Ana SayfaHaberlerGündemMustafa Destici’nin “terörün tüm unsurları” ilan ettiği 25’inci parti GAAP: Sinan Oğancı,...

Mustafa Destici’nin “terörün tüm unsurları” ilan ettiği 25’inci parti GAAP: Sinan Oğancı, 30 üyesi var, Facebook’ta aktif, Erdoğan’ı destekliyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 siyasi partinin logolarını koyarak, “Terörün tüm unsurlarına karşı topyekun mücadele edilmeli” tweeti atmıştı. 25 parti arasında adı ilkkez duyurulan bir parti dikkat çekti: GAAP (Güven Adalet ve Aydınlık Partisi) 30 üyeye sahip GAAP’ın genel başkanı Zeynep Göksu, Facebook’ta yaratıcı kolaj görselleriyle politik mesajlar veriyor. Göksu’nun paylaşımlarına bakılırsa GAAP, “Sinan Oğancı” denebilecek bir siyaseti savunuyor. GAAP, Oğan’ın ikinci tur öncesi Erdoğan’a destek vermesinden bu yana da Destici gibi Erdoğan’ı destekliyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, “Terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn mücadele edilmelidir” başlıklı açıklamasında 25 siyasi partinin logosuna yer vermesi tepkilere neden oldu.

Destici’nin tweetinde CHP, İYİ Parti, DEM Parti’ye dönüşen Yeşil Sol Parti, HDP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, DP, TİP, EMEP, TKP, TÖP, TSİP, SOL Parti, EHP, Devrim Hareketi, SMF, HKP, Zafer Partisi, AP, Doğru Parti, LDP, TDP’nin logoları ile birlikte GAAP kısaltmalı bir partinin logosu da vardı.

30 üyesi olan Güven Adalet ve Aydınlık Partisi

Zeynep Göksu’nun genel başkanı olduğu GAAP’ın açılımı, Güven Adalet ve Aydınlık Partisi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sitesine göre, GAAP’ın 30 üyesi bulunuyor.

Bir websitesi bulunmayan parti daha ziyade Facebook’taki sayfasında paylaşımlar yaparak faaliyetini sürdürüyor.

https://www.facebook.com/p/G%C3%BCven-Adalet-ve-Ayd%C4%B1nl%C4%B1k-Partisi-GAAP-100068904017347/

“Arkanda dayın değil GAAP olacak”

Genel Başkan Zeynep Göksu, partisinin 3 Ekim 2017’deki kuruluşunda yaptığı açıklamada “Biz parayla kurulmadık, zengin değiliz, arkanda dayın değil Güven Adalet ve Aydınlık Partisi olacak” ifadelerine yer vermiş. Ayrıca partisinin kuruluşundan sonraki ilk Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin olağan tarihi olan 2019 için, “Biz 2019’da iktidar olacağız, devlet başkanı olacağız” diye iddialı bir açıklama da yapmış.

Kendisini ekonomist olarak tanıtan Göksu, Facebook hesabındaki bilgilere göre, Anadolu Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile yine Anadolu Üniversitesi’nde Adalet Yüksekokulu mezunu. Göksu, parti kurmadan önce 2014 yerel seçimleri öncesinde de CHP’den Çankaya belediye başkan aday adayı oldu.

Sinan Oğan destekçisi bir siyasi parti

GAAP, seçimlere katılma hakkı bulunmadığı için 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde ATA İttifakı ile ittifakın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a dışarıdan destek verdi.

Facebook’taki paylaşımlarıyla aktif olan GAAP ve Genel Başkan Göksu, halen Oğan’ı destekleyen paylaşımlarla faaliyetlerine devam ediyor.

Göksu’nun geçmişteki paylaşımları arasında Oğan’ın 23 Ekim 2022’de Göksu’yu GAAP Genel Merkezi’nde ziyaret ettiği fotoğraf da yer alıyor.

Oğan’la birçok fotoğrafı bulunan Göksu, aynı zamanda yaratıcı kolaj fotoğraflarla da sosyal ve politik mesajlar veriyor.

https://x.com/gaapbaskangoksu/status/1586962026756280321?s=20

- Advertisment -