Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | “Mayasız ayini benim değil mahkemedeki senaryo” diyen...

ÖZEL HABER | “Mayasız ayini benim değil mahkemedeki senaryo” diyen Epözdemir iddiayı mahkemeye kendisi sunmuş: “Bu mayasız ayini olabilir dedik”

Avukat Rezan Epözdemir, Münevver Karabulut cinayetinin arkasında “Yahudilerin yaptığı mayasız ayini” olabileceğiyle ilgili sözleri nedeniyle tepki gördü. Söylediklerinin kendi görüşü değil mahkemenin üzerinde durduğu bir senaryo olduğunu belirten Epözdemir’in yıllar önce bir televizyon programında “mayasız ayini” iddiasını mahkemeyle kendisinin paylaştığını anlatmış: “Biz yargılamanın safahatı sırasında bunu da mahkemeye sunduk. ‘Bu mayasız ayini de olabilir’ dedik. İsim geçmeyeyim bir dinsel grubun, Yahudilerin çok fazla genelde infaz edilmesinin müsebbibi olan bir olay.”

Münevver Karabulut cinayeti davasında Karabulut ailesinin avukatlığını yapan Rezan Epözdemir, cinayetin nedeninin “Yahudilerin yaptığı mayasız ayini” olabileceğini söylediği sözleri nedeniyle tepki görmüştü.

Katıldığı yayında konuyla ilgili sözleri söylediği kesit sosyal medyada dolaşıma giren Epözdemir, söylediklerinin kendi görüşü değil mahkemenin üzerinde durduğu senaryolardan biri olduğunu belirterek şunları yazdı:

“Mahkeme gerekçeyi binlerce sayfa ve onlarca klasöre rağmen tespit edemedi, 4 farklı senaryo üzerinde durdu diyorum ve mahkemenin üzerinde durduğu bu senaryoları anlatıyorum.

Mayasız ayini de bu gerekçelerden biri. Bu duruşma tutanaklarına ve gerekçeye yansıyan bir durum, benim görüşüm değil.

Yayının ilgili bölümünü izlemeden, beni anti-semitik açıklama yapmakla suçlamak açıkça kötü niyetlidir ve benim asla kabul edemeyeceğim bir yaklaşımdır.”

“Yargılamanın safahatı sırasında mahkemeye sunduk. ‘Mayasız ayini olabilir’ dedik”

Ancak Epözdemir, mahkeme kararının onanmasından sonra konuk olduğu Esra Ceyhan’ın programında “mayasız ayini” ile ilgili iddiayı yargılama sırasında kendisinin mahkemeyle paylaştığını anlatmıştı.

Epözdemir’in o programda konuyla ilgili söyledikleri şöyle:

“Osmanlı İmparatorluğu’nda birçok belli bir dinden gelen anlayışın katledilmesinin müsebbibi olan ‘mayasız ayini’ diye bir ayin türü var. 18 yaşına gelmiş bir genç rüştünü ispat etmek amacıyla, ailesine büyüdüğünü ispat edebilmek amacıyla daha önce hiçbir fiziksel birlikteliği olmayan bir genç kızı katlediyor.

Biz yargılamanın safahatı sırasında bunu da mahkemeye sunduk. ‘Bu mayasız ayini de olabilir’ dedik.

İsim geçmeyeyim bir dinsel grubun, Yahudilerin çok fazla genelde infaz edilmesinin müsebbibi olan bir olay. Bu da olabilir dedik çünkü olayın oluşumu ve kurgusuna bakarsanız; Bahçeşehir’den alınıyor Etiler’e kadar götürülüyor, çok uzun bir mesafe. Etrafı kayalık. Ya bilinçaltında babaannesinin evinin önündeki çöp konteyneri var ve sadece oraya gidiyor ya da rüştünü ispat etmeye çalışıyor, okuduğu kitaplar ya da bir başka şeyin tezahürü ve etkisiyle.

Nitekim sonrasında Akmerkez’e gidip arkadaşıyla kahve içmesi, soğukkanlı bir şekilde. Münevver’in telefonunu orada kaybetmesi. Çünkü telefon en son orada sinyal alıyor. Öncesinden testereyi alıp getirmesi, aynı arabayla maktuleyi alıp getirmesi; tasarlama argümanı. Dolayısıyla bütün bunlar bizde, ‘acaba bu bir ayin midir ve bu gerekçeyle mi yapıldı’ şeklinde soru işaretleri uyandırdı.”

- Advertisment -