Ana SayfaHaberlerDenizbank’tan Rezan Epözdemir’in idddiasına yalanlama: Tatil fotoğrafları Fransa’daki Megeve’den değil, Palandöken’den

Denizbank’tan Rezan Epözdemir’in idddiasına yalanlama: Tatil fotoğrafları Fransa’daki Megeve’den değil, Palandöken’den

"Fatih Terim Fonu" davasında müşteki avukatı Rezan Epözdemir, Seçil Erzan’ın Whatsapp yazışmalarında geçen; ‘Megeve’de tatil yapmakta olan, yüzde 50 kazandırdığı’ ve “no3” ile “no4” diye bahsettiği kişilerle ilgili mesajlarını hatırlatarak, o tarihlerde Ateş’in bir kayak merkezinde tatil yaptığı fotoğrafları göstermiş ve Erzan'ın mesajlarında bahsi geçen kişilerden birinin Hakan Ateş olup olmadığını sormuştu. Denizbank'tan yalanlama geldi: "Fotoğraf, ilgili yazışma tarihinden tam 2 yıl önce, 29 Ocak 2021 – 31 Ocak 2021 tarihleri arasında, Erzurum Palandöken’deki kayak merkezi Sway Hotels önünde çekilmiş." Epözdemir: "Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turizmci olan bir müvekkilim vasıtasıyla onu bitireceğim, ona soruşturma açtıracağım şeklinde tarafıma haber yollamıştır. Muhalif medyada kredi ve ticari iliski içerisinde olduğu ve maaşının anılan banka üzerinden alan bazı basın ve yayın organlarının patronlarını arayarak beni yayınlara çıkarmamak ve Denizbank lehine haberler yaptırmak için baskı uygulamıştır."

Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan’ın baş sanığı olduğu “Fatih Terim Fonu” davasının ikinci duruşması 12 Ocak Cuma günü başladı ve 15 Ocak Pazartesi günü devam edecek.

Müşteki avukatlarından Rezan Epözdemir, Cuma günkü celsede sanık Seçil Erzan’a, dosyadaki bilirkişi raporunda kuzeni Tanin Yılmaz ile olan bir Whatsapp yazışmasını hatırlatarak şu soruyu sordu:

“Whatsapp yazışmalarınızda Fransa’nın ünlü kayak merkezi Megeve’de tatil yapmakta olan birilerinden bahsederek ‘Zamanında bunlara çok kazandırdım ben, yüzde 50’ diyorsunuz. (Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in Megeve’de tatil yaptığı fotoğrafları göstererek) Konuşmada bahsettiğiniz kişi Hakan Ateş midir?”

Erzan, “O günlerde, Tanin’in eşi Merve’nin kız kardeşleri Megeve’ye gitmişlerdi onu konuşuyorduk. Tarihleri belli araştırılırsa ortaya çıkar” diye cevap verdi.

“‘No 3’ ve ‘No 4’ diye bahsettiğiniz kişiler kim”

Epözdemir, “Yazışmada ‘No 3’ ve ‘No 4’ diye bahsettiğiniz kişiler kim” diye sordu.

Erzan bu soruya da “Merve’nin 3 numaralı kız kardeşi ile 4 numaralı kız kardeşi” diye cevap verdi. Erzan’ın bu cevabı salonda gülüşmelere neden oldu. Epözdemir, “Tanin Yılmaz’ın, eşinin kardeşlerinin Megeve’de tatilde olduğunu Erzan’dan öğrenmesi, hayatın olağan akışına aykırı” diye konuştu.

“Hacı ben bunları ihya ettim zamanında “

Epözdemir’in bahsettiği Whatsapp yazışması; dosyadaki bilirkişi raporuna göre, Erzan ile Erzan tarafından mağdur edildiğini söyleyen kuzeni Tanin Yılmaz arasında 28 Ocak 2023 tarihinde yapıldı.

