Ana SayfaHaberlerSabah’tan manşet: “Türkiye’yi uçuracak keşfin mimarı…” Berat Albayrak geri mi dönüyor?

Sabah’tan manşet: “Türkiye’yi uçuracak keşfin mimarı…” Berat Albayrak geri mi dönüyor?

Eskişehir’de Nadir Toprak Elementi (NTE) bulunduğu haberini bugün (12 Temmuz) manşetten duyuran Sabah, rezervin bulunmasında başarının eski bakan Berat Albayrak’ta olduğunu öne sürdü. Sabah’ın manşeti, geçen hafta Albayrak’ın yeniden ekonomi yönetimine getirileceği iddialarını izliyor. Erdoğan’ın son dönem konuşmalarında, Albayrak’ın Maliye döneminden değil de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminden övgüyle söz etmesi dikkat çekiyor.

Sabah gazetesinin bugünkü (12 Temmuz) manşetinde yer alan, Eskişehir’in Beylikova ilçesinde NTE rezervi bulunduğu haberi, eski bakan Berat Albayrak’ın başarısı olarak duyuruldu.

“Türkiye’nin yeni stratejik keşfi” manşetiyle duyurulan haberde, rezerve ulaşılmasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde irade koyan Berat Albayrak’ın sağladığı işlendi.

Sabah’ın internet sitesi ise haberi “Türkiye’yi uçuracak stratejik keşif: NTE! Bu keşfin mimarı Berat Albayrak’tır” başlığıyla sundu.

Sabah’ın da içinde yer aldığı Turkuvaz Medya’nın medya grup başkanlığını Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak yapıyor.

Sabah’ın bugünkü manşeti, geçen hafta Berat Albayrak’ın yeniden Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirileceği iddialarını izliyor.  

Gazeteci Barış Soydan, 5 Temmuz’da Halk TV’nin internet sitesinde yayımlanan yazısında Ankara kulislerinde “Albayrak’ın ekonomi yönetiminde yeniden görev üstlenmesinin” konuşulduğunu yazmıştı.

Sabah ve Takvim’den “128 milyar dolar iftira” manşetleri

Sabah ve Turkuvaz Medya’nın diğer gazetesi Takvim, Berat Albayrak’ın “128 milyar dolar nerede” kampanyası nedeniyle CHP’ye açtığı davadan 60 bin TL tazminat kazanmasını da iki gün boyunca manşetlere çıkartmıştı.

Erdoğan’ın övgüleri Enerji Bakanlığı dönemine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen ay Zonguldak Filyos’taki “Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni”nde yaptığı konuşmasında Karadeniz gazının bulunmasında Berat Albayrak’ın katkılarından bahsetmişti:

“Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanımız Berat Albayrak ile halefi Fatih Dönmez kardeşimiz bu süreçte gerçekten büyük bir gayret sarf ettiler. İşte bugün o dirayetli duruşumuzun ve sabrımızın meyvelerini topluyoruz.”

Erdoğan’ın konuşmalarında Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminden değil Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemden övgüyle bahsetmesi dikkat çekiyor.

Erdoğan Şubat ayında AK Parti’nin İzmir İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada da Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından övgüyle söz etmişti:

“CHP ve şürekası, eski bakanımız Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Karadeniz’deki doğalgaz keşfini yapan sondaj gemilerimizin alınmasından madenciliğe kadar ülkemizin pek çok kazanımında Berat Bey’in imzası var. Berat Bey bu mücadeleyi başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar.”

Sarallar soruşturmasında Berat Albayrak iddiası

Berat Albayrak’ın siyasette yeniden aktif olacağı tartışmaları sırasında, Sarallar suç örgütüne yönelik soruşturmayla bağlantılı olarak ortaya atılan bir iddia da dikkat çekiyor.

Gazeteci Tolga Şardan, Cuma günü (8 Temmuz) T24’te yayımlanan yazısında Sarallar suç örgütüne yapılan “Tümör” operasyonunun arkasında, Emniyet ve Adliye içindeki Berat Albayrak’a yakın olduğu öne sürülen isimlerin yer aldığı iddialarının ortaya atıldığını yazmıştı.

- Advertisment -