Ana SayfaHaberlerGündemSağlık Bakanlığı’nda iş bitiren tarikat, YAE düşmanı 28 Şubatçı baba…Kızılcık Şerbeti’ne rakip...

Sağlık Bakanlığı’nda iş bitiren tarikat, YAE düşmanı 28 Şubatçı baba…Kızılcık Şerbeti’ne rakip geldi: Kızıl Goncalar…

6 Şubat depreminden kaçıp ‘hocaefendi’nin yanına sığınan bir aile, Sağlık Bakanlığı’nda işlerini tepeden hallettiren, sözcüsünün adı Sadi Hüdayi olan bir tarikat, “Yetmez Ama Evetçiler’e hain diyen 28 Şubatçı baba, seküler-dindar aile gerilimleri, yurtdışına gitmeye çalışan doktorlar… Fox Tv’nin Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrolünde olduğu yeni dizisi Kızıl Goncalar, siyasetle hızlı bir giriş yaptı. Şimdiden dindarları kötü gösterdiği gerekçesiyle eleştirenler de var, ana akım bir dizide hassas konulara girilmesinden memnun olan da. Kızılcık Şerbeti’nden sonra dizi analistlerinin yeni favorisi Kızıl Goncalar olabilir

Pazartesi akşamları Fox TV’de yayınlanmaya başlayan, başrollerinde Özcan Deniz, Özgü Namal, Mert Yazıcıoğlu gibi oyuncuların olduğu Kızıl Goncalar ilk bölümünden tartışmalara yol açtı. Dizi “Dindarlar kötü gösteriliyor” gerekçesiyle sosyal medyada tepki aldı.

https://x.com/haciykk/status/1736865003074986137?s=46&t=sx7wo980MMqV_jEY_2_vmA

https://x.com/mehmetelli7/status/1736819755301187811?s=46&t=sx7wo980MMqV_jEY_2_vmA

Kızıl Goncalar İstanbul’da yaşayan eğitimli seküler bir aile ile 6 Şubat depreminden sonra bölgeden İstanbul’a gelip “Hocaefendilerinin” yanına sığınan bir aile etrafında dönüyor. Bir tarafta 28 Şubatçı babalar, yetmez ama evetçi hain gençler, vatanına ve milletine faydalı Atatürkçü doktorlar; diğer tarafta ise şiddete meyilli erkekler, gözlerini yerden kaldıramayan kadınlar, okula gönderilmeyen kız çocukları var.

Dizinin ana ekseninde son derece tutucu bir tarikat var. Kendi içerisindeki iktidar savaşları bir yana, tarikatın her yere uzanan eli koluyla devlet işlerini bir çırpıda halledebiliyor olması da dikkat çekici. Tarikatın sözcüsünün isminin Sadi Hüdayi olması, Sağlık Bakanlığı’nda işlerini hiç zorlanmadan “yukarıdan” halletmesi gibi ayrıntılar da bazı kesimleri kızdıracak gibi gözüküyor.

https://www.instagram.com/reel/C0MfBhMIlmB/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Özgü Namal’ın canlandırdığı Meryem karakteri ise hem dinini inandığı gibi yaşamaya hem de kızının okuyabilmesi ve kendi yaşadığı baskıları kızının da yaşamaması için mücadele eden bir karakter. Bunun için hem tarikat içerisindeki yapıyla hem de “dış dünya”yla büyük kavgalar vermesi gerekecek.

Dizinin senaristi daha önce Vatanım Sensin, Gönül İşleri, Kulüp gibi dizilerin de senaristliğini yapan Necati Şahin. Şahin’in filmografisinde 2013 yılında yurtdışındaki Fethullahçı kolejlerdeki öğretmenleri anlatmak için çekilen “Selam” filmi de yer alıyor. 

Kısacası; çok konuşulan ve çok izlenen Kızılcık Şerbeti’nin artık daha politik ve cesur bir rakibi var.

- Advertisment -