Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Kenya’da TC vatandaşlığı promosyonlu gayrimenkul ilanları: “Türkiye’den ev al,...

ÖZEL HABER | Kenya’da TC vatandaşlığı promosyonlu gayrimenkul ilanları: “Türkiye’den ev al, yanında da vatandaşlık…”

Kenya’da Türkiye’den gayrimenkul satışına aracılık eden bir emlak firması, Türkiye vatandaşlığı promosyonuyla reklam yapıyor. Firmanın sitesinde İstanbul’da bulunan bazı ilanlar “vatandaşlık için uygun” ibaresiyle satışa çıkarılıyor. “Türkiye’ye yatırım yap 3 ayda vatandaşlık al”, “250 bin dolar yatırım karşılığı vatandaşlık olanağı” gibi başlıklarla binalara ve reklam panolarına da ilanlar veriyor. 2018’de Türkiye vatandaşlığı alma seçeneklerinden biri olan gayrimenkul yatırımının alt limiti 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü. Serbestiyet daha önce Çin’deki emlak şirketlerinin Türkiye vatandaşlığı vurgulu konut reklamlarını haberleştirmişti.

Kenya’da bir emlak danışmanlık firması Türkiye vatandaşlığı promosyonuyla Türkiye’den gayrimenkul satışı yapıyor.

Vall Real Estate adlı firmanın sitesinde Kenya dışında sadece Türkiye’den gayrimenkul ilanları yer alıyor.

Firmanın internet sitesinde İstanbul’dan bazı konut ilanlarında “vatandaşlık için uygun” (suitable for citizenship) ibaresi yer alıyor.

“Türkiye’ye yatırım yap 3 ayda vatandaşlık al”

Emlak firması, Kenya’da bina ve reklam panolarına da gayrimenkul yatırımı karşılığı Türkiye vatandaşlığı reklamları veriyor.

İlanlardan birinde “Türkiye’ye yatırım yap 3 ayda vatandaşlık al” yazıyor.

“USD cinsinden yüzde 7 yatırım getirisi”

Türkiye pasaportu ve bayrağı kullanılan bir başka ilanda da 250 bin dolar yatırım karşılığı vatandaşlık olanağı, “USD cinsinden yüzde 7 yatırım getirisi” notuyla birlikte duyuruluyor.

Gayrimenkul yatırımı karşılığı vatandaşlığın alt limiti 250 bin dolar

2018’de gerçekleştirilen bir yasal düzenlemeyle, diğer ülke vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alma seçeneklerinden biri olan gayrimenkul yatırımının alt limiti 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüştü.

Çin’de de Türkiye vatandaşlığı reklamları yapılıyor

Daha önce de Çin’deki emlak firmalarının internet siteleri ve sosyal medya platformlarında Türkiye vatandaşlığı reklamları yaptığı Serbestiyet’in haberiyle gündeme gelmişti.

Çinli emlak danışmanlık firmaları tarafından verilen reklamlardan birinde, Türkiye vatandaşlığı için “İngiltere, ABD gibi gelişmiş ülkelere yerleşmek için en iyi sıçrama tahtasıdır” vurgusu yapılıyordu.

- Advertisment -