Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Polis “Devrimci Anarşist Faaliyet” liderini bir yıldır...

ÖZEL HABER | Polis “Devrimci Anarşist Faaliyet” liderini bir yıldır bulamıyor, gençler onun ‘eski ülkücülüğü’ne dikkat çekiyor

Devrimci Anarşist Faaliyet’ten (DAF) ayrılan gençler, geçen sene DAF lideri Serkan Bayrak tarafından maruz bırakıldıkları darp, ekonomik sömürü, taciz gibi suçlamaları içeren bir ifşa metni yayımlamış, suç duyurusunda bulunmuştu. Bayrak, aradan geçen bir yılda bulunamadı. DAF’tan ayrılan bazı gençler, Serkan Bayrak’ın kendilerine anarşist oluşum kurmadan önce MHP ve Ülkü Ocakları mensubu olduğunu söylediğini hatırlatıyor ve bulunamamasında bu eski kimliğin rolünün olabileceğini iddia ediyor. DAF’tan ayrılanların avukatlığını üstlenen Eren Keskin: “Bu kişiyle ilgili söylendiği gibi bir MHP bağlantısı çıkarsa benim açımdan şaşırtıcı olmaz.”

Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) adlı legal anarşist oluşumdan 2011-2021 yılları arasında ayrılan bir grup genç, sosyal medyada “DAF’tan ayrılan bireyler” imzasıyla, DAF lideri Serkan Bayrak tarafından maruz bırakıldıkları darp, ekonomik sömürü ve taciz gibi suçlamaları içeren bir ifşa metni yayımlamıştı.

DAF’tan ayrılanlar, ifşa metninin sosyal medyadan yayımlanması sonrası ilk röportajı Serbestiyet’e vermişti.

“Serkan Bayrak/DAF ifşa” Twitter hesabından yayımladıkları metinle ve basına verdikleri röportajlarla DAF’ta yaşananların içyüzünü ortaya çıkartan gençler, amaçlarının halen DAF içinde olan arkadaşlarını da özgürleştirmek olduğunu söylemişti.

DAF’tan ayrılan gençlerin avukatlığını üstlenen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, gençlerle birlikte İHD İstanbul Şubesi’nde yaptığı basın açıklaması sonrası Serkan Bayrak hakkında darp ve cinsel istismar suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Eren Keskin, 12 Kasım 2021’de DAF’tan ayrılanlarla birlikte İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yapmıştı.

DAF, suç duyurusundan kısa bir süre sonra dağılmış ve birçok genç ailesinin yanına dönmüştü.

Serbestiyet’e konuşan Eren Keskin, Serkan Bayrak’ın evinde bulunamadığı için kendisine tebligat yapılamadığını ve bir yıldır firari durumda olduğunu söyledi:

“Serkan Bayrak hakkında darp ve cinsel istismardan suç duyurusunda bulunduk. Ama adresinde bulunamadığı için tebligat yapılamadı. Şu an kendisi firari durumda ama istenirse elbette bulunur. Yakalama kararı çıkartılması için başvuruda bulunacağız.”

Bir yıldır firari durumda olan DAF kurucusu Serkan Bayrak.

Bulunamamasının nedeni eski ülkücülüğü mü?

DAF’tan ayrılarak süreci başlatan gençlerden bazıları, DAF’ta bulundukları dönemde Serkan Bayrak’ın, anarşist ideolojiyi benimsemeden önce MHP ve Ülkü Ocakları mensubu olduğunu söylediğini ve bunu dönem dönem vurguladığını aktardı.

Bunu halen o çevrelerle bağlantıları olduğu algısını oluşturmak için ifade ettiğine inandıklarını belirten gençler, Emniyet tarafından bir yılı aşkın süredir “bulunamamasında” bu siyasi bağlantının rolünün olabileceği şüphesinin akıllara geldiğini söyledi.

Eren Keskin: “MHP bağlantısı çıkarsa şaşırmam”

Keskin, bu iddiayla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Ben bunu duymamıştım. Ama hâlâ bulunamamasının böyle bir şüpheyi doğurması normal. Bu tip şeylere karışmış bir kişinin böyle bir bağlantısının çıkması benim açımdan şaşırtıcı olmaz. Bu kadar süre bulunamamasını normal karşılamıyoruz.”

- Advertisment -