Ana SayfaHaberlerEsenyurt Belediyesi “bulunmaz kayınbirader”den vazgeçti: "Belediye Başkanımız, durumun ciddiyetini fark etmemiş”

Esenyurt Belediyesi “bulunmaz kayınbirader”den vazgeçti: “Belediye Başkanımız, durumun ciddiyetini fark etmemiş”

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, kayınbiraderini Belediye’de pozisyona ataması için ““Kayınbiraderim olduğundan değil başkasını bulamadığımdan işe aldım” demişti. Özgür Özel: “Duyar duymaz kendisini uyardık; atama geri alındı, resmileşmedi. Belediye Başkanımız, durumun bu kadar ciddi olduğunu fark etmediğini söyledi.”

CHP lideri Özgür Özel, CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in kayınbiraderini Belediye’de işe almasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ahmet Özer, Belediye Meclisi toplantısında kayınbiraderini Belediye’de işe alıp almadığıyla ilgili gelen bir soru üzerine, “Böyle dedikodularla uğraşmayın. Kayınbiraderim olduğu için değil, o alanda başka birini bulamadığım için çalışıyor ve çalışacak” demişti.

“Durumun bu kadar ciddi olduğunu fark etmediğini söyledi”

Özgür Özel, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili gelen soru üzerine şunları söyledi:

“Sorunun çözüldüğünü ifade etmek isterim. Belediye Başkanımız bir pozisyonda o yetkinlikte kimseyi bulamadığı için kayınbiraderini atamak zorunda kaldığını söyledi. Duyar duymaz kendisini uyardık; bugün öğle saatlerinde atama geri alındı. Atama resmileşmedi.

“Genelgemizin bütün belediye başkanlarımız açısından bağlayıcı olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Özgür Özel’in genel başkan olduğu partide, belediyelere her ne haklı gerekçe olursa olsun bu tip atamalar, bu kadar yoksulluğun olduğu, bu kadar liyakatli gencin işsiz olduğu yerde yürekleri yaralar. O gençlerin yüreklerinin yaralanmasına biz izin vermeyiz.

“Belediye Başkanımız da durumun bu kadar ciddi olduğunu fark etmediğini, kendisinin o yetkinlikte birine ihtiyacı olduğunu söyledi. Hatasını telafi etti. Ben de kendisine göstermiş olduğu bu parti disiplinine saygılı davranış için teşekkür ediyorum.”

- Advertisment -