Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | “Hablemitoğlu yanımdan ayrılırken Enver Altaylı ile karşılaştı” iddiasına yalanlama...

ÖZEL HABER | “Hablemitoğlu yanımdan ayrılırken Enver Altaylı ile karşılaştı” iddiasına yalanlama gelen Halil Şıvgın: “Olabilir, bir şey demeyeceğim”

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Hablemitoğlu soruşturması için verdiği tanık ifadesinde Hablemitoğlu ve eski AK Parti milletvekili Ramazan Toprak’ın 2002’de kendisini ziyaret ettiğini, onlar ayrılırken ofise Enver Altaylı’nın geldiğini, Altaylı’nın, Hablemitoğlu’nun Fetullah Gülen hakkında kitap yazdığını ilk kez burada, kendisinden öğrendiğini anlatmıştı. Ramazan Toprak, Serbestiyet’e yaptığı açıklamada, iddianamede yer alan kilit önemdeki bu karşılaşmanın yaşanmadığını söylemişti. Serbestiyet’in ulaştığı Halil Şıvgın, Ramazan Toprak’ı yalanlamadı: “Olabilir, bir şey demeyeceğim.”

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Hablemitoğlu soruşturması kapsamında 2016’da verdiği ifadede, 2002’nin Nisan ya da Mayıs ayında AK Parti kurucusu ve eski milletvekili Ramazan Toprak ile Necip Hablemitoğlu’nun, yöneticisi olduğu bir vakfın ofisinde kendisine yaptıkları ziyaretten söz etmişti.

Şıvgın, Hablemitoğlu’nun bu görüşmede “Alman vakıfları” ve Fetullah Gülen’le ilgili çalışmalar yaptığını anlattığını söylemişti.

Şıvgın, Hablemitoğlu ve Toprak bu görüşmeden ayrılırken ofise Enver Altaylı’nın geldiğini; Altaylı’nın, Hablemitoğlu’nun Gülen’le ilgili çalışma yaptığını burada öğrendiğini anlatmıştı:

“(Ramazan Toprak ve Necip Hablemitoğlu) daha sonra görüşmek üzere ayrılırken büroya o an daha önceden tanıdığım olan Enver Altaylı geldi. Enver Altaylı geldikten sonra ‘Kim bunlar’ dedi. Ben de kim olduklarını anlattım. Konuştuğumuz konuları da kendisine ilettim.

“Enver Altaylı benim büroda Necip Hablemitoğlu’nun yaptığı işlerle ilgili ıvır zıvır demesine rağmen Mustafa Özcan’a farklı aksettirmiş ki benden yardımcı olmamı istedi. Ben Mustafa Özcan’ı daha önce tanımadım, görmedim.”

Ramazan Toprak: “Öyle bir karşılaşma yaşanmadı, Halil Bey karıştırmış”

Ramazan Toprak, Serbestiyet’e yaptığı açıklamada; Şıvgın’ın, Hablemitoğlu ile birlikte onun ofisinden çıkarken Enver Altaylı ile karşılaştıkları iddiasını yalanlamıştı.

Toprak şunları söylemişti:

“Öyle bir karşılaşma yaşanmadı. Sadece o gün değil, o gün dışında da Enver Altaylı ile herhangi bir görüşmem, temasım hiç olmadı. Halil Bey’in şeker hastalığı nedeniyle geçmiş tarihteki olayı karıştırmış olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Enver Altaylı’nın ifadesinden basında çıkanlarda gördüğüm kadarıyla, Enver Altaylı da öyle bir karşılaşmamız olduğunu reddediyor.”

Halil Şıvgın: “Olabilir, bir şey demeyeceğim”

Toprak’ın yalanlamasını sormak için  ulaştığımız Halil Şıvgın, “Olabilir, olabilir” diye karşılık verdi.

Şıvgın, “Olabilir diyerek, Ramazan Toprak’ın dediği gibi ‘geçmiş zaman, yanlış hatırlamış olabilirim’ mi demek istiyorsunuz” sorumuza “Bir şey demeyeceğim” diye yanıt verdi.

- Advertisment -