Ana SayfaHaberlerMilli Savunma Bakanı Akar Kayseri’den vekil adayı

Milli Savunma Bakanı Akar Kayseri’den vekil adayı

Genelkurmay başkanlığı yaparken 2018’de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Milli Savunma Bakanı olarak atanan Hulusi Akar, 14 Mayıs seçiminde Kayseri’den AK Parti milletvekili adayı olacak. Akar’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel kalem müdürlüğüne getirdiği Remzi Albasan da AK Parti’den milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Albasan’ın Tokat’tan AK Parti vekil adayı listesine girmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki 17 bakanın yeni dönemde milletvekili olarak görev yapacaklarını açıklamasının ardından hangi bakanın hangi listede yer alacağına ilişkin parti kulisleri hareketli.

Edinilen bilgiye göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın doğum yeri Kayseri’den AK Parti milletvekili adayı olması Erdoğan’ın isteğiyle kesinleşti.  Akar’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel kalem müdürlüğüne getirdiği Remzi Albasan da AK Parti’den milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Tuğgeneral Albasan’ın Tokat’tan aday olması ihtimaline de partide kesin gözüyle bakılıyor.

Soylu ne olacak?

Parti kulislerinde yeni dönemde görev almak istemediği konuşulsa da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yeni dönemde milletvekili olarak düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinedeki 17 bakanın hepsi için “vekil adayı” nitelemesini yaptığını hatırlatan parti kaynakları, Soylu için en son konuşulan vekillik bölgesinin 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay olduğunu söylüyor. Önümüzdeki günlerde Erdoğan ile Soylu’nun vekillik konusunda özel bir görüşme yapması da planlama dahilinde. O görüşmeye göre Soylu için yeni karar alınabilir.

Aynı kaynaklara göre Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Adana ya da Maraş’tan vekil adayı olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya’dan aday gösterilebilir. Konya için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da adı geçiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan aday gösterileceğini açıklamıştı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de Ankara listesinde olabilir. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ için ise Diyarbakır ya da Şanlıurfa düşünülüyor. Şanlıurfa listesine Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin de girmesi mümkün.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için memleketi Antalya listesi işaret edilirken, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy için İzmir ya da Muğla listesi işaret ediliyor.

Aile Bakanı Derya Yanık’ın Osmaniye ya da İstanbul’dan, Gençlik Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun da Manisa ya da İstanbul’dan vekil adayı olabileceği hesabı yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanları milletvekili listelerine alarak AK Parti’nin listelerdeki görünürlüğünü güçlendirip daha fazla oy toplama stratejisiyle hareket edeceğini anlatan AK Parti kaynakları, Yüksek Seçim Kurulu’nun 10 Nisan’da kesin aday listelerini açıklamasının ardından 11 Nisan’da AK Parti’nin tüm adayları Ankara’da geniş katılımlı bir toplantıyla kamuoyuna duyuracağını söylüyor.

- Advertisment -