Ana SayfaÖZEL HABERPORTRE | Emniyet’in gözde milletvekili: Olcay Kılavuz

PORTRE | Emniyet’in gözde milletvekili: Olcay Kılavuz

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Sinan Ateş suikastı soruşturmasında MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı, ardından ifadesi bile alınmadan serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. 2012-2018 yılları arasında Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapan Kılavuz’un polis teşkilatı içinde etkili bir isim olduğu biliniyor. Cinayetten dört gün önce makamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşen Kılavuz’un sosyal medyada Emniyet ve özel harekât mensuplarıyla çekilmiş birçok fotoğrafı bulunuyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş suikasti soruşturmasında MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınmış, ardından ifadesi bile alınmadan serbest bırakılmıştı.

Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinden dört gün önce de makamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüştü. İkilinin sosyal medya hesaplarına göre Soylu ve Kılavuz’un sık sık görüştüğü anlaşılıyor.

2012-2018 yılları arasında Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapan Kılavuz’un polis teşkilatı içinde etkili bir isim olduğu iddia ediliyor.

Kılavuz, yeni milletvekili seçildiği 2018 Ağustos’unda Polis Akademisi’nin mezuniyet töreninde yeni mezunlarla çekilmiş fotoğraflarını “Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı olarak mezun olan yiğit kardeşlerimin mezuniyet törenine katılarak dünyalık en büyük gururu yaşadık” mesajıyla paylaşmıştı.

Olcay Kılavuz, bir önceki sene de Polis Akademisi mezuniyet töreni sırasındaki yeni mezunlarla çektirdiği fotoğraflarını tam olarak aynı cümleyle paylaşmıştı.

Kılavuz’un sosyal medyada Emniyet mensuplarıyla birlikte görüldüğü birçok fotoğrafı yer alıyor.

Sosyal medyadaki fotoğrafların önemli bir kısmı Kılavuz’un çeşitli Emniyet birimlerini ziyaretleri sırasında çekilmiş.

- Advertisment -