Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | İstiklal bombacısıyla görüşme trafiği çıkan MHP’linin ağabeyi, ‘istihbaratla işbirliği’...

ÖZEL HABER | İstiklal bombacısıyla görüşme trafiği çıkan MHP’linin ağabeyi, ‘istihbaratla işbirliği’ suçlamasıyla Suriye’de PKK tarafından iki yıl alıkonulmuş

İstiklal bombacısıyla telefonda görüşme trafiği çıkan ve telefonunun hack’lendiğini iddia eden MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın ağabeyi Abdulvahap İlhan, 2012 yılında Suriye’de PKK tarafından alıkonulmuş, çözüm sürecinde serbest bırakılmış, istihbaratın yardımıyla Türkiye’ye dönmüş.

‘T24’ün ‘MHP’li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği ortaya çıktı’ haberinde adı geçen MHP Şırnak Güçlükonak ilçesi başkanı Mehmet Emin İlhan ve ailesiyle ilgili yeni bilgiler var.

Mehmet Emin İlhan 2017-18 yıllarında kamuoyunda çokça tartışılan Osmanlı Ocakları adlı kuruluşun Şırnak biriminin kurucuları arasında yer aldıktan sonra atama usulüyle MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanlığına getirildi. İlhan’ın yakın bir geçmişte hayatını kaybeden babası Halit İlhan uzun bir süre korucubaşı olarak görev yaptı ve vefatına kadar yaşadıkları köy olan Gümüşyazı köyünün muhtarlığını üstlendi.

Abi Abdulvahap İlhan ise köy koruculuğu görevinde bulunduğu sırada başka bir köy korucusu olan Ramazan Özdemir ile birlikte 2012 yılında Suriye’ye gitti. Suriye’de olmalarını daha sonra ‘kayınpederi ziyaret’ diye açıklayan İlhan, Suriye’de bulunduğu sırada PKK tarafından ‘istihbaratla iş birliği yaptığı’ gerekçesiyle alıkonuldu. Sorgulanmak üzere Kandil’e götürülen İlhan, Ramazan Özdemir ile birlikte 2 yıl boyunca burada tutuldu. Bu dönemde aileler, çocuklarının serbest bırakılması için defalarca Suriye’ye gitti, basına açıklamalarda bulundu. İktidarın Kürt açılımı ile birlikte başlayan çözüm sürecinde iki korucu da serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıktan sonra Cizre’de bulunan Halil İbrahim Sınır kapısından Türkiye’ye girmek isteyen iki korucuya, pasaportlarında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarına giriş kaydı bulunmadığı için çıkış izni verilmedi.

20 gün boyunca Türkiye’ye giremeyen korucular, istihbaratın devreye girmesinin ardından 24 saat içerisinde Türkiye’ye getirildi ve Silopi Emniyet Müdürlüğünde verdikleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Türkiye’ye giriş için istihbaratın devreye girdiğine dair haber o günlerde Vatan gazetesinde yer almıştı. 

https://www.gazetevatan.com/yazarlar/murat-celik/pkk-21-ay-sonra-birakti-ama-628480)

O günlerde Abdulvahap İlhan’ın Suriye uyruklu eşi F. İlhan basına konuşmuş, “Eşimin Suriye’de yakalandığını duyduğumda ben Suriye’ye gittim, orada araştırdım. Dediler bizim elimizde değil. Ancak, döndüğümde öğrendim ki PKK kaçırıp Irak’a götürmüş. Mademki barış istiyoruz, ben de istiyorum ki eşimi de bıraksınlar” demişti.

https://www.haberturk.com/gundem/haber/841680-eski-koruculardan-pkkya-cagri)

İlhan ailesinin Suriye’yle olan yakın ilişkileri Şırnak ve Güçlükonak’ta aileyi tanıyan kişiler tarafından da dile getiriliyor. Konu hakkında görüştüğümüz, adını vermek istemeyen bölge sakinleri İlhan ailesinin ‘yol yapımı’, ‘öğrenci taşıma’ ve ‘ağaç kesme’ gibi ihaleler aldıklarını da öne sürüyor.

İddiaları sormak için telefonla aradığımız MHP Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, sorulara uzun es paylarından sonra sadece tek kelimelik cevaplar vermekle yetindi. Abisinin 2012 yılında Suriye’de alıkonulduğunu doğrulayan, serbest bırakılması için de ‘çözüm süreciydi’ diyen İlhan, diğer sorularımızı ‘şimdi müsait değilim, olduğumda haber veririm’ diyerek cevapsız bıraktı ve bir daha da telefonlarımıza çıkmadı.   

- Advertisment -