Yazışmanın ilgili bölümü şöyle:

Tanın Yılmaz: Nerde bu uyuz, yurtdışı mi ?

Seçil Erzan: Megeve Avusturya’da mı ? 

Tanın Yılmaz: Fransa, 

Tanın Yılmaz: Ohh valla yesinler gezsinler 

Tanın Yılmaz: Hacı, bunlar parayı nereden buluyor ki, şunların hesap hareketlerine bakalım mi?

Seçil Erzan: Hacı ben bunları ihya ettim zamanında

Seçil Erzan: Sinir oluyorum 

Tanın Yılmaz: E tamam da ye ye bitmedi mi, kaç para aldılar ki 

Seçil Erzan: Aldılar bayağı 

Seçil Erzan: Yüzde 50 

Seçil Erzan: Neyse yazma 

Tanın Yılmaz: Ye ye bitmedi 

Tanın Yılmaz: Bu şişkoların herhangi birseyi kalmadı ama di mi? No4 nerede?

Seçil Erzan: No:4 de orda 

Seçil Erzan: Vermedim istiyorlar ya 

Tanın Yılmaz: E kayınpederin diil mi o 

Seçil Erzan: Yok canım omlarında var bence 

Tanın Yılmaz: Daha var mı çıkacağın 

Seçil Erzan: Hayır 

Seçil Erzan: Biz enayimlz bir defa koymuşlar ölene kadar bekle 

Seçil Erzan: Sinyor destek olmadan yapmak istemiyor zaten 

Seçil Erzan: Dünyaları aldılar 

Seçil Erzan: Sonra ben sorun yaşıyorum 

Tanın Yılmaz: Nasıl anlamadım? Bizim için dr mi problem cikariyor 

Seçil Erzan: Hayır bizim için değil 

Seçil Erzan: Biz her zaman desteğiz bize yapmak istiyor zaten sedefe

Seçil Erzan: Sadece 

Tanın Yılmaz: E zaten para loydugu yok, bitti artık de, neden uzuyor konu peki

Tanın Yılmaz: Haciiiiii, 27 ocak no3 un d günü, börtdey viiiiiiyk end yaptı onlar

Seçil Erzan: Bin defa dedim 

Seçil Erzan: Anlamıyorlar hacım

“Az biraz sosyetik, başka kim var baksana”

Bir gün sonra da Tanin Yılmaz’dan Erzan’a şu mesajın gittiği görülüyor:

“Sana da, çok mersi, hacı megeve, okudum, cenevre ye gidiyorsun oradan buraya, montblanc dağı eteğinde, az biraz sosyetik, başka kim var baksana”

Erzan’ın Whatsapp yazışmaları bilirkişi raporunda.

Erzan’ın Whatsapp yazışmaları bilirkişi raporunda.

Epözdemir’in duruşmada gösterdiği, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in iş dünyasından başka isimlerle birlikte kayak yaparken çekilmiş fotoğrafları, Quality Dergisi’nin sitesinde 3 Şubat 2023 tarihli olarak yer alıyor.

Denizbank: ‘Tatil fotoğrafları Fransa’daki Megeve’den değil, Palandöken’de

Denizbank’tan ise iddia hakkında yalanlama geldi.

Bankadan yapılan açıklama şöyle:

13 Ocak 2024 tarihinde, Avukat Rezan Epözdemir’in bir televizyon kanalına canlı yayın konuğu olarak katılıp, asılsız beyanlar ve saptırılarak verilen bilgilerle Genel Müdürümüz Hakan Ateş’in de adını geçirmek suretiyle, kurum ve yöneticilerimizin itibarına kasıtlı şekilde zarar verme amacı güden açıklamalarda bulunması dolayısıyla aşağıdaki bilgilendirmeyi yapma ihtiyacı doğmuştur:

Kamuoyunun gündeminde yer alan Seçil Erzan davası kapsamında, hem 12 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen duruşmada hem de 13 Ocak 2024 tarihinde bahse konu televizyon kanalında yapılan canlı yayında Avukat Rezan Epözdemir’in, sanık Seçil Erzan’ın dava dosyasına giren bilirkişi raporundaki Whatsapp yazışmalarına atıfta bulunarak, Seçil Erzan ile kuzeni Tanın Yılmaz arasında 28.01.2023 tarihinde gerçekleştiği belirtilen:

Tanın Yılmaz: “Nerde bu uyuz, yurt dışı mı?”

