Ana SayfaHaberlerGündemRÖPORTAJ | “İBB Yenikapı ve Kartal’da iki merkez ve 120 noktada vatandaşların...

RÖPORTAJ | “İBB Yenikapı ve Kartal’da iki merkez ve 120 noktada vatandaşların yardımlarını topluyor”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’la İBB’nin Yenikapı’daki deprem yardım merkezinde faaliyetler sırasında konuştuk: “Yenikapı Gösteri Merkezi ile Kartal’daki lojistik merkezini deprem yardım merkezine dönüştürdük. İBB’ye bağlı kültür merkezlerimizi, kreşlerimizi, kütüphanelerimizi, diğer küçük birimlerimizi de yardım noktasına çevirdik ve bu şekilde toplam 120 noktada vatandaşların yardımlarını topluyoruz.”

İBB’nin deprem bölgesine yardım toplama faaliyetlerini anlatır mısınız?

İBB, yardım çalışmaları için Hatay’la eşleştirildi. Yardımlarımızı Hatay’a yönlendirdik. İnsani yardım ve arama kurtarma alanında da AFAD’ın koordinasyonunda sahada çalışıyoruz.

İstanbullular büyük bir yardım toplamaya ve ulaştırmaya çalışıyorlar. Sadece biz değil başka kurumlar eliyle de yardımlarını ulaştırmaya çalışıyorlar.

Yenikapı’da sadece vatandaşların yardımlarını değil İBB’nin kendi sosyal yardımlarını da sistematize ediyoruz. İBB kendi yardımlarının ve vatandaşların gönderdiği yardımların sevkiyatını büyük bir organizasyonla yönetiyor.

Şimdiden sahaya yüklü miktarda yardımı gönderdik ve devam ediyoruz. Uzun süreli bir çalışma olacağını düşünüyoruz.

AFAD’ın koordinasyonunda bizden ne talep edilirse, deprem bölgesinde neye ihtiyaç varsa ona cevap vermek amacıyla geniş bir ekip halinde ve yine burada bize yardım etmek için gönüllü olan vatandaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Çalışma ilk gün itibariyle başladı ve devam ediyor.

Şu anda İBB İstanbul’da kaç noktada yardımları topluyor? Vatandaşlar ne şekilde yardımlarını ulaştırabilirler?

İstanbul’da iki büyük merkez var. Şu an içinde bulunduğumuz Yenikapı Gösteri Merkezi’ni deprem yardım merkezine dönüştürdük. Diğeri de Kartal’daki lojistik merkezimiz. İki merkezimiz bunlar.

Bunun dışında İBB’ye bağlı kültür merkezlerimizi, kreşlerimizi, kütüphanelerimizi, diğer küçük birimlerimizi de yardım noktasına çevirdik.

Bu şekilde İBB’nin toplam 120 noktasında vatandaşlarımız yardımlarını ulaştırmaya başladılar.

Ayrıca vatandaşlarımız burada bizlere, İBB personeline yardımcı olmak için gönüllü olarak görev alıyorlar. Buradaki çalışmayı İBB personeli ve gönüllülerimizle birlikte organize ediyoruz.

Vatandaşlar bölgede AFAD’da, arama kurtarma çalışmalarında görev almak için İBB’ye başvurabilir mi?

MAHİR POLAT: HALDUN TANER SAHNESİ'Nİ BİR TRAJEDİ YAŞANMAMASI İÇİN ACİLEN  ONARIMA ALIYORUZ - Gazete Grafiti
Mahir Polat

Arama kurtarma alanında gönüllü olarak bize başvurmak isteyenlerin de AFAD’la iletişimlerini kuruyoruz. Çünkü sahada arama kurtarma ekiplerinin nasıl çalışacağını belirleyen ve bu konuda yetkisi olan kurum AFAD. İBB, AFAD gönüllüsü başvurusu alamaz. Ama AFAD’la iletişim kurup, süreci hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz.

İBB olarak kendi personelimizden oluşan 310 kişilik bir arama kurtarma ekibi deprem bölgesine gitti. Ek olarak deprem bölgesine gidecek arama kurtarma ekiplerimiz de hazırlıklarını tamamlıyor.

Arama kurtarma faaliyetleri tamamen AFAD’ın yönetiminde olduğu için onlar belirliyor, onların koordinasyonunda gidiyor ekipler.

- Advertisment -