Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | İstanbul’da depremzedeler için ne yapabilirsiniz (3): Kadıköy’den üç ile...

ÖZEL HABER | İstanbul’da depremzedeler için ne yapabilirsiniz (3): Kadıköy’den üç ile yardım tırları

“Kadıköy Belediyesi; Belediye binası, Belediye Başkanlık binası, Belediye otoparkı ve Kadıköy Evlendirme Dairesi binasını deprem yardım merkezine dönüştürdü. Kadıköy Belediyesi Medya ve İletişim Sorumlusu Aycan Gökçek, deprem yardım organizasyonuyla ilgili Serbestiyet’in sorularını yanıtladı: İhtiyaç duyulan yardım malzemelerinde öncelikler; gıda ürünleri, ısıtıcı, battaniye, çadır, bebek bezi ve diğer hijyen ürünleri. Giyim şu an için bu saydıklarıma göre biraz daha geri planda bir ihtiyaç.”

Kadıköy Belediyesi’nin doldurduğu yardım tırları nerelere gidiyor?

AFAD’ın yönlendirmesiyle Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman’daki noktalara gidiyor. Tırların varması gereken noktaları da yine AFAD yönlendiriyor.

Deprem bölgelerindeki yoğunluk ve depremden olumsuz etkilenen yollar nedeniyle yardım tırlarının ulaşamayabileceği kaygıları dillendiriliyor. Kadıköy Belediyesi’nin gönderdiği tırlar deprem bölgelerine ulaşabiliyor mu? İnsanlar gönül rahatlığıyla, yardımların yolda herhangi bir problem yaşamaksızın depremzedelere ulaşacağından emin bir şekilde yardımlarını iletebilir mi?

Depremin yaşandığı ilk gün itibariyle tırlarımız çıkmaya başladı ve hepsi AFAD’ın gösterdiği noktalara ulaşıyor. Yardımların ulaşmasında bir problem yok.

Dün (8 Şubat) akşamüstü sularındaki kesin sayı olarak 26 tırımız deprem bölgesine ulaştı. Dün itibarıyla 30 civarı tır daha çıktı ve tabii ki durmaksızın tırlarımız yüklenip çıkmaya devam ediyor.

Kadıköy’de Belediye binası ve Evlendirme Dairesi dışında yardımların toplandığı noktalar var mı?

Yardımları kendi olanaklarıyla Belediye’ye getiremeyen vatandaşlarımız için Kadıköy’deki muhtarlıklarla koordineli çalışıyoruz. Muhtarlıklarımızdan gün içinde araçlarla Belediye’ye getiriliyor yardım malzemeleri.

Olanağı olmayan vatandaşlarımız bulundukları mahallenin muhtarlığıyla irtibata geçerek yardımlarını iletebilir.

Kadıköy Belediyesi’nin yardım tırlarını iletmek dışında, deprem bölgelerinde sahada faaliyeti ya da personeli var mı?

“Orta Seviye Arama Kurtarma” akreditasyonu sahibi olarak AFAD koordinasyonunda afetlere müdahale edebilecek yetkiye sahip “BAK Kadıköy”ün 31 kişilik uzman ekibi, arama köpeği Lena’yla birlikte Antakya Odabaşı Mahallesi’nde arama kurtarma çalışmaları yapıyor.

Lena köpekli arama timleri, yeterlilik sınavını başarıyla geçip hızlı organize olarak, acil müdahale etme donanımına sahip.

BAK Kadıköy’ün 31 kişilik ekibine ek olarak 30 belediye görevlisi de afet bölgesinde lojistik çalışmalara destek sağlıyor.

Ekibimiz dün öğleden sonra saatlerine kadar 14 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkardığı haberini aldık.

Afetin ilk gününden beri iki tane gezici aşevi tırımız Hatay’da. İkisi de günde 3 bin adet yemek dağıtma kapasitesine sahip. Günde en az 6 bin sıcak yemek çıkıyor.

Aşevi tırlarımızdan biri Samandağ ilçesinde, diğeri Defne ilçesinde.

Ayrıca bugün iki mobil ikram aracı da içlerinde görev yapacak profesyonel aşçılarıyla birlikte dün akşam saatlerinde Hatay’a ulaştı.

Deprem bölgeleri için öncelikle ne tür yardım malzemelerinden isteniyor? Vatandaşlar için bir çağrınız var mı, neye öncelik verilsin?

Gıda ürünleri; özellikle kuru gıda ve bebek maması, ısıtıcı, battaniye, çadır, bebek bezi ve diğer hijyen ürünleri şu anda en önemli öncelikler.

Yine köpek ve kedi maması da bölgedeki ihtiyaçlar arasında.

Bize de yapılan yönlendirmelere göre epey bir giyim yardımı ulaşmış durumda. Bizlerden de özellikle yukarıda saydığım kalemleri öne çıkartmamız isteniyor. Giyim şu an için bu saydıklarıma göre biraz daha geri planda bir ihtiyaç.

- Advertisment -