Ana SayfaHaberlerGündemLütfü Savaş tartışmaları | CHP yönetimi: ‘Tartışmalar Hataylıları yansıtmıyor, kazanacak’, Tepki gösterenler:...

Lütfü Savaş tartışmaları | CHP yönetimi: ‘Tartışmalar Hataylıları yansıtmıyor, kazanacak’, Tepki gösterenler: “Biz depremde can çekişirken ortada yoktu”

CHP’de Lütfü Savaş tartışmaları devam ediyor. Parti yönetimi, Savaş’la ilgili kamuoyundaki değerlendirmelerin Hataylıların görüşünü yansıtmadığını ve Savaş’ın Hatay’ı kesinlikle kazanacağı düşünüyor. 6 Şubat depremlerinden sonra yaptığı “Kefen bile vermediniz” konuşmasıyla hatırlanan CHP geçen dönem Hatay milletvekili Suzan Şahin: “Bize düşen arkasında durmak ve kazandırmak. Kazanacağına da inanıyorum.” CHP’nin Hatay’daki aday adaylarından Ayhan Kara: “Aday anket formlarını akrabalarına doldurttular. Savaş 59 akrabasını istihdam etti.”

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday göstermesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

Sosyal medyada büyük tepki çeken, CHP’ye yakın birçok yazar ve yorumcunun tepki gösterdiği kararla ilgili CHP’de aktif siyaset yapan isimlerden de tepki var.

Tepki gösterenler, Hatay’ın büyükşehir olduğu 2014’ten beri Hatay Büyükşehir Belediye başkanı olan ve 2009-2014 yılları arasında da Antakya Belediye başkanlığı yapan Savaş’ı 6 Şubat depremleri sonrası oluşan kayıpların sorumluları arasında görüyor.

Muhalif medyada da Savaş’ın hem bu sorumluluktan dolayı aday gösterilmemesi hem de Savaş’la Hatay’ın AK Parti’ye kaybedileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

CHP yönetimi, Lütfü Savaş’ın Hatay’ı kazanacağından emin

CHP yönetimi ise Savaş’la ilgili kamuoyundaki değerlendirmelerin Hatay’daki vatandaşların görüşünü yansıtmadığı kanaatinde.

CHP’nin üst düzey yöneticileri, Hataylıların Savaş’ı deprem sonrasındaki kayıpların sorumlusu olarak görmediğini ve Savaş’ın Hatay’da tüm kesimlerden olumlu bir karşılık görmeye devam ettiğini değerlendiriyor. CHP Genel Merkezi’nde Savaş’ın Hatay’ı kesinlikle kazanacağı yorumları yapılıyor.

“Özgür Özel’in ‘alternatifimiz yoktu’ sözü bizleri yaraladı”

Savaş’ın adaylığının açıklanmasının ardından, CHP’den Hatay için aday adayı olan eski milletvekilleri Serkan Topal ile Birol Erdem, Hatay Baro Başkanı Cihat Açıkalın, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve OİSD (Otobüs İşletme Sahipleri Derneği) Genel Başkanı Ayhan Kara ortak açıklamayla tepki göstermişti.

CHP Hatay Büyükşehir aday adaylarından Ayhan Kara.

Ayhan Kara, Serbestiyet’e şunları söyledi:

“Özgür Özel’in ‘alternatifimiz yoktu’ sözü bizleri yaraladı. Biz alternatif olarak vardık ve insanımız da bunu benimsiyordu.

Çıkıp direkt, ‘Efendim ben böyle tercih ettim’ deseydi o zaman bir şey demezdik. Ama ‘Alternatif yoktu’ deyip bizi yok sayması hiçbir tanıma sığmaz.”

“Savaş’a yakın kişiler anket formlarını akrabalarına doldurttu”

“Bir de ‘Anket düzenledik Lütfü Savaş çıktı’ diyorlar. İlçe teşkilatlarındaki anket formlarını Savaş’a yakın kişiler evlerine götürüp akrabalarına doldurttu.

Bazı CHP’li yerel teşkilat yöneticileri bu formları iade etti. Net bir şekilde bunu ispatlayabilirim.”

“Biz depremde can çekişirken Lütfü Savaş ortada yoktu”

“Biz depremde can çekişirken Lütfü Savaş ortada yoktu. Lütfü Savaş, yüzde 95 oy aldığı Samandağ’a Özgür Özel’in ve Ekrem İmamoğlu’nun zoruyla gelebiliyor ve orada yuhalanıyor.

Herkes diyor ki ‘Deprem oldu yapacak bir şey yok.’ Hatay, depremden önce de böyleydi. Diz boyu çukurlar, çarpık çurpuk bir kent, uygun olmayan yerlere inşaat izinleri… Yapı denetim diye bir şey yok.”

“59 akrabasını istihdam etti”

“Ayrıca istihdam ettiği insanların listesine bakarsanız 59 kişi Lütfü Savaş’ın birinci dereceden akrabasıdır.

Ağabeyi özel kalem müdürü, Hatay’daki Gastronomi Köyü’nün yönetimi eşinde. Yengesi ise belediyenin meclis üyesi. Çekirdek aile tamamen bir yerlere yamanmış durumda.”

Suzan Şahin: “Bize düşen arkasında durmak ve kazandırmak”

6 Şubat depremlerinden sonra Meclis’te “Kefen bile vermediniz” sözleriyle hatırlanan konuşmayı yapan geçen dönem CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise tartışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Bütün aday adaylarımız mutlaka layık ve değerli. Tüm aday adaylarımıza da destek verenler vardı. Partimizin yaptığı araştırmalarda toplumun ekseriyetinin Lütfü Savaş’ı desteklediği sonucuna varılması sonucunda aday oldu.

Bize düşen arkasında durmak ve kazandırmak. Kazanacağına da inanıyorum. Mücadelemiz kişilerden çok sistemle ve zihniyetle. Bizim yok sayılmış ve yalnız bırakılmış Hatay’ın kardeşliğini, barışını koruyarak şehri ayağa kaldırmaktan başka hedefimiz yok.”

Tartışmalarla ilgili değerlendirmelerini sorduğumuz CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Servet Mullaoğlu ise konuyla ilgili yorum yapmadı.

- Advertisment -