Ana SayfaVİDEO HABERÖzel’den Özdil’e 2007’deki yazısıyla gönderme: “Seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet”; Özdil: “İftiranı...

Özel’den Özdil’e 2007’deki yazısıyla gönderme: “Seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet”; Özdil: “İftiranı gözüne sokacağım”

Özgür Özel, Erdoğan’la görüşmesine tepki gösteren Yılmaz Özdil için “’Hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet” dedi. Özdil, “Özgür Özel, bana niye iftira attığını gözüne sokacağım” diye cevap verdi. Özel’in atıf yaptığı “bidon kafa” meselesi, Özdil’in, 2007 seçimleri sonrası AK Parti seçmenleri için yazdığı bir yazının başlığıydı: “A benim bidon kafalım? Yap elini yumruk, vur kafana iki defa... Ne duydun? ‘Donk donk’ di mi? Sen önce onu doldur.”

Gazeteci Yılmaz Özdil, Youtube kanalından yaptığı yayında CHP lideri Özgür Özel’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi nedeniyle eleştirdi.

Özel, Ekol TV’de programına konuk olduğu Armağan Çağlayan’ın Özdil’in sözlerini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne?

Geçmişte ‘Bidon Kafa’ diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, ‘Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin’ diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var.

O, ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet. 47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş. Seçmen dediğin kişi birer insan, işsiz, aç, yoksul, ötekileştirilmiş, yalnız, endişeli. Ona diyorsun ki bu ülkeyi kim yönetsin. Sen ona güven vermediysen, o da sana oy vermediyse bidon kafa olan sensin. Yani, siyasetçinin kendisi. Kafasını duvara vurup nerede yanlış yaptım demesi lazım.

Seçmene kafa tutan bir yaklaşımı reddediyorum. Arkadaş, seçmene sövüyor. Bunlar kutuplaşma olmadıkça yaşayamazlar. Sürekli bir kavga ortamı olsun, iki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım, savaş ekonomisinden beslenenler. Boşuna endişeleniyorlar. Bu içine girdiğimiz süreç ne sorunları çözer ne tartışmaları bitirir ne biz gidip AK Parti ile koalisyon kurarız.”

“Bidon Kafa”: Özdil’in 2007 seçimleri sonrası yazdığı yazı

Özel’in gönderme yaptığı “bidon kafa” meselesi; 2007’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krize girmesi, Cumhuriyet Mitingleri, Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı, Genelkurmay Başkanlığı’ndan yayımlanan e-muhtıra süreçlerinin ardından gidilen 22 Temmuz 2007 erken genel seçimlerinden AK Parti’nin yüzde 46,6 almasından bir ay sonra Yılmaz Özdil’in o dönem köşe yazarı olduğu Hürriyet’te yazdığı bir yazının başlığıydı.

Özdil, 13 Ağustos 2007 tarihli “Bidon kafa” yazısında o günlerde yaşanan su kesintileri nedeniyle tepki gösterip ancak seçimde AK Parti’ye oy veren vatandaşlardan bahsederek şunları yazmıştı:

“Bak şimdi sen, çoluk çocuk kokarcaya döndün, Afrikalılar gibi fellik fellik yıkanacak dere arıyorsun… Senin sırtından koltuk sahibi olanlar, borsa vurgunu yapanlar, ihale kapanlar, dolar-faiz volisi vuranlar ise, Perrier’le San Pellegrino’yla jakuzide banyo yapıyor, köpük köpük.

Reina’da sular kesik mi sanıyorsun, a benim bidon kafalım? Şimdi iyi dinle… Yap elini yumruk. Şeytan kulağına kurşun der gibi vur bakayım kafana iki defa… Ne duydun? ‘Donk donk’ di mi?

Sen önce onu doldur. Su kolay.”

“Özgür Özel, niye iftira attığını gözüne sokacağım”

Özel’in, kendisiyle ilgili eski bir yazısını da hatırlatarak söylediği sözlere Özdil, attığı beş farklı tweette şunları yazdı:

“Buket Aydın’ın lideri özgür özel, sana bu iftiranı yedireceğim.

“’Erken seçim istemiyor, Akp’nin toparlanmasına fırsat tanıyor’ dediğim için bana saldıran özgür özel, sana bu iftiranı yedireceğim.

“Namuslu gazetecilere küfreden trollerin abisi özgür özel, sana bu iftiranı yedireceğim.

“’Bütün dünyada, birinci parti olmasına rağmen erken seçim istemeyen ilk ve tek genel başkan’ dediğim için, ‘Akp’nin dört yıl daha iktidarda kalması için özel çaba harcıyor’ dediğim için bana saldıran özgür özel, bu iftiranı sana yedireceğim.

“Bana milletvekiliyken yıllarca ‘Yılmaz abi’ diyen özgür özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını -gözlüğü çıkardın ama- gözüne sokacağım.”

“Birinci parti yapan, halk; eleştiren, seçmene söven kişi”

CHP Halkla İlişkiler ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Özdil’in bu sözlerine şöyle cevap verdi:

“Bu nasıl kibirdir anlamak mümkün değil. Birinci parti yapan halkın kendisi. Eleştiren kim bakalım, seçmene söven kişi. Asıl sabit muhalefet isteyen sizsiniz onu anlamadığınızdan değil, kibiriniz, saygısızlığınız.”

“Meslek hayatı katliamları savunarak geçti”

CHP PM Üyesi Ali Haydar Fırat da şunları yazdı:

“Meslek hayatı bu ülkede en büyük katliamları savunarak geçti. Solun, devrimcilerin, hak arayan herkesin düşmanı olarak haber yapıp Uzan’ın medyasında yöneticilik yapmış Yılmaz Özdil şimdi de Genel Başkanımız Özgür Özel’e laf atıyor.

Derin devletin kullanışlı aparatı haysiyet sahibi olsa döner yaptığı haberlere bakıp insan içine çıkamazdı. Şimdi muhaliflik saflarında poz kesiyor. Senin meslek hayatın en alçak haberleri yaparak geçti. Seni tanıyoruz ve iktidara muhalif olman bu kirli geçmişi temize çıkarmaz. Sen bir faşist ve ırkçısın…”

- Advertisment -