Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | İstanbul’da depremzedeler için ne yapabilirsiniz (2): Üsküdar’dan İskenderun’a yardım...

ÖZEL HABER | İstanbul’da depremzedeler için ne yapabilirsiniz (2): Üsküdar’dan İskenderun’a yardım eli

Üsküdar Belediyesi, belediyeye ait spor salonunu deprem yardım merkezine çevirdi. Belediye personeli ve önemli bir çoğunluğu öğrenci gençlerden oluşan gönüllüler yardımları sınıflayıp koliliyor ardından tırlara yüklüyor. Spor salonunun önünden kalkan tırlar İskenderun'a gidiyor. Serbestiyet'e konuşan Üsküdar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Hilmi Erdem: “Ulaşımda bir problem yok. Tırlarımız İskenderun'a gidiyor. Arama kurtarma ekibimiz ve 24 saat sıcak yemek üreten mobil aşevimiz de sahada.”

Üsküdar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Hilmi Erdem şunları söyledi:

“Şu an Üsküdar’da 70’e yakın belediye tesisimiz, 33 tane muhtarlığımız, okullarımız aynı zamanda siyasi partilerin irtibat bürolarında bütün malzemeler toplanıp Üsküdar’daki 3 tane ayrışma merkezine getiriliyor. Buralarda bütün malzemeler kendi içerisinde bölümlere ayrılıyor: Kadın-erkek-çocuk, alt giyim-üst giyim, ayakkabı-bot. Bunlar daha sonrasında paketlenip -ama hepsi temiz malzeme, giymeyeceğimiz hiçbir şeyi kolinin içerisine koymuyoruz- sonrasında tırlarla yola çıkarılıyor.

“Şu an yaklaşık kırk tane tır, yirmi tane karavan, otuza yakın minibüs yüklendi ve yola çıktı. Biz İskenderun bölgesinden sorumluyuz. Bütün malzemelerimiz İskenderun’a gidiyor. Şu an bize gelen bilgi gıda ve çadır üzerine. Biz gelen giysi ve kıyafetleri şu an için bekletiyoruz. Elimize gelen bütün gıda, çadır, ısıtıcı, battaniye, yorganı hemen paketleyip hiç bekletmeden aynı anda direkt İskenderun’a yola çıkarıyoruz.

“Koordinasyon AFAD üzerinden. Kendi arama kurtarma ekibimiz var yaklaşık 100 personelli, ki devam ediyor sürekli gönderiyoruz. Şu an sahada arama kurtarma yapıyor. Bunlar AFAD’a üyedir. Belediyenin kendi bünyesinde AFAD topluluğu var. Bunlar üzerinden oradaki kaymakamlıkta ve AFAD merkezinde dağıtımlar yapılıyor. Koordinasyon bu şekilde kuruldu. Bütün Üsküdar bir oldu, gönüllü oldu. İnanılmaz şekilde bir yardım desteği var, sürekli malzeme geliyor. Gönüllülerimiz sürekli bunların tasnif işiyle uğraşıyor.

“Yukarıda belirttiğim malzemeler haricinde aynı zamanda iş makineleri, vinç, jeneratörler, röntgen makinesi, ekmek, un… Aynı zamanda sahada bir tane mobil aşevimiz var. Aşevinde sürekli sıcak yemek üretimi yapılıyor. Hiç ara verilmeden yedi yirmi dört devam ediyor. Arama kurtarma ekiplerimizden Allah razı olsun. Sürekli içeriden enkaz altından arama kurtarma çalışmalarını yürütüp canlarımıza ulaşmaya çalışıyorlar. Arama kurtarma çalışmaları yine devam ediyor.”

- Advertisment -