Ana SayfaHaberlerErdoğan ve Bahçeli yüzde 50+1 polemiğinden sonra ilk kez görüştü

Erdoğan ve Bahçeli yüzde 50+1 polemiğinden sonra ilk kez görüştü

Erdoğan ve Bahçeli yüzde 50+1 tartışmalarından sonra ilk kez görüştü. Görüşme 1 saat sürdü. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan: “Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırmıştır. Bu kara leke, ona destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi temizlenmez. Gazze'de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da 1-2'si hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini unutmayacağız. Netanyahu Gazze'de işlediği cinayetlerle antisemitizmi körükleyerek İsrail halkı ile birlikte Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Dünyada antisemitizm ile birlikte İslam düşmanlığı da yükseliyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli yüzde 50+1 tartışmalarından sonra ilk kez görüştü.

Erdoğan, Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

İki liderin görüşmesi 1 saat sürdü.

Erdoğan ve Bahçeli, en son 24 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmüştü.

“Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır”

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırmıştır. Bu kara leke, ona destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi temizlenmez. Gazze’de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da 1-2’si hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yönünde uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için tüm yolları deneyeceğiz. 

“Türkiye olarak tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Uluslararası temaslarımızın ilk ve en önemli konusu budur. İspanya Başbakanı Sanchez ile durumu ele aldık, onu dirayetli duruşu için tebrik ediyorum. BM Sekreteri ile yaptığımız telefon görüşmesi Filistinlilerin yaşadığı insani dramdı. Yarın BAE’ye gidiyoruz. Dubai’de iklim ve Gazze meselesini ele alacağız. Gazze için temas trafiğimizi sürdüreceğiz.

“Netanyahu yönetimden gelen açıklamalar, insani aranın kalıcı ateşkese dönmesine yönelik umutlarımızı azaltıyor. İsrail, kamuoyu nezdinde iyice köşeye sıkışan Netanyahu’nun siyasi ömrünü uzatmak için daha çok kan dökmesinin, daha fazla can almasının önüne geçilmelidir.

“Netanyahu Gazze’de işlediği cinayetlerle antisemitizmi körükleyerek İsrail halkı ile birlikte Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor. Dünyada antisemitizm ile birlikte İslam düşmanlığı da yükseliyor.

“Batılı liderlerin, Hamas bahanesi ile Filistinlileri şeytanlaştıran sorumsuz söylemlerinin bedelini, göçmenler ödüyor. Pazar günü, ABD’de üç Filistinli öğrenciye yönelik saldırı, bunun örneğidir.”

- Advertisment -