Ana SayfaÖZEL HABERKULİS | Özgür Özel o olayı anlattı; CHP Mersin Milletvekili Saadet’e geçiyor

KULİS | Özgür Özel o olayı anlattı; CHP Mersin Milletvekili Saadet’e geçiyor

CHP lideri Özgür Özel, partisinin kapalı grup toplantısında milletvekillerine “Kurultay öncesi tartışmalar bitsin. Uyumlu olmayan gider” dedi ve Mersin Milletvekili Ufuk Çakır’ı isim vermeden gündeme getirdi. Belediye başkanlığı aday belirleme sürecinde parti yönetimiyle tartışan Çakır’ın CHP’den istifa ederek Saadet meclis grubuna geçmesini beklediğini anlatan Özel’in, meclis grubunun düşmemesi için Saadet'e geçen Ali Fazıl Kasap’ın da CHP’ye geri döneceğinin mesajını verdiği öğrenildi.

CHP lideri Özgür Özel, CHP Ankara milletvekili Murat Emir’in grup başkanvekili seçilmesinin ardından milletvekilleriyle kapalı grup toplantısında bir araya geldi.

Milletvekillerine partinin yol haritasına ilişkin bilgi veren Özel’in, CHP’nin 31 Mart seçimlerinden birinci parti çıkmasında tüm parti örgütünün emeği olduğuna dikkat çekerken, milletvekillerinden beklentilerini sıraladığı öğrenildi.

Seçim öncesinde partide genel başkanlık yarışında yaşanan tartışmalara ve ayrılıklara gönderme yapan Özel, seçim öncesinde kendisiyle birlikte hareket etmekte zorlanan, kendisinin yanında durmayan hiçbir milletvekilinin kaygı duymaması gerektiğini anlatırken, “Artık hepimiz önümüze bakalım” mesajı verdi. Özel’in milletvekillerine hem birlik hem de uyarı mesajları özetle şöyle:

“Geçmişteki tartışmaları geride bırakalım. O tartışmalar bitsin artık. Asıl önemli olan bundan sonraki performanslar ve partinin, ülkenin geleceği için gösterilecek çabadır.

“Partinin bütünlüğüne aykırı hareket eden, parti yönetimiyle uyumlu çalışmayanlarla yol almak zordur. Parti içi uyumu bozanlarla ilgili tedbirler alınacak, gerekirse disiplin süreci başlatılacak. Partinin birliğinden, bütünlüğünden taviz vermem söz konusu olamaz.”

Mersin vekili Ufuk Çakır CHP’den ayrılıyor

Özgür Özel seçim sürecinde kendisini çok üzen bir olayı da milletvekilleriyle paylaşarak, CHP’de neye neden izin vermeyeceğinin anlaşılmasını istedi.

Özel, 31 Mart seçimi öncesi aday belirleme sürecinde parti meclisi toplantısına aniden gelerek yüksek sesle PM üyeleriyle tartışan, kendi desteklediği isim aday yapılmadığı için CHP yönetimini eleştiren Mersin Milletvekili Ufuk Çakır’ı isim vermeden gündeme getirdi.

Çakır’ın CHP’den istifa ederek Saadet meclis grubuna geçmesini beklediğini söyleyen Özel’in, Saadet grubunun düşmemesi için Saadet’e geçen Ali Fazıl Kasap’ın da CHP’ye geri döneceğinin bilgisini verdiği öğrenildi.

- Advertisment -