Ana SayfaHaberlerMerih Demiral’ın bozkurt işareti için “Herhangi bir mesaj yok” dedi, UEFA soruşturma...

Merih Demiral’ın bozkurt işareti için “Herhangi bir mesaj yok” dedi, UEFA soruşturma açtı, Alman İçişleri Bakanı: Kabul edilemez

Milli takımın Avusturya galibiyetinde iki golü de atan Merih Demiral, gol sevinci sırasında bozkurt işareti yapmasıyla ilgili konuştu: “Tribünde yapan taraftarlarımızı görünce daha çok yapasım geldi. Herhangi bir mesaj yok. UEFA, “uygunsuz davranış” nedeniyle soruşturma başlattı. Almanya İçişleri Bakanı: “Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur.” Bahçeli: “Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş. UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır.”

Türkiye’nin 2-1’lik Avusturya galibiyetinde iki golü de atan Merih Demiral’ın gol sevinci sırasında bozkurt işareti yapması dikkat çekti.

Demiral, maçtan sonra bozkurt işareti yapmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra bunu iliklerime kadar hissetim. Tribünde görmüştüm yapan taraftarlarımızı, onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum. Tribünlerde de yapanları gördüm. Türkiye’de hepimiz Türk’üz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim.”

Soruşturma başlatıldı

UEFA, A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 yendiği maçta “uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla” Merih Demiral ile ilgili soruşturma açtı.

UEFA’dan yapılan açıklamada, “Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır.” denildi.

Bahçeli: UEFA’nın bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır

MHP lideri Devlet Bahçeli, UEFA’nın başlattığı soruşturmaya tepki gösterdi.

Bahçeli X hesabından şu açıklamayı paylaştı:

“Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur. Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır. Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur. UEFA’nın başlattığı soruşturmayı kınamakla birlikte sahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir. Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur.”

Perinçek: Merih Demiral, küresel merkezlere kendi üslubunca “biz size meydan okuyoruz” demiştir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, UEFA soruşturmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Türk Milli Takımımızın başarısında bütün futbolcularımızla birlikte büyük emeği olan Merih Demiral’la gurur duyuyoruz. Merih Demiral, küresel merkezlere kendi üslubunca “biz size meydan okuyoruz” demiştir. Gol sevincinden dolayı küresel merkezlerin, Almanya İçişleri Bakanlığı’nın, PKK ve FETÖ’nün Türkiye karşıtı bir kampanya başlatmalarının anlamını biliyoruz. Bu hücumun hedefi doğrudan doğruya Türk milletidir, Türkiye’nin bağımsızlığı ve egemenliğidir ve tarihimizdir. Emperyalizme karşı ön cephede iki yüzyıldır kahramanca savaşan Türk milliyetçiliğine tahammülleri yoktur. Türk milliyetçiliği, köklü imparatorluk geleneğinin ürünüdür. Dolayısıyla tarih boyunca halkları barış içinde bir arada yaşatma kültürünü temsil etmiştir. Milli takımımızın maçın sonunda Avusturya Milli Takımını alkışlaması işte bu yüksek karakterin ifadesidir. Türk milliyetçiliği, milletlere karşı kin ve nefretin karşısında bir insanlık kalesi olmuştur.”

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı

Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre konuyla ilgili olarak Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

- Advertisment -