Ana SayfaHaberlerMHP’ye geri dönen Ersoy’a destek için istifa eden ve saldırıya uğrayan Kılınç:...

MHP’ye geri dönen Ersoy’a destek için istifa eden ve saldırıya uğrayan Kılınç: “Ona yapılanın doğru olmadığını düşündüğümden istifa etmiştim. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum”

MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy, üç ay önce “Zamlar bu milletin belini büküyor” sözlerinden dolayı Disiplin Kurulu’na verilince MHP’den istifa etmişti. Ersoy, Bahçeli tarafından yeniden MHP’ye davet edilince “onur ve gurur duyarak yuvaya döneceğini” açıkladı. O günlerde Ersoy’a destek için MHP’den istifa eden Kayseri Kocasinan Belediye Meclis üyesi Sedat Kılınç, yayına çıkmak için gittiği yerel bir kanalda ülkücüler tarafından saldırıya uğramış ve kaçırılmıştı. Serbestiyet'e konuşan Kılınç: “Kendisine yapılanın doğru olmadığını düşündüğüm için istifa ettim. Devamında kendisi de istifa etti sonra da partisine geri döndü. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum. Ben bağımsız belediye meclis üyeliğine devam edeceğim."

MHP, TÜİK verilerinin güvenilirliğini sorguladığı ve “Zamlar bu milletin belini büküyor” dediği için Nisan ayında disipline sevk edilen ve sonrasında partisinden istifa eden Kayseri milletvekili Baki Ersoy’u yeniden partiye davet etti.

Ersoy, davetten duyduğu sevinci sosyal medya hesabından şu mesajla paylaştı:

“Liderimin çağrısından şeref duydum, yuvama, evime tekrar dönmek onur ve gurur verici, son nefesime kadar Liderim Devlet Bahçeli Beyefendinin ve Davamın Emrindeyim. Yaşasın Milliyetçi Ülkücü Hareket. Yüce Allah Liderimizi Başımızdan Eksik Etmesin.”

O günlerde Ersoy’un disipline sevk edilmesine tepki gösteren MHP’li Kayseri Kocasinan Belediye Meclis üyesi Sedat Kılınç da partisinden istifa etmişti.

Sedat Kılınç ve Baki Ersoy.

Kılınç, istifa kararı sonrası canlı yayına katılmak için gittiği yerel medya kuruluşunda ülkücüler tarafından saldırıya uğrayarak kaçırılmıştı.

Kılınç’ın kaçırılması sonrası Deniz Postası TV Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz saldırıyı canlı yayında anlatmıştı.

“Baki Bey’e yapılanın doğru olmadığını düşündüğüm için istifa etmiştim. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum”

Serbestiyet’in sorularını yanıtlayan Sedat Kılınç, “Baki Bey bizim kardeşimiz. Kendisine yapılanın doğru olmadığını düşündüğüm için istifa ettim. Devamında kendisi de istifa etti sonra da partisine geri döndü. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum. Ben bağımsız olarak belediye meclis üyeliği görevime devam edeceğim” diye konuştu.

Kılınç, Ersoy’a kırgın olup olmadığı sorumuza şöyle yanıt verdi.

Biz bir şey diyemeyiz. O gün o tepkinin doğru olduğunu düşünerek o kararı vermiştim. Baki Ersoy’u desteklemiştim. Kendisinin düşüncesine saygı duyuyorum. Kendine haksızlık yapıldığını düşünüyordu. Genel Merkez’den davet gelince partisine geri döndü.

Ben hem Baki Ersoy’a destek hem de partimin daha doğrusu hükümetin bazı politikalarından duyduğum rahatsızlık nedeniyle istifa ettim.

Hükümetin politikalarını daha önce de eleştirmiştim. Bundan sonra da yanlış gördüğüm şeyleri eleştirmeye devam edeceğim. Doğruları bulmak için eleştirilere ihtiyaç var. Her yapılan doğru kabul edilirse ülke kaybediyor, ülke ekonomisi kaybediyor.

Doğruları söylemeye devam edeceğim. Asıl milliyetçiliğin, vatanseverliğin bu olduğunu düşünüyorum.”

“Saldırganların bazılarının silahlı olduğu tespit edildi”

Ekonomiyle ilgili eleştirilerini hem MHP hem AK Parti’de görev yapan pek çok kişinin de düşündüğünü belirten Kılınç şunları söyledi:

“İki partiden de yönetici pozisyonda insanlar yaptığım eleştirilere özelde hak veriyor. İki partideki insanların da çoğu ekonomideki eleştirilerin, enflasyonla ilgili eleştirilerin doğru olduğunu biliyor.

Ama doğruların söylenmesini istemeyen bir kesim var. Siyaset doğruları bazen kabul etmiyor olabilir. Ama biz ticaret adamıyız. Ticarette nasıl doğru dürüst iş yapan insanlar takdir görüyor ve başarılı oluyorsa siyasetin de böyle olması gerektiğini düşünüyorum.”

Kılınç, Nisan ayındaki saldırıyla ilgili adli sürecin henüz savcılık soruşturması safhasında olduğunu söyledi. Aralarında Ülkü Ocakları yöneticilerinin de olduğu saldırganların 52 kişi oldukları ve bazılarının silahlı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

- Advertisment -