Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Ümit Dikbayır: “Benim alnım açık, yüzüm pak; suçlular ortaya...

ÖZEL HABER | Ümit Dikbayır: “Benim alnım açık, yüzüm pak; suçlular ortaya çıkana kadar mücadele edeceğim”

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti lideri Meral Akşener’in banka hesaplarını incelettiği iddiasının araştırılması için verdiği dilekçe hakkında Serbestiyet’e konuştu: “Ben kendimden eminim, alnım açık, yüzüm pak. Suçlular ortaya çıkana kadar, sonuna kadar mücadele edeceğim. Artık adalet, hukuk gerekeni yapacak.”

İYİ Parti Sakarya Milletvekili ve eski genel başkan yardımcısı Ümit Dikbayır etrafında dönen tartışma devam ediyor.

Meral Akşener, geçen çarşamba günü Meclis’teki grup toplantısında “En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” demişti.

Akşener’in bu açıklamasının ardından gözler partide Akşener’in akrabası ve en yakın olduğu isimlerden biri olan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a çevrilmişti.

Dikbayır, seçim döneminde partinin mali işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısıydı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Akşener’in konuşmasından bir gün sonra yayınlanan köşe yazısında Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Akşener’in banka hesaplarını incelettiğini, belediyelerle çıkar ilişkisi kurduğu iddiasının olduğunu ve bu gerilimin de buradan çıktığını yazmıştı.

Bunun üzerine Ümit Dikbayır TBMM İYİ Parti Grubu Disiplin Kurulu Başkanlığı’na bir dilekçe yazmış ve “Akşener’in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürünün ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği” yönündeki iddianın da aralarında bulunduğu bir dizi iddianın araştırılmasını istemişti.

İYİ Parti Sakarya İl Teşkilatı, genel merkez tarafından görevden alındı

Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Serdip Dokumacı ile yönetim kurulu üyeleri İYİ Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Bu görevden almanın, Serdip Dokumacı’nın Ümit Dikbayır’a yakınlığı sebebiyle olduğu iddia edildi.

Dikbayır: “Benim alnım açık, yüzüm pak; suçlular ortaya çıkana kadar mücadele edeceğim”

Serbestiyet’e konuşan İYİ Parti Sakarya Milletvekili, söz konusu iddialar ile ilgili “Dilekçe üzerinde her şey var” dedi ve ekledi: “Bu süreci sonuna kadar, sonuçlanıncaya kadar götüreceğim. Ben kendimden eminim, alnım açık, yüzüm pak. Suçlular ortaya çıkana kadar sonuna kadar mücadele edeceğim.”

Dikbayır, verdiği dilekçedeki, İYİ Parti lideri Akşener’in özel kalem müdürü ve eşi ibaresiyle ilgili ise “Artık hukuk, adalet o konuda görevini yapacak” dedi.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevden alınmasıyla ilgili ise Ümit Dikbayır sadece “Genel Merkez’in tasarrufu” demekle yetindi.

Sakarya’da Dikbayır’ın AK Parti’ye geçebileceği konuşuluyor

Sakarya’da yerel basında çıkan bir iddiaya göre ise Ümit Dikbayır partisi ile yolları ayırmak üzere. Dikbayır’ın yeni adresi ise AK Parti olabilir. İddiaya göre Ümit Dikbayır bir süredir AK Parti ile dirsek teması halinde ve Sakarya’da bu geçişin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

- Advertisment -