Seçil Erzan: “Megeve Avusturya’da mı”

Tanın Yılmaz: “Fransa”

Tanın Yılmaz: “Oh vallah yesinler gezsinler”

Tanın Yılmaz: “Hacı, bunlar parayı nereden buluyor ki, şunların hesap hareketlerine bakalım mı?”

Seçil Erzan: “Hacı ben bunları ihya ettim zamanında”

şeklindeki yazışmalarda geçen kişilerin kim olduğu, bahsedilen kişinin DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Seçil Erzan, Tanın Yılmaz’ın eşi olan Merve’nin kız kardeşlerinin Fransa Megeve’ye kayağa gittiklerini ve bunun hakkında konuştuklarını, konuşmada bahsedilen kişinin Hakan Ateş olmadığını belirtmiş: akabinde adı geçen Avukat tarafından içlerinde Genel Müdürümüz Hakan Ateş’in de bulunduğu bir grup kişinin farklı kayak merkezinde çektirdikleri fotoğraf mahkemeye sunularak, söz konusu konuşmada geçen tatilin ve tatil yapanların bu kişiler olduğu iddia edilmiştir.

Gerçek şu ki; canlı yayında ve mahkemede gösterilen fotoğraf, ilgili yazışma tarihinden tam 2 yıl önce, 29 Ocak 2021 – 31 Ocak 2021 tarihleri arasında, Erzurum Palandöken’deki kayak merkezi Sway Hotels önünde çekilmiş aile ve arkadaş grubu fotoğraflarını yayımlayan dergilerden alınmıştır. 

Bunun en kolay ispatı da, aynı tarihlerde (3-17 Şubat 2021 arası) Hürriyet Kelebek, Sabahla Günaydın, Hello Dergisi, Şamdan Dergisi, Yenigün ve Yeni Birlik de dahil olmak üzere ekte paylaşılan haber kupürlerinde mevcuttur.

2021 yılında çekilen bir fotoğrafın, Ocak 2023 yılında çekilmiş gibi sunulması gerek Mahkemeyi gerek kamuoyunu manipüle etmeye yönelik, etik kuralları hiçe sayan bir davranış olduğu gibi, Türk Ceza Kanunu açısından da suç teşkil eden bir eylemdir.

Zira, gerek mahkemede gerek söz konusu yayında gösterilen 28.01.2023 tarihli yazışmaların devamında yer alan;

Tanın Yılmaz: “Haciiiii, 27 ocak no3 ün d.günü, börtdey viiiyk end yaptı onlar”

Seçil Erzan: “Bin defa dedim”

Seçil Erzan: “Anlamıyorlar hacım”

Tanın Yılmaz: “sanada çok mersi, hacı megeve, okudum Cenevre ye gidiyorsun, oradan buraya, montblanc dağı eteğinde, az biraz sosyetik, başka kim var baksana” 

şeklindeki yazışmadan, Fransa’nın Megeve kayak merkezinde tatil yapan kişilerin Merve Yılmaz’ın kardeşleri olduğu açıkça anlaşılmaktadır.

