamoğlu’yla da, Yavaş’la da yollarımızı ayırdık

İyi Parti lideri Akşener’in partiye kurumsal bir operasyon yapıldığını ve bunu bir savaş ilanı kabul ettiğini duyuran açıklamasından sonra İyi Parti yönetimi, savaşın nasıl olacağı sorularına da verilecek yanıtları da hazırladı: İmamoğlu’yla da, Yavaş’la da yollarımızı ayırdık. İstanbul ve Ankara’da adaylarımızı açıkladıktan sonra herkes parti kimliğimize verdiğimiz önemi anlayacak. İşbirliğimiz kimliğimizledir, halkladır. Bize oy versin diye gidip de terörle arasına mesafe koyamamış kimseyle görüşmeyeceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İyi Partili üyelerinden İbrahim Özkan’ın partisinden istifa edip, İyi Parti’nin CHP’yle işbirliği için arka kapı diplomasisi yaptığını açıklamasından sonra İyi Parti lideri Meral Akşener’den gelen “savaş” açıklaması siyaset kulislerinin en çok konuşulan konusu oldu.

Akşener, Özkan’ın iddia ettiği arka kapı diplomasisinden haberdar olmadığını söylerken “İyi Parti’ye kurumsal bir operasyonun yapıldığı ortaya çıkmıştır. Arka kapı diplomasisinden haberim yok. Bu bir savaş ilanıdır. Varım” açıklaması yaptı.

Akşener’e destek için sosyal medyada “Varım” hareketi başlatan İyi Parti yönetimi, nasıl savaşacaklarına dair kendilerine yöneltilen sorulara da yanıtları hazırladı.

O yanıtlarda CHP’nin yeniden İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanı ilan edilen Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın yanısıra CHP yönetimine yapılan eleştiriler de dikkat çekiyor. Parti kulislerine değerlendirmeleriyle birlikte yansıyan yanıtlar şöyle:

“Başı bozukluğa izin vermeyiz”

“-İyi Parti, kendi kurumsal kimliğini koruyarak siyasetteki yoluna devam etmeye karar verdi. Partinin kurumsal kimliğini korumak için tüm gücümüzle çalışacağız. Partiden ayrılanlara, ayrılacak olanlara saygılıyız. Ama partiye ihanet niteliğinde açıklamalar yapanlar karşısında da sessiz kalmayacağız.

-İbrahim Özkan’ın partiyi bilmediğini herkes gördü. İyi Parti’den gelmeden önce de Ekrem İmamoğlu’yla yakın tanışıklığı yoktu. Partinin kurumsal kimliğine ters düşen çarpık açıklamalarıyla particiliğin ne olduğunu bilmediğini de herkes anladı. Parti genel başkanından ya da partinin herhangi bir üst düzey organından talimat almadan arka kapı diplomasisi yürütülmez. Neyi, nasıl yaptığını da açıklayamıyor ki, açıklayamaz. Bizim İyi Parti’de esas kıldığımız şey; partinin kimliğidir. Başı bozukluğa asla izin vermeyiz.

-Mansur Yavaş’a da, Ekrem İmamoğlu’na da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi bir görev çağrısı yaptık. Mansur Yavaş, Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıksaydı, kezin kazanıyordu. Ama bunu yapmak istemedi. Yolu açık olsun. Yavaş’la da, İmamoğlu’yla da yollarımızı ayırdık. İstanbul ve Ankara adaylarımızı kamuoyuna açıklamaya kararlıyız.

“Parti kimliği, oy oranından önemlidir”

-Biz halka kendimizi öyle bir anlatacağız ki, bize inanacaklar. Bize güvenecekler. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’de kurumları çürüttüğü için bugün siyasi partilerde de kurumsal sıkıntılar yaşanıyor. Sistemi düzeltmeye kararlıyız. O yüzden parti kimliğimizi yücelteceğiz. Parti kimliği, oy oranından önemlidir. Bir seçim düşük, bir seçim yüksek oy alırsınız. Bu anlaşılabilir. Önemli olan; kimliği kaybetmemektir.

-Bir seçimde sırf kazanmak için terörle, terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayanlarla görüşmeyeceğiz. Asla onlarla yanyana durmayacağız. Duran dursun. Halkımız onu görecek, yanıtını verecek.”

Akşener, başkanlık divanını topluyor

İyi Parti lideri Meral Akşener, “savaş” açıklamasından sonra yarın başkanlık divanı üyeleriyle biraraya gelecek. Toplantının rutin olduğunu ancak partinin yerel seçim hazırlıklarına ilişkin çalışmaların değerlendirileceğini anlatan İyi Parti kurmayları; partiden istifaların ve görevden almaların bir süre daha süreceğine ilişkin değerlendirmelerinin sürdüğünü söylüyor.

İyi Parti; yerel seçim için sahadaki yapacakları çalışmalarda bu görevden almalarla ilgili seçmene de özel bilgilendirme yapmayı planlıyor.

- Advertisment -