Ana SayfaHaberlerKULİS | Akşener, “masada kendisine karşı tavırdan rahatsızlığını” anlatınca karar “kalkalım” oldu

KULİS | Akşener, “masada kendisine karşı tavırdan rahatsızlığını” anlatınca karar “kalkalım” oldu

Meral Akşener yarın (4 Mart) saat 14:00’te İYİ Parti Genel Merkezi’nde partisinin milletvekilleriyle toplantı yapacak. Toplantıda bazı milletvekillerinin, Akşener’in Altılı Masa’yı eleştirirken kullandığı sert üsluptan rahatsızlıklarını dile getirmesi bekleniyor. Kulislere göre Genel İdare Kurulu toplantısında Akşener, önceki gün Saadet Partisi’ndeki Altılı Masa toplantısında kendisine karşı tavırdan duyduğu rahatsızlığı anlattı. Bunun üzerine parti kurulundan ittifaktan ayrılma kararı çıktı.

İYİ Parti lideri Akşener, yarın (4 Mart) düzenlenecek toplantıda Altılı Masa’ya bugün yönelttiği eleştiriler ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da ABB Başkanı Mansur Yavaş isimlerini önermesi hakkında milletvekillerinin görüş ve önerilerini alacak.

Serbestiyet’e konuşan bazı İYİ Partili milletvekilleri, Akşener’in ittifaktan ayrılma kararı ve bu kararı açıklarken kullandığı sert ifadelerden duydukları rahatsızlığı toplantıda dile getireceklerini söyledi. 

Kulislere göre, Genel İdare Kurulu toplantısında Akşener, dün (2 Mart) Saadet Partisi’ndeki Altılı Masa toplantısında kendisine karşı tutumdan duyduğu rahatsızlığı anlattı. Akşener’in bu rahatsızlığını anlatması üzerine parti kurulundan ittifaktan ayrılma kararı çıktı.

Parti tabanında istifalar var

Akşener’in Altılı Masa’yı hedef alan bugünkü açıklamaları, bazı İYİ Partililer ve İYİ Parti tabanının bir kısmında rahatsızlık yarattı.

Yarınki milletvekilleri toplantısında, Akşener’in son çıkışıyla ilgili tabandan ve teşkilattan gelen tepkiler de gündeme gelecek.

Akşener ‘İmamoğlu ya da Yavaş’ demişti

Altılı Masa’daki diğer beş partinin, ortak cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu önerdiğini belirten Akşener, İYİ Parti olarak İmamoğlu ve Yavaş isimlerini gündeme getirdiklerini söylemişti.

Altılı Masa’yı eleştiren Akşener, “Geldiğimiz noktada dün itibarıyla Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetli oturduğumuz bu masa artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, alternatiflerin kara listeye alınarak tek adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür” diye konuşmuştu.

- Advertisment -