Ana SayfaÖZEL HABERRÖPORTAJ | Naci Görür: Bu ülkenin en büyük gerçeği depremdir, bunu kabul...

RÖPORTAJ | Naci Görür: Bu ülkenin en büyük gerçeği depremdir, bunu kabul etmedikçe çözüm yok; çözüm depreme dirençli kentler

Uzun yıllardır Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde olabilecek bir depreme dair uyarılarda bulunan ve Elazığ depreminden sonra Maraş’ta 7,5 büyüklüğündeki bir deprem ihtimalinden söz eden Prof. Dr. Naci Görür 6 Şubat depremlerinin yarattığı yıkımı, öncesinde yaptığı uyarıları ve bundan sonrası için yapılması gerekenleri Serbestiyet’e anlattı. Görür’le Naman Bakaç konuştu.

Naci Görür 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, 2020 yılında Elazığ’da yaşanan depremden beri uyarılarda bulunduğunu fakat merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin bu konuda gerekli tedbirleri almaktan geri durduğunu söyledi. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olması hasebiyle depreme dirençli kentlerin oluşturulmasının Türkiye’nin öncelikli yapması gereken acil işlerden biri olduğunu vurgulayan Görür, depremin tahribatını minimize etmek için de deprem kültürünün toplumda yaygınlaşması gerektiğinin altını çizdi.

Naci Görür’ün Serbestiyet’e açıkladığı görüşlerin tamamı için:

- Advertisment -