Söz konusu televizyon kanalına tekzip gönderilmiş olup; hedefe giden her yolu mubah kabul eden, ilgisi olmadığını bildiği kağıt parçalarıyla televizyon kanallarını dolaşan, DenizBank ismini karalayarak medya üzerinden algı operasyonu yapmak ve popülarite kazanmak amacıyla hareket eden bu kişiyle ilgili, önceki dönemde olduğu üzere mesnetsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları ve söz konusu tekzip metnine konu olan ifadelerinden hareketle, mensubu olduğu baroya şikayette ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyunun, kurum itibarını kasten zedeleme amacı güden Rezan Epözdemir’in mesnetsiz suçlamaları ve asılsız beyanlarına ilişkin doğru bilgilendirilmesi adına gerçeklerin tüm açıklığıyla paylaşılması önem arz etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Epözdemir’den Denizbank’a cevap: “18 gün kamera kayıtlarına ne yapmışlardır?”

Denizbank’ın açıklaması sonrası da Epözdemir de Twitter hesabından iki tweet atarak bankaya karşılık verdi.

Epözdemir, tweetlerinde şunları yazdı:

“Denizbank tarafından yapılan basın açıklaması açıkça gerçeğe aykırı, hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz ve kamuoyunu manüple etmeye yöneliktir.

12.01.2024 tarihli duruşmada C.M.K m. 201 uyarınca Sanık Seçil Erzan’a tarafımızca katılan vekili olmamız hasebiyle doğrudan sorular sorulmuş, bu kapsamda akrabası olan Tanın Yılmaz ile 28.01.2023 tarihli Megeve yazışması ve yazışmada kastedilen ‘dünyaları alan, % 50 alan kim? 3 ve 4 numara kim?’ diye sorular sorulmuş, kendisinin konuşmanın tarafı olan kişinin eşi ve kardeşleri demesi üzerine verilen cevabın mantık kurallarına aykırı olması hasebiyle bütün salon ve müştekiler gülmüştür. Bunun üzerine tarafımızca anılan konuşmadan 5 gün sonra yani 03.02.2023 tarihinde açık kaynaklarda yer alan ‘Quality’ dergisinde yer alan ve konuşmanın yapıldığı tarihlerde Hakan Ateş ve iş dünyasında bir grubun eşleriyle orada olduğuna dair fotoğraf ve basındaki haberler sorulmuş ve kastedilenin Hakan Ateş olup olmadığı sorulmuştur. Bu haber ve açık kaynaklardaki fotoğraflar da dosyaya sunulmuştur. % 50 alan kim? Zenginleşen kim? 3 ve 4 numara kim diye sorulmuştur. Kovuşturma aleni olduğundan içerideki basın mensupları da bu soruyu haber yapmışlardır. Burada aslında kastedilenin kimin olduğunun gayet açık olduğu da tarafımızca beyan edilmiştir.

Bu soru karşısında yaşanan panik, bizim sürecin başından beri olayın zimmet olduğu, Hakan Ateş’in 12 müşteki iddiası ve onlarca delil olmasına rağmen bırakın şüpheli olarak, tanık olarak dahi ifadesinin alınmamasının bir hukuk garabeti olduğu, bu suça ilişkin verilen karara karşi kanun yararına bozma ve aym’ye bireysel başvuru yapmamız, Hakan Ateş ve diğer banka yöneticileri hakkında, Seçil Erzan’ın 02.05.2023 tarihli beyanında etraflıca anlattığı üzere Hakkında suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme ile hürriyeti tahditten şikayetçi olmamız, BDDK kararının iptali için idare mahkemesine başvuru yapmamız ve bu süreci etkili bir şekilde hukuken takip etmemiz nedeniyle hasmane tavırlarla ve psikolojik baskı uygulamak amacıyla iş bu kötü niyetli açıklama yapılmıştır.

Sayın Hakan Ateş ve Denizbank’ın bu süreçte cevaplaması gereken asıl sorular şunlardır.

1) Madem olaya herhangi bir dahilleri yok, niçin Seçil Erzan’ı 02.05.2023 tarihli kendi beyanına göre iki gün gözaltında tutmuşlardır? İfadesini yönlendirmişlerdir?

2) Telefonunu kırıp yeni bir telefon vermişlerdir?

