Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Denizbank, olay patlamadan 3 ay önce Erzan’dan...

ÖZEL HABER | Denizbank, olay patlamadan 3 ay önce Erzan’dan şüphelendi mi? Whatsapp mesajları çıktı: “Üstlerim onlardan habersiz iş yaptığımı fark etti”

“Fatih Terim Fonu” davasının bir numaralı sanığı Seçil Erzan’ın bazı mağdurlarla mesajlaşmalarının olduğu bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda, Erzan’ın olayın patlamasından üç ay önce 11 Ocak 2023’te Diba adlı kişiye attığı şu mesajlar yer alıyor: “Üstlerime bilgi vermem gereken bir konu vardı vermedim. Konu, bu işlerle bağlantılı. Oradan da bir sorun çıkarsa her şey patlar. Fark ettiler onlardan habersiz iş yaptığımı. Olayı büyütürlerse çok kötü olur.” Denizbank, 7 Nisan 2023’e kadar kendilerinin olayla ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını açıklamıştı.

“Fatih Terim Fonu” adıyla bilinen dolandırıcılık davasının bir numaralı sanığı, Denizbank eski Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan’ın bazı mesajlaşmalarının yer aldığı bilirkişi raporu ortaya çıktı.

Raporda yer alan Whatsapp mesajlaşmalarında, Erzan’ın olayın ortaya çıkmasından üç ay önce, 11 Ocak 2023 tarihinde Diba adlı bir kişiye “Üstlerime bilgi vermem gereken bir konu vardı vermedim. Onlar da fark etti. Bir de onu çözmem gerekiyor şimdi. Konu çok önemli bu işlerle bağlantılı. Oradan da bir sorun çıkarsa her şey patlar. Onlara bir şey vermem gerekmiyor fark ettiler onlardan habersiz iş yaptığımı. Olayı büyütürlerse çok kötü olur” diye mesaj attığı görülüyor.

“Fark ettiler onlardan habersiz iş yaptığımı. Olayı büyütürlerse çok kötü olur”

Erzan’ın telefonunda Diba diye kayıtlı kişiyle olan ilgili yazışmasının dökümü şöyle:

Seçil Erzan: “Bugün bin şükür beklediğim şey geldi ama yetmiyor biraz daha gelmesi gerekiyor abla. Bir de işte bir konuda üstlerime bilgi vermem gereken bir konu vardı vermedim. Onlar da fark etti bir de onu çözmem gerekiyor şimdi. Konu çok önemli bu işlerle bağlantılı. Ordan bir sıkıntı çıkarsa her şey patlar. İnsanlıktan çıktım artık”

Diba: “Allah’ım zorunlu olaya çevirsin. İnşallah hayırlısıyla sonlandırsın yarın bilgi veremez misin üstlerine.”

Seçil Erzan: “Onlara bir şey vermem gerekiyor fark ettiler onlardan habersiz iş yaptığımı. Olayı büyütürlerse çok kötü olur.”

Diba: “Sence büyütürler mi?”

Seçil Erzan: “Bilmiyorum”

Diba: “tamam canım benim bu akşam ona da okuyalım ben elimden geleni yapacağım sen merak etme.”

Konuşmanın devamında Erzan, Diba adlı kişiden dua istiyor ve ertesi gün kendisine 60 bin TL göndereceğini söylüyor.

Denizbank: ‘7 Nisan’a kadar haberimiz yoktu’

Denizbank’tan kamuoyundaki tartışmalarla ilgili 28 Kasım’da yapılan açıklamada, Erzan’ın Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile yardımcısı Mehmet Aydoğdu’nun adını kullanarak kurduğu dolandırıcılık ağıyla ilgili ilk şikayetçilerin ortaya çıktığı 7 Nisan 2023’ten önce herhangi bir bilgilerinin olmadığını belirtmişti.

Denizbank açıklamasında şu bölümler yer almıştı:

“KAMUOYUNUN DİKKATİNE ÖZELLİKLE SUNMAK İSTERİZ Kİ ŞİKAYETÇİLERİN MAĞDUR OLDUKLARINI İDDİA ETTİKLERİ OLAYLAR YAKLAŞIK BİR YIL ÖNCESİNE KADAR GİTTİĞİ HALDE 7 NİSAN TARİHİNE KADAR HİÇ KİMSE TARAFINDAN KONU İLE İLGİLİ NE BANKAMIZA NE BDDK’YA NE DE CİMER’E TALEP, İHBAR VEYA ŞİKAYET İLETİLMEMİŞTİR.

