Ana SayfaHaberlerKULİS | Özgür Özel'den Bahçeli'ye Sinan Ateş mesajı: Ayşe Ateş,...

KULİS | Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sinan Ateş mesajı: Ayşe Ateş, haberiniz olsa kötü olayları engelleyeceğinizi düşünüyor

CHP lideri Özel, eski ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’le yaptığı görüşmeden bir gün sonra MHP lideri Devlet Bahçeli ile TBMM’de biraraya geldi. Özel’in Bahçeli’yi Ayşe Ateş’le görüşmesi hakkında bilgilendirirken “Ayşe Ateş, sizin olan bitenden haberiniz olmadığını söylüyor. 'Bahçeli’nin haberi olsa kötü olayları engellerdi' diyor" mesajı verdiği belirtiliyor.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduğu “hak ihlali ve Türkiye’nin gerçek gündemi” başlıklı dosyaların bir benzerini MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de sundu.

Özgür Özel ile Devlet Bahçeli arasında TBMM’de Bahçeli’nin odasında olan 45 dakikalık görüşmeyi her iki taraf da “olumlu, yapıcı ve verimli” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, Özgür Özel’e görüşmeye ilişkin açıklamayı isterse odanın önünde yapabileceğini söylese de, Özgür Özel açıklamayı meclis grup toplantısında yapmayı tercih ettiğini söyledi ve görüşmenin satır başlarını grup toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren CHP ve MHP kurmayları, Özel ile Bahçeli’nin eski ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili değerlendirmelerde de bulunduğunu anlattı.

Bahçeli’nin görüşme öncesinde cinayetle ilgili elinde bilgi ve belge bulunan herkesin yargıya teslim etmesi gerektiğine ilişkin açık mesaj verdiğine dikkat çeken MHP’li kurmaylar, Bahçeli’nin bu tutumu görüşmede de dillendirdiğini söylüyor.

CHP lideri Özgür Özel de görüşmede, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kendisine yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Özel, Ayşe Ateş’in iki kızı olduğunu ve yaşadıkları üzüntüyü paylaştıklarını Bahçeli’ye anlattı. Özel, Ayşe Ateş’in Bahçeli’ye dair kendisiyle paylaştığı düşünceleri de Bahçeli’ye şu mesajla aktardı:

“Ayşe Ateş’le görüştüm. Kendisi, sizin ne olup bittiğinden haberiniz olmadığını, olsaydı durumun bu kadar kötüleşmeyeceğine inanıyor. -Bahçeli olsaydı engellerdi diyor.”

MHP’li kaynaklar, Özgür Özel’in bu mesajına Bahçeli’nin “Takipteyim” yanıtı verdiğini aktarıyor.

Bahçeli’den Özgür Özel’e övgü: Siyasete hareket getirdiniz

CHP genel başkanlığı için kurultay yarışına gidilen süreçte, “Eski sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu’nun yerine Ekrem’e karşı Özgür derim” diyen Bahçeli’nin, görüşmede Özgür Özel’e övgülerini sürdürdüğü de öğrenildi.

CHP’li kurmaylara göre Bahçeli bu övgüsünü, “Kemal başkan sevdiğim bir sınıf arkadaşımdı ama siyasette pek bir hareket yoktu. Siz geldiniz siyaset, ikili ilişkilerimiz hareketlendi. Bakın kapının önünde onlarca gazeteci var. Hareket, bunu başlatana yarar” sözleriyle dile getirdi.

CHP lideri Özgür Özel’in, 31 Mart seçimlerinden sonra başlattığı liderler turu kapsamında, önümüzdeki günlerde DEM Parti’yi ve İyi Parti’yi de ziyaret etmesi bekleniyor. Özel’in bu görüşmeleri tamamladıktan sonra CHP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kabul etme planı var; ancak planlama daha önce yapılsa da, Erdoğan-Özel görüşmesinin ikinci turu daha yakın zamanda yapılabilecek.

- Advertisment -