Ana SayfaHaberlerMuharrem İnce’den Özel’e: “CHP’liler bana iftiralar attı.” Özgür Özel: “Bundan sonra olmayacak”

Muharrem İnce’den Özel’e: “CHP’liler bana iftiralar attı.” Özgür Özel: “Bundan sonra olmayacak”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçimde işbirliği için CHP lideri Özel’i ziyaret etti. İnce’nin ziyaretinde 14 Mayıs seçimlerinden söz ederken, “Cumhurbaşkanı adayı oldum diye CHP’liler trol hesaplardan bana iftiralar attı” şikayetini dile getirdiği öğrenildi. Özel’in de bu şikayeti yerinde bulup “Bundan sonra böyle şeyler olmayacak. Ben müsaade etmem” yanıtı vermesi dikkat çekti.

Eski CHP’li, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 31 Mart yerel seçiminde CHP’yle işbirliği yapmak istediği için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.

CHP lideri Özgür Özel’i 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan CHP 38.Olağan Kurultayı’ndaki başarısından ötürü kutlayan İnce, Özel’e 31 Mart yerel seçiminde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Muharrem İnce-Özgür Özel görüşmesi CHP Genel Merkezi’nde yaklaşık bir saat sürdü.

14-28 Mayıs seçimlerinin de değerlendirildiğinin öğrenildiği görüşmede, İnce’nin CHP lideri Özgür Özel’e seçim döneminde yaşadığı sıkıntılardan bahsetmesi dikkat çekti.

İnce, cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurduğu günden itibaren özellikle CHP’li trol hesaplardan kendisine dönük karalama kampanyası yürütüldüğünü, iftiralar atıldığını tespit ettiğini anlattı. “Bana çok büyük haksızlıklar yapıldı” diyen İnce’ye, Özgür Özel de hak verdi ve bundan sonra CHP’de bu tür gelişmelerin yaşanmayacağı yönünde garanti verdi. Özel, İnce’yi “Ben böylesi karalama kampanyalarına, iftiralara hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğim. İçiniz rahat olsun” sözleriyle rahatlattı.

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, özellikle muhalif çevrelerden büyük tepki almıştı. İnce, seçime üç gün kala adaylıktan çekilirken “Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde, seçim sabahı bütün suçu bize atacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

Özel: Seçim işbirliği kritik önemde

31 Mart yerel seçimine ilişkin hedeflerini İnce’yle paylaşan Özel’in seçim işbirliğine büyük önem verdiğini anlattığı görüşmede iki parti arasında nasıl bir işbirliği kurulacağına ilişkin temasların önümüzdeki günlerde süreceği kaydediliyor. Özel, Muharrem İnce’yi bu temasların belli bir düzeye erişmesinden sonra ziyaret edecek.

Muharrem İnce’ye 31 Mart seçiminde işbirliğinin kritik önemde olduğunu anlatan Özel, CHP’nin çok az oy farkıyla seçim kaybetmesini önlemek adına Memleket Partisi’yle işbirliğini önemsediğini vurguladığı da belirtiliyor.

İnce’nin CHP’ye yerel seçim desteğini sunmak için herhangi bir koşul öne sürmediğini dile getiren CHP kurmaylarını, Memleket Partisi yetkilileri de doğruluyor. Memleket Partisi yetkililerinin özellikle İstanbul’da CHP’nin kazanmasında kendilerinin önemli rol oynayacağına işaret etmesi dikkat çekiyor.

- Advertisment -