“Birçok şikayetçi ifadesinde, Seçil Erzan’a aylarca ulaşılamadığı, ulaşanların da kendilerinin oyalandığını beyan etmesine karşın hiçbirinin 7 Nisan tarihinde DenizBank tarafından yapılan ihbar öncesinde Bankamıza, BDDK’ya veya diğer resmi kurumlara başvurmaması tamamen banka dışında gelişen olaylardan Bankamız yönetiminin haberdar olma imkanını ortadan kaldırmıştır.”

“Hoca ve çevresi”

Erzan’ın teyzesinin oğlu olan Tanin Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz’la mesajlaşmaları da girdi. Mesajlarda, Erzan’ın savcılık ifadesinde çok para kazandırdığını söylediği, Tanin Yılmaz ile Merve Yılmaz’ın görüşme isteklerini ertelemeye çalışıyor.

Şubat ayındaki bir mesajlaşmada Erzan’ın Merve Yılmaz’dan 500 bin dolar para bulmasını, gerekirse “sistem”e yeni birilerini dahil etmesini istiyor.

Erzan’ın Yılmaz’a para bulunacak kişiler sorarken, Yılmaz’ın kendisine “Hoca ve çevresi” dediği, Erzan’ın da “Benim etrafımdaki herkesi denedim” diye karşılık verdiği görülüyor. “Hoca ve çevresi” diye bahsedilen kişilerin Fatih Terim ve Erzan’a para kaptırdığı için şikayetçi olan eski futbolcular olabileceği tahmin ediliyor.

“Dediğin hiçbir şeye inanmıyorum”

Erzan’ın Yılmaz çiftiyle Mart ayındaki mesajlaşmalarında ise ilişkilerinin bozulduğunu anlaşılıyor. 

Erzan ile Tanin Yılmaz’ın mesajlaşması şöyle:

Tanin Yılmaz: “Yeter senin dediğin hiçbir şeye inanmıyorum. Konum at geliyorum. Veya senin dükkanda bekleyeyim. Konum at bana. Neredesin ya neredesin?”

Seçil Erzan: “Almak için uğraşıyorum.”

Tanin Yılmaz: “Sen daha uğraş. Birazdan senin ofiste görüşürüz. Yalancı, bir de aldım vs diyorsun.”

Seçil Erzan: “Ben dışarıdayım”

Tanin Yılmaz: “Fark etmez ben beklerim orada”

Seçil Erzan: “İzinliyim, gitmeyin oraya geçemem. Alo diyeceğim.”

Tanin Yılmaz: “Derhal konum at bana derhal. Ya konum ya şube, sen karar ver. Para hazır mı?”

Seçil Erzan’ın WhatsApp mesajları ortaya çıktı: Arda Turan ve yakınlarına yazdıkları şoke etti!

“Köylü Kurnazı foncu”

Merve Yılmaz’la 16 Mart’taki mesajlaşmalarında ise, Yılmaz’ın Erzan’a “Köylü kurnazı foncu” gibi ifadelerle yükleniyor.

Arda Turan’la mesajlaşmasının ekran kayıtları çıktı

Ayrıca aynı bilirkişi raporunda Seçil Erzan’ın başka mağdurlarla mesajlaşmasının ise ekran görüntüleri yer aldı. Ekran görüntüsü bulunan mesajlaşmalardan biri de ünlü futbolcu Arda Turan’a ait. Mesajlaşmada Arda Turan’ın Seçil Erzan’a “Seçil ne yaptın bana, bunu nasıl yaparsın? Beni insanlara nasıl rezil edersin? Senin için gittim borçlar istedim. Sözler verdim hiçbirini tutamıyorum. Bana bunu yapacağın ne yaptım ben. İnsanların gözünde ne hale düştü” dediği Seçil Erzan’ın ise “Ne desen haklısın şu an çok ama çok özür dilerim” diye karşılık verdiği görüldü.

- Advertisment -