Ana SayfaÖZEL HABEROrhan Pamuk Fransa devlet radyosunda “Geççek” şarkısını çaldırttı

Orhan Pamuk Fransa devlet radyosunda “Geççek” şarkısını çaldırttı

Konuk olduğu Fransa devlet radyosunda çalınmasını istediği parça olarak “Geççek”i seçen Orhan Pamuk, şarkıda “geçecek” olanın pandemi mi yoksa hükümet mi olduğunun muğlak bırakıldığını söyleyerek, Erdoğan’a yakın bazı köşe yazarları için “Kendilerinin kast edildiğini düşünerek Tarkan’a saldırdılar. Birden şarkı politize oldu” dedi. Türkiye’de yaşamak istediğini söyleyen Orhan Pamuk: “Boğaza bakan evim var, içinde 20 bin kitap var. 70 yıldır orada yaşıyorum. Ve Türk’üm ve bundan da çok memnunum.”

Orhan Pamuk, Fransa devlet radyosu Inter’e konuk oldu. Program formatı gereği konuğun istediği bir şarkıyla başlayan program, Tarkan’ın “Geççek” şarkısıyla açıldı.

“Bu şarkıyı bütün Türk milleti seçti”

Pamuk, “Geççek” şarkısı için “Bu şarkıyı bütün Türk milleti seçti” dedi.

Pamuk şarkıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu Tarkan’ın son şarkısı… Başlık; ‘geçecek’. En önemli mısrası ‘Bu çile bitecek…’ Akıllıca onu muğlak bırakmıştı. Pandemi mi ‘geçecek’ bu hükümet mi ‘geçecek?’”

“Akılsız köşe yazarları kendilerinin kast edildiğini düşünerek Tarkan’a saldırdılar”

“Erdoğan’ın popülaritesi hızla düşüyor” diyen Pamuk sözlerine şöyle devam etti:

“Erdoğan bütün Türk medyasını kontrol ediyor. Onun akılsız köşe yazarları kendilerinin kast edildiğini düşünerek Tarkan’a saldırdılar. Ama o muğlak bırakmıştı. Birden şarkı politize oldu.”

“Kimse ‘Cumhurbaşkanı sana terörist dedi, nasıl hissettin’ diye sormuyor”

Pamuk, programın bir yerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019’da Nobel Edebiyat Ödülü’nün Peter Handke’ye verilmesine tepki gösterdiğini hatırlattı, ardından şöyle devam etti:

“Erdoğan, Peter Handke’nin Nobel almasına kızmıştı. Bir soru üzerine de ‘Türkiye’de de bir teröriste verdiler’ demez mi?

“Kolombiya’da sömestr bitmişti. Kız arkadaşım Türkiye’den telefon etti: ‘geliyor musun, gelmiyor musun?’

“Ama iki üç saat sonra Erdoğan’ın sözcüsü, ‘Cumhurbaşkanımız Orhan Pamuk’u kast etmemiştir’ dedi. Ben de hemen döndüm Türkiye’ye.

“Türkiye’ye döndüm. Arkadaşlarım, kızım, kimse ‘Cumhurbaşkanı sana terörist dedi nasıl hissettin’ diye sormadı. Bizim dünyamız böyle işte.”

“Türkiye’ye dönmek her zaman kolay değil ama elimden geleni yapıyorum”

Pamuk, Türkiye’de yaşamak isteğini de şöyle anlattı:

“Türkiye’ye dönmek her zaman kolay değil ama elimden geleni yapıyorum. Çünkü orada yaşamak istiyorum. Boğaza bakan evim var, içinde 20 bin kitap var. 70 yıldır orada yaşıyorum. Ve Türk’üm ve bundan da çok memnunum.”

- Advertisment -