Ana SayfaÖZEL HABERKULİS | Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile ne konuştu?

KULİS | Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile ne konuştu?

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu çalışma ofisinde ziyaret etti. İki genel başkanın ana gündemini CHP’nin yerel seçim stratejisi ve başarısı oluşturdu. Özel, Kılıçdaroğlu’na CHP’nin Antalya kampında tüm milletvekillerinin eleştirilerini dinlediğini ve partide birliğin sağlanması için kendisinden beklenileni yapacağını anlattı. Kılıçdaroğlu’nun Özel’e “Partinin başarısı; partide birlik ve bütünlüğün korunmasından geçiyor. Bunun için sizden beklenti, partide uyumu sağlamanızdır” mesajı verdiği öğrenildi. Özel, Kılıçdaroğlu’nu bir sonraki kampın gala yemeğine davet etti.

Partide yaşanan “değişimci-genel merkezci” ayrışmasının getirdiği rekabet ortamında gidilen olağan kurultayda CHP’nin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel, genel başkanlığının birinci ayında eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara Mustafa Kemal Mahalesi’ndeki ofisine CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’la birlikte giden Özgür Özel’i Kılıçdaroğlu’nun kapıda karşılaması dikkat çekti. Özel’in Kılıçdaroğlu’nu ziyareti kadar, Kılıçdaroğlu’nun Özel’i sıcak karşılaması CHP kulislerine “İki lider arasında buzlar eriyor. Yaklaşan yerel seçim işbirliğini ve güçbirliğini gerektiriyor” değerlendirmeleriyle yansıdı.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘partide birlik’ vurgusu

Özgür Özel’e, CHP’nin 31 Mart 2024’teki yerel seçimden başarılı çıkması için kendisine düşen tüm sorumluluğu ve görevi sonuna kadar yapacağı mesajı veren Kılıçdaroğlu’nun, partideki başarının en temel koşulunun parti içindeki birlik olduğuna vurgu yaptığı öğrenildi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na partideki birliktelik ve uyumu sağlamak ve yerel seçim başarısına herkesin odaklanması için 1-3 Aralık tarihlerinde Antalya’da milletvekilleriyle kampa girdiklerini hatırlattı. Özel’in Kılıçdaroğlu’na kamptan notlar paylaşırken kendisine milletvekillerinden gelen eleştiri ve beklentileri dikkatle dinleyip, not aldığını da anlatması dikkat çekti.

Özel’in, Kılıçdaroğlu’na “Evet, eleştiriler vardı ama kampı bütün arkadaşlarımızla uyum içinde, makul ilişkiler çerçevesinde tamamladık. Bu birliktelik daha da güçlenecek” mesajı verdiği öğrenildi.

CHP’nin Antalya kampında kimi milletvekilleri Özgür Özel başkanlığındaki yeni yönetime kırgın olduğunu dile getirirken, CHP grup başkanvekillerinden Ali Mahir Başarır’ın Özgür Özel’in kurultayı kazanmasıyla birlikte havalara zıplamasına duydukları tepkiyi Özel’le paylaştıkları kamuoyuna yansımıştı. Kamuoyuna yansıyan haberlerde CHP’li vekillerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti yönetiminde etkili olduğu eleştirilerini de Özgür Özel’le paylaştıkları bilgisi de vardı.

Özel, milletvekillerin birliğini ve uyumunu sağlamak adına kampta “Bu salondaki birbirinden özür dilemesi gereken herkes adına özür diliyorum. Ben, bütün özürleri dilenmiş kabul ediyorum. Kendi adıma bir kırgınlığım yok. Kimse kırgınlık sürdürmesin” çıkışı da yapmıştı. Özel, milletvekillerinin CHP grup yönetimine dönük eleştirilerine de “Grup yönetimi iki yılda bir yenilenecek” sözüyle karşılık vermişti.

Kılıçdaroğlu’na kamp daveti

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin bir sonraki milletvekili kampının gala yemeğine davet etti. Daveti nezaketle karşılayan Kılıçdaroğlu’nun Özel’e “Milletvekilleriyle uyum içinde çalışma gayretinizi takdirle karşıladım. Partinin birlikteliği çok önemli ve kıymetli” mesajı verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nu İyi Parti’nin CHP’nin işbirliğini reddetmesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da bilgilendiren Özgür Özel, 11 Aralık’ta mecliste başlayacak bütçe maratonunda CHP genel başkanı olarak yapacağı konuşma için de bilgi verdi, katkı istedi.

- Advertisment -