Ana SayfaHaberlerPORTRE | Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy: Arkadaşları ve...

PORTRE | Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy: Arkadaşları ve öğrencilerine göre “Tarikatçı ya da AK Partili değil, Milli Görüşçü”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görevden aldığı ÖSYM Başkanı Prof. Aygün'ün yerine atadığı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, YTÜ Matematik Bölüm Başkanı. Ersoy, aynı zamanda Saadet Partisi'ne yakın ESAM'ın İstanbul şube başkanıydı. Ersoy’u Twitter üzerinden ulaştığımız öğrencilerine, meslektaşlarına ve dört yıl çalıştığı ESAM’daki çalışma arkadaşlarına sorduk. Herkesin hemfikir olduğu Ersoy, tarikatçı ya da cemaatçi değil, Mili Görüşçü. Ersoy’un göreve atanınca kapattığı Twitter hesaplarından 17-25 Aralık sonrası iktidarı eleştiren mesajlar da paylaştığı görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KPSS sorularının Yediiklim Yayınları’na sızdırıldığı iddialarının ardından görevden aldığı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı olarak Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u atadı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde profesör olan Ersoy, aynı zamanda başkanlığını eski Fazilet Partisi genel başkanı Recai Kutan’ın yaptığı Saadet Partisi’ne yakın bir düşünce kuruluşu olan ESAM’ın İstanbul şube başkanıydı.

Prof. Ersoy, ODTÜ Matematik Bölümü’nden 1996’da mezun oldu. Doktora ve yüksek lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü’nde tamamlayan Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de profesör oldu.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy 2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yaptı.

2020’den bu yana da aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Konuştuğumuz YTÜ Matematik bölümünde Ersoy’dan ders almış iki öğrenci de Ersoy’un sınavlarının zor olduğunu söylüyor.

İsimlerini paylaşmak istemeyen öğrenciler, Ersoy’un herhangi bir tarikat veya cemaatle ilişkisi olduğunu düşünmüyor ancak YTÜ Rektörü Tamer Yılmaz’ın Menzil tarikatından olduğunu, bu yüzden Ersoy’un da böyle bir ilişkisi olabileceği tahminini yürütülebileceğini söylüyorlar.

Öğrenciler, sosyal medyada dolaşan Ersoy’un İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile ilgili paylaşımının yapıldığı Twitter hesabının Ersoy’a ait olduğunu doğruluyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Bayram Ali Ersoy

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy’un ESAM’da dört yıl beraber çalışmış olduğu akademisyen arkadaşlarının ortak görüşü ise şöyle:

“Bayram hocayla ESAM’da dört sene kadar birlikte çalıştık. Hocanın hiçbir cemaatle ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Siyasi bir kişi de değildir. Akçeli işlerle uğraşmaz. O konuma da iyi bir eğitim hayatı olduğu için getirildiğini düşünüyoruz. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan biridir. Hocamız; ilmi birikimi, insani ilişkileri, analitik kabiliyeti, hem sivil hem de kamu yönetim tecrübesiyle ülkemiz için güzel hizmetler ortaya koyacak bir değerdir.”

ESAM, 1969 yılında Bahri Zengin, İsmet Conkar, Ahmet Bayburt, Kemal VAROL, İmdat Akmermer,, Ertan Yülek ve Temel Karamollaoğlu tarafından kurulmuş Türkiye’nin ilk düşünce ve strateji kurumlarından biri.

ESAM’ın şu anki genel başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Recai Kutan.

YTÜ’sinde Prof. Ersoy ile birlikte çalışan bir akademisyen ise Ersoy ile ilgili şunları söylüyor.

“Bayram Hoca tarikatçi ya da cemaatçi değil. Uzaktan ve yakından alakası olduğunu düşünmüyorum. İletişimi çok güçlü biridir. Her zaman kapısı herkese açıktı. Erdoğan ve AK Partili değildir. Geldiği konum liyakat ister. Milli Görüşçü biridir, bunu biliyoruz. Tarikatçı biri değildir. Milli Görüşçüler, Necmettin Erbakan Mahmut Ustaosmanoğlu’nu sevdiği için sempati beslerler. Onun şahsına bu sevgi beslenir ama cemaate değil. Kendisi Atatürk Üniversitesi İstanbul Koordinatörüdür. Herkesin Bayram Hoca’ya güveni tamdır.”

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, göreve atanmasından sonra Twitter hesabını kapattı.

Ersoy’un etkileşim verdiği ve paylaştığı tweetler şöyle:

Ersoy, İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı’nın Nokta Gençlik Örgütünün düzenlediği sohbetlere katılmış.

Prof. Ersoy’a ait olduğunu düşündüğümüz ve kapatılmamış olan Twitter hesapları:

https://twitter.com/BayramAliErsoy1?t=Q7ZSXGN9Fb6AeqJ99-QwvQ&s=08

https://twitter.com/BayramAliERSOY2?t=EkqHPEszMFyA8kJCt_7Iog&s=08

- Advertisment -