Ana SayfaHaberlerKULİS | Yerlikaya, İstanbul adaylığını yakın ekibiyle paylaştı. Yeni sürpriz isim: Mehmet...

KULİS | Yerlikaya, İstanbul adaylığını yakın ekibiyle paylaştı. Yeni sürpriz isim: Mehmet Kalyoncu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ocak’ta İstanbul ve Ankara da dahil belediye başkan adaylarını açıklaması beklenirken AK Parti kulislerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İstanbul için aday olacağı bilgisini yakın ekibiyle paylaştığı konuşuluyor. AK Parti’de İstanbul için adaylara yeni bir isim daha katıldı. İstanbul Havalimanı’nın yönetim kurulu üyesi, Kalyon Holding’den iş insanı Mehmet Kalyoncu.

AK Parti’yi, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyesi adaylarının da aralarında olduğu tüm illerdeki belediye başkan adaylarının açıklanacağı 5 Ocak heyecanı sardı.

İstanbul’da, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu karşısında yarışacak adayın kim olacağına dair bugüne kadar sayısız totonun oynandığını, son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vereceğini, dahası Erdoğan’ın kendi partisine bile büyük sürpriz yapabileceğini herkes biliyor.

Kulislerde isimleri İstanbul adaylığı için en çok konuşulan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan cephesinde heyecanın daha büyük olduğunu söylemek mümkün.

Erdoğan’ın özellikle Yerlikaya ve Bayraktar isimlerini belediye başkan adaylığıyla yıpratmak istemediği konuşulsa da, Yerlikaya’nın “ateşten gömleği giyeceği” bilgisi AK Parti kulislerindeki en yeni gelişme. Öyle ki, Yerlikaya’nın İstanbul için aday olacağını yakın çalışma ekibiyle paylaştığı bilgisi kulisleri iyice hareketlendirdi.

“Peki neden Yerlikaya?” sorusu üzerinde duran AK partililerin Yerlikaya için yaptıkları değerlendirmeler şöyle:

“AK Parti’nin yenilikçi kanadını temsil ediyor. Genç, samimi, güven veren, mücadeleci, temiz ve kararlı bir insan. İstanbul’u bütün değerleriyle kucaklayacak, hizmeti herkese götürebilecek, toplumda herkesin inandığı bir isim. Erdoğan’ın da elini rahatlatacak isim Yerlikaya. Tüm Türkiye’yi de arkasına alır, İstanbul’u kazanır.”

İstanbul’da bitmeyen operasyonlar ve İmamoğlu

Son 6 ayda toplam 191 suç örgütünün çökertildiğini açıklayan Ali Yerlikaya, bunların 173’ün organize, 9’unun narkotik, 9’unun siber suç örgütü olduğunu duyururken, bu örgütlerin yerel, bölgesel olduğu kadar uluslararası örgütler olduğunu da söylemişti.

Uyuşturucu ve terör örgütlerinin “korkulu rüyası” olarak bilindiği kadar bu operasyonların neden daha önce yapılmadığı sorusunu da kamuoyunda gündeme taşıyan Ali Yerlikaya’nın operasyonları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da gündeminde.

İmamoğlu’nun Yerlikaya’nın yaptığı operasyonlarla ilgili “Sayın Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesaplarına bakıyorum, her gün 500-600 kişi yakalanıyor. Sayın bakandan önce başka bir hükümet mi vardı? Bu bir durum tespiti değil, görev ihmalidir. Görevini kim ihlal etti?” açıklamaları da AK Parti kulislerinde “Görev yapan her bakanımız kamuoyuna her zaman hesap verebilir. Yerlikaya’nın operasyonlarına şüpheyle yaklaşmak yanlış olur” sözleriyle değerlendirildi.

Mehmet Kalyoncu da aday totoya girdi

Öte yandan AK Parti’nin İstanbul adayının kim olabileceğine dair kulislerde geçen adayların arasına eklenen yeni isim Turkuvaz Grubu’nun da sahibi olan Kalyon Holding’in yöneticilerinden, İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’nun adı da eklendi.

31 yaşındaki Gaziantep doğumlu, aslen Trabzonlu işadamı Mehmet Kalyoncu, İstanbul’da mimari sorunlarla ilgilenen Türkiye Tasarım Vakfı’nın da kurucusu ve başkanıydı.  Kalyoncu, Tasarım Vakfı dışında, bu yıl İstanbul’da düzenlenen, gençlerin katıldığı “23 Zirvesi”nin de ev sahipliğini yaptı.  Zirveye eski İngiltere başbakanı Boris Johnson konuşmacı olarak katıldı. Kalyoncu son olarak Cumhuriyet’in 100. Yılı için kendi bestelediği Emanet adlı eseri, orkestra eşliğinde pianoda çaldığı konserle adından söz ettirmişti.  Son dönemde medyada artan görünürlüğü, başkan adaylığının sürpriz ismi olabileceği iddialarına neden oldu.  Kalyoncu, 23 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada da İstanbul’a dair mesajlar vermişti:

“İstanbul’u tekrar vicdanlı, yaşanabilecek bir şehir haline getirmemiz lazım. Bunu biz sivil toplum kuruluşu olarak sadece şikayet ederek değil, sadece neyin olmaması gerektiğini söyleyerek değil, aslında ne yapılmalı konusunda da bir cevap arayarak vicdanımızdan yola çıkarak yapmaya çalışıyoruz.”

Ayrıca Mehmet Kalyoncu’nun Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Başkanlığı’ndan görev süresinin bitimine 1,5 yıl kala ayrılması, Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Furkan Demirci’ye devretmesi ve Holding’teki görevlerindeki sorumlulukları da devretmesi, bu yöndeki iddiaları güçlendirdi.

- Advertisment -