Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Eylem Amine Altunkaynak: “Din ticareti endüstrisine kadın girişimci” mi...

ÖZEL HABER | Eylem Amine Altunkaynak: “Din ticareti endüstrisine kadın girişimci” mi yoksa “Tekamül yolculuğunuzda bir rehber” mi?

Eğitimleri, peçesi, arabası, eğitim ücretleri ve tüm bunları sunuş şekli sosyal medyada büyük eleştirilere sebep oldu. Eylem Amine Altunkaynak’ı takipçilerinden dinledik.

Yer Üsküdar. Sahilde bir mekana yaklaşan lüks otomobilinden peçeli ve görece şık giyimli bir kadın iniyor. Anahtarını valeye verip mekana giriş yapıyor. Kapıda hürmetle karşılandıktan sonra içeride onu bekleyenlere doğru yol alıyor.

Eylem Amine Altunkaynak. Kendisini ‘NLP Uzmanı’, ‘Bilinçaltı Eğitmeni’ ve ‘Kuantum Eğitmeni’ olarak tanımlıyor. Web sitesindeki açıklamasına göre “Türkiye’de spritüel alanlardaki konuların Kur’an-ı Kerim ışığında sünnetullaha uygun anlatımını içeren ücretsiz ilk whatsapp grupları kurarak tüm dünyada bir ilke imza atmış”.

Eylem Hanım’ı birkaç gün önce sosyal medyaya düşen lansman videosuyla tanıdık. Yaptığı işin içeriği, kıyafetleri, arabası, eğitim ücretleri ve tüm bunları sunuş şekli sosyal medyada büyük eleştirilere sebep oldu.

Eylem Amine Altunkaynak’ın şu an en çok rağbet gören eğitimlerinden biri “Miraç Hakikatiyle Bilinçaltı Eğitimi”. Kendisi miraç kavramını kullanmasının sebebi olarak şunları söylüyor: “Miraç kelime anlamı olarak bir şeyin tamamlanması demektir. Bu hayatın her alanında vardır. Bir manada yaralarınızı iyileştirmek, deneyim kazanmak, seyr-i süluk’ta devam etmektir. Bilinçaltındaki blokajların şifalanması, geçmişten özgürleşmek bulunduğun ana uyumlanmaktır.”

Eğitimini bir içsel yolculuk, maddi anlamda temizlik olarak tanımlıyor. Bilinçaltındaki kök inanç kalıntılarını bulup dönüştürüyor, vücuttaki çakraları anlatıyor, kişileri çocukluklarına götürerek ana duygularını buldurmaya yönlendiriyor. Buna da “Manevi boyutta ruhun bedenden ayrılma sürecinin deneyimlenmesi” diyor. Eğitimlere katılanlar namazlarından haz almaya, cezalandırıcı Allah anlayışını bir kenara bırakıp Allah aşkı ile doluyorlar. Geçmişteki sorunlarından kurtulup temizleniyorlar.

Eğitimin temel kavramlarından biri “tekamül”. Tekamül kişinin buluğ çağına erdikten ölene kadar yaşadığı deneyime deniyor. Eylem Hanım dünyanın bir okul olduğunu, Allah’ın kullarını eğittiğini söylüyor. Hayatta yaşanan tüm olumsuzluklar, düşüşler bu tekamüle katkı sağlıyor.  Kişinin birey olma yolunda, kendi kararlarını verebilmesi sorumluluklarını alması için bu eğitimlerle destek veriyor. “Müslüman olmak zaten basiret sahibi olup, yanlışla doğruyu birbirinden ayırmaktır ve dolayısıyla birey olmaktır” diyor Eylem Hanım. Tüm bunları sağlamak için de ilk yapılması gerekenin kişinin ağzından çıkan kelimeleri negatiften pozitife değiştirmesi olduğunu, ağızdan çıkan her şeyin dua olduğunu söylüyor.

O görüntüler tartışma yarattı: 'Bilinçaltı uzmanı' olarak tanıtıyor Eylem  Amine Altunkaynak

Eylem Amine Altunkaynak bu eğitimlerle pusulasını kaybeden kadınlara reçete sunduğunu, düşen kadınları ayağa kaldırmaya çalıştığını, kadınlara birey olma yolunda eşlik ettiğini söylüyor. Kendisine başvuran kadınların çok büyük sıkıntıları olduğunu, yüzde doksanının şiddet gördüğünü de ekliyor.

Ayrıca “İşini Kur” eğitim başlığı altında eğitmen yetiştirip, kadınlara sertifika da veriyor. Sosyal medyada en çok ücreti konuşulan bu eğitim iki yıl sürüyor. 

Eylem Amine Altunkaynak’ın eğitimlerine katılanlardan Hatice Duru ile konuştuğumuzda kendisinin süreçten oldukça memnun olduğunu gördük.

