Ana SayfaÖZEL HABERPolatlar soruşturmasında İstanbul’un iki adliyesi karşı karşıya: Mali Şube, geç kalan tedbir...

Polatlar soruşturmasında İstanbul’un iki adliyesi karşı karşıya: Mali Şube, geç kalan tedbir kararı yüzünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tepkili

Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkındaki mal varlığına tedbir kararlarının gecikmesi İstanbul ve Anadolu Başsavcılıkları’nı karşı karşıya getirdi. İstanbul Emniyeti Mali Şube, Çağlayan’daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Polatların mal varlığına tedbir konulması için başvurdu. Ancak savcılık dosyayla ilgili yetkinin Kartal Adliyesi’ndeki İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğunu belirterek tedbir kararı almadı. Mali Şube’nin başvurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan tedbir ve yurtdışına çıkış kararları çıktı. Tedbir kararının gecikmesi nedeniyle şirketlerin hesabından 500 milyon TL çekildiği iddia ediliyor. İki adliyede de Polat soruşturma dosyaları bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Mali Şube’ye dosyanın gönderildiği bildirimi yapılmış olsa da henüz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosya ulaşmadı.

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama, vergi kaçırma gibi şüphelerin merkezinde olduğu iddialar hakkında başlatılan soruşturma İstanbul’daki kolluk güçlerini karşı karşıya getirdi.

MASAK’ın hazırladığı raporda Polat çifti ve şirketlerinin yaptığı işlemlerde 200 milyon TL’nin üzerinde usulsüzlüğe rastlandı.

Çağlayan’daki İstanbul Başsavcılığı mal varlıklarına tedbir kararı almadı

MASAK raporu üzerine, İstanbul Emniyeti Mali Şube, Polatlar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Resmi belgede sahtecilik”, “Vergi kaçırma” ve “Suç gelirlerinin aklanması” iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Mali Şube, Polat çiftinin de aralarında olduğu kişiler için yurtdışına çıkış yasağı getirilmesi ve kendileriyle bağlantılı şirketler için de tedbir kararı getirilmesini talep etti.

Tedbir kararını Kartal’daki İstanbul Anadolu Başsavcılığı aldı

Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu talepleri yerine getirmedi ve söz konusu şirketlerin Anadolu Yakası’nda olduğu gerekçesiyle dosyayı Kartal Adliyesi’ndeki İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiğini bildirdi.

Bunun üzerine Mali Şube de elindeki belge ve bilgileri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile paylaştı. HSK’ya yazdığı şikayet mektubuyla gündeme gelen İsmail Uçar’ın başsavcı olarak görev yaptığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesi sonucunda Polat çiftinin de aralarında olduğu 13 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı kondu ve Polatlarla bağlantılı 21 şirkete de el kondu.

Polat çiftiyle ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda açılan soruşturma; “Çıkar amaçlı suç örgütü kurma” “Suç gelirlerinin aklanması”, “Vergi kaçırma”, “7258 sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlamalarından devam ediyor.

Mali Şube rahatsız, Anadolu Başsavcılığı dosya bekliyor

İstanbul Emniyeti Mali Şube, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tedbir kararlarını talep edildiğinde vermemesi nedeniyle Polatların mal varlıklarıyla ilgili daha geç tedbir kararı çıkmasından dolayı rahatsız.

Diğer yandan yargı kaynaklarının verdiği bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Mali Şube’ye dosyanın gönderildiği bildirimi yapılmış olsa da henüz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosyayla ilgili ulaşan bir şey yok.

Gazeteci Murat Ağırel, Mali Şube’nin Çağlayan’daki Başsavcılık’tan şirketlere tedbir konmasını talep etmesinden ve savcılığın bu yönde bir karar almamasından sonra Milda Gayrimenkul’un kasasından 500 milyon TL çekildiği iddiasını paylaşmıştı.

- Advertisment -