Ana SayfaHaberlerÇevirilerReuters’a konuşan Türk yetkili: TSK, Suriye kara harekâtına neredeyse hazır

Reuters’a konuşan Türk yetkili: TSK, Suriye kara harekâtına neredeyse hazır

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, bugün (28 Kasım) gerçekleşecek kabine toplantısından Suriye'ye bir kara harekâtı kararı çıkabileceğini söyledi. Yetkili, “TSK’nın tamamen hazır olması için birkaç gün yeterli. Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı” dedi.

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı saldırının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyine başlatılan hava operasyonu, devamında kara operasyonunun da gelip gelmeyeceği tartışmalarına sebep olmuştu.

Bugün (28 Kasım) Reuters’a konuşan ismi açıklanmayan üst düzey bir Türk yetkili, kara harekâtının gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi: “Türk ordusu kara operasyonu öncesinde birkaç gün içinde hazır olur. Bu karar bugünkü kabine toplantısında alınabilir. TSK’nın tamamen hazır olması için birkaç gün yeterli. Operasyonun başlaması çok uzun sürmez. Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına bağlı.”

Türk yetkili Münbiç, Kobani ve Tel Rifat’ın hedefler arasında olduğunu söyledi, Ankara’nın Moskova ve Washington ile temas halinde olduğunun altını çizdi.

Kaynak: https://www.reuters.com/world/middle-east/turkish-forces-nearly-ready-syria-ground-operation-officials-2022-11-28/

- Advertisment -