Ana SayfaHaberlerDünyaMacron, ABD’de: Elon Musk’la buluştu, eski Fransız kolonisi New Orleans’ta Frankofonlarla bir...

Macron, ABD’de: Elon Musk’la buluştu, eski Fransız kolonisi New Orleans’ta Frankofonlarla bir araya geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un üç günlük ABD ziyareti sona erdi. Macron, dün (2 Aralık) son olarak Twitter’ın sahibi Elon Musk ile görüştü, ardından Fransa’nın eski kolonisi New Orleans’ı ziyaret etti, halkla buluştu ve şehirdeki Frankofonlara özel Fransızca eğitim desteği sağlanacağını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD’deki üç günlük ziyaretini dünkü temaslarıyla bitirdi. Macron dün (2 Aralık) Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ile görüştü ve Twitter’ın içerik denetimlerini düzenleyen politikalarda yapılmakta olan değişikliklere dair endişelerini paylaştı.

Musk ile görüşmesinin ardından Macron, 1803’te Fransa’nın ABD’ye sattığı eski kolonisi Louisiana’nın New Orleans kentini ziyaret etti. Kentin Fransız Mahallesi’nde coşku ve ilgiyle karşılanan Macron, kenti 1976’dan beri ziyaret eden ilk Fransız Cumhurbaşkanı oldu. Kentte hâlâ Fransızca konuşan halkla bir araya gelen Macron, anaokulundan üniversite eğitimine kadar Fransızcaya her alanında destek sağlamak için bir programın başlatılacağını duyurdu.

- Advertisment -