Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Çorum’da AK Partili muhtarlar ve aileleri, AK Parti il...

ÖZEL HABER | Çorum’da AK Partili muhtarlar ve aileleri, AK Parti il başkanına ve yargıya karşı: “Bütün Çorum ne yaşandığını biliyor”

Çorum’da aralarında üç köy muhtarının da olduğu beş kişi, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı “yardım kartlarını çalmak için” darp ettikleri iddiasıyla “yağmaya teşebbüsten” beş yıl hapis cezası aldı. Görüntülere göre üçü muhtar beş kişi AK Parti il başkanını darp etmişti. Ama muhtarların yakınlarına göre bunun sebebi “yağma” değil, sarkıntılıktı, ancak mahkemede bununla ilgili ses kayıtları ve deliller örtbas edilmiş, siyasi baskıyla karar verilmişti. Muhtarların AK Partili olduklarını söyleyen yakınları günlerdir seslerini duyurmaya çalışıyor. Önce mahkeme önünde, sonra AK Parti il başkanlığının önünde, bayramda da belediyenin önündeki bayramlaşma töreninde seslerini duyurmaya çalıştılar. Protesto yeni gözaltılarla bitti: “İl başkanı bir muhtarın amcasının kızına sarkıntılık yaptı. Kayıtlarda hepsi var. Nerede kart çalma? Tüm Çorum halkı bu olayın neden yaşandığını bilmektedir. İl başkanı mahkemelere baskı yaptı. Bir haftada dava açtırıp, iki ayda karar verdirdi.”

29 Mart 2023 günü Çorumlu üçü köy muhtarı beş kişinin, Çorum AK Parti İl Başkanı’na saldırdığıyla ilgili haberler gazetelerde yer aldı.

Çorum’un Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok, Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral ile Fatih Yılmaz ve İbrahim Hoşgör’ün, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay’a saldırdıkları anın güvenlik kamerası görüntüleri de olayı doğruluyordu.




AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay.

Günay’ı darp eden beş kişi gözaltına alındı, muhtarlara görevlerinden el çektirildi.

Peki, ne olmuştu da üçü muhtar beş kişi AK Parti il başkanını darp etmişti?

Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan muhtarlarla ilgili karar 22 Haziran’da açıklandı.  Suçlama “yağmaya teşebbüs”tü.

Saffet Erdemli ile Ünal Bozok’a iyi hal indiriminden 4 yıl 7 ay, eski Çorum Muhtarlar Federasyonu ve Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, Fatih Yılmaz ve İbrahim Hoşgör’e ise 5 yıl 6 ay ceza verildi.

Duruşmanın ardından sanıkların avukatı Ahmet Özdel, Adliye binasının önünde yaptığı açıklamada karara isyan etti:

“Biz bu arkadaşlarımız bir şey yapmamıştır demiyoruz. Şahıslar saldırı yapmıştır, dayak, tehdit vardır ama yağma kesinlikle yoktur. Kendileri de AK Parti üyesi bu insanların bu partinin il başkanına karşı yağma suçu işlemesinin imkanı yok.

Murat Günay’ın şahitlerinin ifadeleri çürümüştür. Tanıkların beyanı, kamera kayıtları bunu gösterdi.”




Sanıkların avukatı Ahmet Özdel.

“Ahmet Ahlatçı, çocuğunun üzerine yemin etti, elini taşın altına koysun”

Karara muhtarların yakınları de adliye binası önünde tepki gösterdi.

Çorum yerel medyasında yayımlanan görüntülerde muhtar yakınlarından bir kişi, Çorum’un tanınmış iş insanı, Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı’ya seslenerek şunları söylüyor:

“Ahmet Ahlatçı sesini duyursun. Kapalı kapılar arkasında söz verdi. Çoluğunun, çocuğunun üzerine yemin etti. Artık elini taşın altına koysun.”

Bir başka muhtar yakını ise Ahmet Ahlatçı’nın yeğeni, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı için “Yusuf Ahlatçı yaptırdı bunu” diye sesleniyor.

Peki, yağma, darp gibi suçlamalarla ceza alan muhtarların yakınlarının iddiası ne?

“Murat Günay, muhtarın amcasının kızına sarkıntılık yaptı”

Ceza alan muhtarların yakınları, Pazar günü (25 Haziran) AK Parti Çorum İl Başkanlığı’nın önünde protesto gösterisi yaptı.