3) İki telefonunu da avukatları marifetiyle dosyaya kendileri sunmuştur. Sanığın telefonlarının avukatların elinde ne işi vardır?

4) Ha keza kamera kayıtlarını 10 Nisan’da genel müdürlüğe alıp niçin 28 Nisanda mali şubeye teslim etmişlerdir? 18 gün kamera kayıtlarına ne yapmışlardır?

5) Bilirkişi raporunda bu kayıtların silindiği, zamanların tutmadığı, tahrif edildiği yazılmaktadır? Bu kayıtları kim silmiştir?

6) Whatsapp konuşma dökümlerinde Seçil Erzan’ın herkesle konuşması yer alırken niçin banka yöneticileriyle olan yazışmaları yoktur?

7) Banka teftiş kurulunun tek yanlı raporunu hazırlayan kişi aynı zamanda savcılıkta yürüyen suç delillerini gizleme ve hürriyeti tahdit dosyasında şüpheli midir? Şayet böyleyse bu nasıl objektif rapordur?

8) Bu konuda yürüyen soruşturmaların akıbeti nedir?

İşte tam da bu soruların cevaplanması gerekir.”

‘Hakan Ateş, bir müvekkilim vasıtasıyla ‘onu bitireceğim’ diye haber yolladı’

“Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, turizmci olan bir müvekkilim vasıtasıyla onu bitireceğim, ona soruşturma açtıracağım şeklinde tarafıma haber yollamıştır. Muhalif medyada kredi ve ticari iliski içerisinde olduğu ve maaşının anılan banka üzerinden alan bazı basın ve yayın organlarının patronlarını arayarak beni yayınlara çıkarmamak ve Denizbank lehine haberler yaptırmak için baskı uygulamıştır. İş dünyasından kıramayacağım çok önemli isimlere rica ederek, dosyadan çekilmem ile ilgili baskı uygulamıştır. Bunlara ilişkin kayıt, belge ve bilgiler mevcuttur. Müvekkillerim ve konuya vakıf olanlar da bütün detayları bilmektedir.

Son tahlilde, yarınki duruşma öncesi yapılan açıklama, tarafıma uygulanan sansür ve baskıların yegane amacı, dosyadan çekilmem için psikolojik baskı uygulamak ve kamuoyunu manipüle etmektir. Bu gibi açıklamalar ve baskılar, daha önce kamuoyuna malolmuş bir çok dosyada mağdur aile vekilliği yapmış olan ve bunlarla karşılaşmış olan tarafımda hiç bir etki yaratmayacağı gibi, hukuki sürecin tamamlanması, olayda sorumluluğu olan tüm faillerin hukuken hesap vermesi ve adaletin tecellisi ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için hukuken mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

Bu açıklama ve yapılan başvurulara ilişkin Denizbank yetkilileri hakkında tarafımca TCK m. 267 uyarınca iftira ve TCK m. 1251//2/4 uyarınca Hakaret suçundan ötürü şikayet ikame edilecek ve gerekli hukuki yollara başvurulacaktır. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur.”

Denizbank’ın sorumluluğu tartışması

Davayla ilgili en kritik tartışmalardan biri, Denizbank’ın olayla ilgili sorumluluğu konusunda yaşanıyor.

Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyor, ancak müştekiler süreçte Denizbank’ın da sorumluluğu olduğunu iddia ediyor.

Daha önce Denizbank hakkında bankacılıktan zimmet suçlamasıyla suç duyurusu verildi ancak bu suçlamayla başlatılan bir soruşturma henüz yok. Eğer bankacılıkta zimmet suçlamasından bir hüküm çıkarsa Denizbank’ın mağdurlara kayıplarını ödemesinin önü açılacak. Denizbank ise kamuoyuna yaptığı açıklamalarda Erzan’ın dolandırıcılık faaliyetini banka dışında yaptığını belirterek kendini savunuyor.

- Advertisment -