Ana SayfaHaberlerReuters: Türkiye, elçiliklere saldırı uyarısı yaptı

Reuters: Türkiye, elçiliklere saldırı uyarısı yaptı

İngiliz haber ajansı Reuters, üç Batı Avrupa ülkesi büyükelçiliği ve bir büyük uluslararası kuruluşun Türk yetkililer tarafından olası tehditlere karşı uyarıldıklarını söyledi. Reuters, üç Avrupa ülkesi yetkililerinin konunun hassasiyeti nedeniyle isimlerini vermeden konuştuklarını not etti.

Öte yandan Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, “Güvenlik birimlerinden gelen bilgilere göre önümüzdeki birkaç hafta içinde terör saldırıları olabilir, bu durumda bu bilgilerin Türkiye’nin başkenti Ankara’ya atıfta bulunduğu konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

Ivica Dacic özellikle alışveriş merkezleri, otobüs terminalleri ve havaalanlarındaki risklere dikkat çekti, “Vatandaşlarımız metro, otobüs ve tren istasyonları gibi kalabalık alanlardan uzak dursunlar” dedi.

Dacic ayrıca, olası saldırıların Türkiye’nin diğer bölgeleri için de geçerli olabileceğini ve Sırbistan vatandaşlarının acil bir ihtiyaçları olmadığı sürece seyahat etmekten kaçınmaları gerektiğini vurguladı.

Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları uyarılar hakkında yorum yapmayı reddetti.

- Advertisment -