Muhtarların yakınlarından biri yaşananları şöyle anlattı:

“AK Partili il başkanı Murat Günay, muhtarların bir tanesinin amcasının kızına sarkıntılık yapıyor. Amcasının kızı da o muhtarı arıyor. Muhtar da arkadaşlarını çağırıyor. Murat Günay’ı sıkıştırıyorlar, inkar etmiyor. Kayıtlarda hepsi var, hakimler de izledi. ‘Aradım, evet’ diyor. ‘Neden aradınız’ diyor. ‘O benim kardeşim’ diyor. ‘Senin nereden kardeşin, benim kardeşim’ diyor. Kavga ediyorlar. Nerede kart çalma, nerede kart alma?”

Muhtarlar yakınlarından bir başkası da il başkanlığı önünde gördükleri muameleye tepki gösterdi:

 “Vekil seçiyoruz, aynı haksızlığı yapıyor. Hakim diyoruz, güveniyoruz; aynı haksızlığı yapıyor. İl başkanı diyoruz, aynı haksızlığı yapıyor. Bu kadar çoluğun, çocuğun günahını, vebalini nasıl yükleniyorlar ya? Hepsini mi satın alıyorlar? Çorum’un mafyaları, AK Parti’den milletvekili oldu. Niye Çorum’da AK Parti’nin vekili 3’ten 2’ye düştü.”

Muhtar yakınları İl başkanlığı önünde “Murat Günay istifa” ve “Yusuf Ahlatçı istifa” sloganları attı.

“Günay komplo yaptı. Mahkemeye baskıyla iki ayda karar verdirdi”

Tutuklu muhtarların aileleri, önceki gün de (29 Haziran) protokolün belediye binasının önündeki bayramlaşma törenine katılmak istedi.

Programa katılmak için ısrarcı olmaları ve protesto etmeleri sonucu, muhtarların yakınlarından altı kişi gözaltına alındı.

Bunun üzerine muhtarların diğer yakınları basın açıklaması yaptı. Muhtar yakınlarının basın açıklaması şöyle:

“Bizim yakınlarımız, Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yağma suçundan tutuklanmış ve ceza almıştır. Bizim yakınlarımız asla yağma suçu işlememiştir. Yağma iddiası iftiradan ibarettir. AK Parti İl Başkanı Murat Günay, bizim yakınlarımıza iftira atmıştır. AK Parti’nin elinde yardım kartlarının alındığı iddiasıyla yağma suçundan ceza verilmiştir. Oysa bizim yakınlarımız asla yardım kartı istememiştir. Kamera kayıtlarında il başkanından muhtarların yardım kartı istemediği açıktır.

Tüm Çorum halkı bu olayın neden yaşandığını bilmektedir. Bizim yakınlarımız 5 yıl ceza almıştır. Bu cezayı kabul etmemiz mümkün değildir.

Bizim yakınlarımız AK Parti üyesidir. Murat Günay yakınlarımıza yağma suçu işlendi diye komplo yapmıştır. Mahkemelere baskı yapmıştır. Bir haftada dava açtırıp, iki ayda karar verdirmiştir.

İl başkanı iftiraya son versin. Adalet istiyoruz. Yakınlarımızın tahliyesini talep ediyoruz. Burada toplum olarak hepimiz, Murat Günay gibi adamlar olduğu sürece AK Parti’den üyeliklerimizden istifa ediyoruz.”




Muhtarların yakınlarının belediye binası önündeki bayramlaşma programına katılmasına müsaade edilmedi.

Günay: “Suç duyurusunda bulundum”

Günay ise açıklama yaparak, muhtarların yakınları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı:

“Sanık yakınları tarafından şahsım hakkında karalama kampanyası başlatılmış olup, şahsımı şikâyetten vazgeçirmek için duruşma sonunda Adliye içinde, dışında ve sonrasında günlerdir Ak Parti İl Binası önünde şahsıma iftiralarla hakaret ve tehditler savurmaya devam edilmektedir. Sanık yakınlarının aileme ve şahsıma yönelik bu eylemleri hakkında adli mercilere gerekli suç duyusunda bulunulmuştur. İfade özgürlüğü ve basın açıklaması adı altında kimsenin kimseye hakaret etmeye, iftira atmaya, huzur ve sükûnunu bozmaya hakkı yoktur. Bu kapsamda şahsıma ve aileme yönelik suç vasfındaki eylemler karşısında yasal yollara başvurmaya devam edeceğimin bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum.”

- Advertisment -