Ana SayfaHaberlerMichael Jackson’ın eski vokalistinden AK Partili vekilin sponsorluğunda Çin karşıtı şarkı: “East...

Michael Jackson’ın eski vokalistinden AK Partili vekilin sponsorluğunda Çin karşıtı şarkı: “East Turkistan”

Beş yıldır Türkiye’de yaşayan; Michael Jackson, Whitney Houston gibi şarkıcılara geri vokalistlik yapan Della Miles, Çin’in Uygurlara baskısını anlatan East Turkistan (Doğu Türkistan) adlı bir şarkı seslendirdi. Youtube’da klibi yayımlanan eserin sponsorluğunu yapan AK Parti Milletvekili Aziz Babuşçu Serbestiyet’e konuştu: “Çabam, en azından zulme karşı bir ses verebilmek.”

Michael Jackson, Whitney Houston gibi şarkıcıların geri vokalistliğini yapan Della Miles, Çin’in Uygur kimliğine ve Uygurlara baskısını konu edinen “Doğu Türkistan” (East Turkistan) adlı bir şarkı seslendirdi.

Eserin klibi, YouTube’dan Türkçe altyazılı olarak yayımlandı.

AK Parti İstanbul milletvekili, eski İstanbul il başkanı Aziz Babuşçu’nun sponsorluğunda yayımlanan eserin sözlerini Turgay Evren yazdı.

2018’den beri Türkiye’de yaşayan ABD vatandaşı Della Miles 2019’da verdiği bir röportajda Müslümanlığı kabul ettiğini açıklamıştı. Erdoğan bu röportaj üzerine davet ederek görüştüğü Miles’ı Müslümanlığı seçtiği için tebrik etmişti.

“Dünyaya çığlık sunmaya çalıştık”

Babuşçu, “Doğu Türkistan” eserinin yayımlanmasındaki amacını Serbestiyet’e anlattı:

“Amacımız, dünyadaki pek çok mağduriyet ve mazlumiyete hiç olmazsa bu şekilde ses olabilmek. Sessiz dünyaya böyle bir çığlık sunmaya çalıştık.”

“İnsanların dramlarını dinledim, elimden hiçbir şey gelmedi”

Babuşçu, eserin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili sorumuza şöyle yanıt verdi:

“İstanbul Zeytinburnu’nda, Doğu Türkistanlıların yoğun yaşadığı bir yerde oturuyorum. Büyük acıları, dramları doğrudan tanıklarından dinledim.

“Yardımcı olmaya çalıştığım, haksızlığa uğramış insanlar oldu. Eşi, çocuğu orada kalmış; eşinin, çocuğunun nerede olduğundan habersiz, çaresizlik içinde çırpınan insanların dramlarını dinledim.

“Türkiye’de yaşayan, Türk vatandaşı olan, bir vesileyle Çin’e giden ve dönemeyen insanlar var. Bu durumda olanların eşlerinden, yakınlarından dinlediğim dramlar var. Elimden hiçbir şey gelmedi, yardımcı olamadım.

“Özelde dinlediklerimizin gördüklerimizin dışında; Doğu Türkistan’daki asimilasyon, sindirme, baskılar, zulüm bilinen bir gerçek. Çabam, en azından elimizden başka bir şey gelmiyorsa zulme karşı bir ses verebilmek.”

Babuşçu, daha önce de yine sözleri Turgay Evren tarafından yazılan ve Keşmir’i konu edinen “Kashmir is My Name”; Kudüs’ü konu edinen “Don’t Cry Jerusalem” ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözü için bestelenen “The World Is Bigger Than Five” eserlerine de imza atmıştı.

“Kashmir is My Name” eserini, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi de sosyal medya hesabından Babuşçu’yu etiketleyerek paylamıştı.

- Advertisment -