“Psikolog ve psikiyatri süreçlerinden bu kadar verim almadık”

Hatice Duru’ya eğitim içeriğini, kendisinin değişimini ve sosyal medyadaki eleştirileri sorduk ve şu cevabı aldık:

“İnanın ters gelen tek şey lüks mekanlar, lüks arabalar ve giyim. İlk başta bana da tuhaf gelmedi değil ama bunlara verdiği cevap beni tatmin etmişti ki etmeyebilirdi de. Önemli olan bana verdiği eğitimde benim konum değişikliğim, bakış açısı değişikliğim. Eğitimlerde ilk başta tekamül yasası veriliyor. Yaşadığınız her olayın tam da sizin için olduğunu fark ediyorsunuz. Yaşadığım her olay o kadar anlam kazandı ki. Eskiden şikayet ettiğim şeyler için şimdi iyi ki olmuş ki şu an bu farkındalığım oluşmuş demeye başladım. Şikayet makamından şükür makamına geçtim. Bunu yaparken de olanları kabul ederek değil sınırlarımı bilerek yaptım. Eğitimlerde nefis mertebeleri üzerinde duruluyor. Bilinçaltı eğitiminde seanslar yapılarak 0-7 yaş aralığında yaşanan olumsuzlukların etkileri hafifletilmeye çalışılıyor. Bana çok iyi geldi, vazgeçemediğim huylarımın nereden geldiğini anlamaya başladım. Şimdi de yaşadığım olayların henüz önüne geçemedim ama beni etkilemesine, üzmesine artık izin vermiyorum. Dua etmeyi bile bilmediğimi fark ettim. İlk önce zihni susturmaya çalışıyor sonra da güzel şeyleri düşünmeye çalışıyorum. Güzel şeyler düşününce güzel şeyler de konuşmaya başlıyorsunuz. Ben çalışan bir insanım, psikoloji ile de yakından ilgileniyorum ki eşimin kumar alışkanlığından dolayı da psikolog ve psikiyatri süreçlerimiz oldu. Hiç birinden Eylem Hanım’ın eğitimi kadar verim almadık.”

Hatice Duru gibi belki yüzlercesi Eylem Amine Altunkaynak’ın sosyal medya hesaplarında memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Facebook, Instagram, Telegram gibi platformlarda binlerce kişi bu eğitimleri ilgiyle takip ediyor.

Altunkaynak’tan eleştirilere cevap: Yakıştıramadınız mı peçeli kapalı bir kadına Mercedes’e binmeyi?

Eylem Amine Altunkaynak geçtiğimiz günlerde lansman videosunun sosyal medyada paylaşılması ve çok eleştiri alması karşısında ise Instagram hesabından bir canlı yayın düzenledi ve şunları söyledi:

“Eleştirilere baktığımda en çok insanları rahatsız eden şey bizim kapalı örtülü olmamız. Örtülü bir bayanın bir yerlerde olması bazı kesimi rahatsız ediyor anladığım kadarıyla. Demokrasi olan bir ülkede herkes istediğini giyiyor, erkekken kadın kadınken erkek oluyor kimse müdahale edemiyor. Demokrasinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Benim peçem neden insanları rahatsız ediyor?

Makyajıma laf edilmiş. Biz Müslümanlığın örneği değiliz. Yüzümüzde makyaj olabilir. Eksiksiz tek insan var o da Hz. Muhammed (sav).  Kimse kimsenin tercihine karışamaz. Kırk yılda bir yaptığımız bir organizasyon üzerinden eleştiriliyoruz. Sayfamızdaki videoları izlemeden, memnuniyeti görmeden yorum yapılıyor. 

Eğitim ücretlerimi çok eleştirmişler. Ben zamanımı satıyorum ve zamanım çok kıymetli. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Siz boş boş buralarda zamanınızı boşa harcarken ben bunları yapıyorum.

Ayrıca arabam da çok tartışma konusu olmuş. Yakıştıramadınız mı peçeli kapalı bir kadına Mercedes’e binmeyi? Kendi alın terimle aldım arabamı, Allah ikram etti geri çevirmek olur mu? Çok seviyorum arabamı. “

Eylem Amine Altunkaynak geçtiğimiz gün itibariyle Ramazan ayı için özel eğitimini başlattı. Sosyal medyada ise “İslam’da bilinçaltı var mı?”, “Bu tarz spiritüel oluşumlar neden rağbet görüyor?”, “Eğitimlerle din mi pazarlanıyor?”, “Söz konusu eğitimleri veren kişi seküler olsa da aynı tepkiler verilir miydi?” gibi konular tartışılmaya devam ediyor.

- Advertisment -