Ana SayfaHaberlerDünyaSağlık teröründe bir zirve: Tacik başkanın Covid’den ölen kızkardeşinin çocukları sağlık bakanını...

Sağlık teröründe bir zirve: Tacik başkanın Covid’den ölen kızkardeşinin çocukları sağlık bakanını dövdü

Koronavirüs pandemisinin varlığını reddeden Orta Asya ülkelerinden biri olan Tacikistan şimdiye kadar Dünya Sağlık Örgütü’ne sadece 118 can kaybı bildirdi. Cumhurbaşkanının kızkardeşi bu resmî ölümlerin sonuncusu.

The Washington Post’un haberine göre, Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon’un kızkardeşi Covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybedince, cumhurbaşkanının yeğenleri faturayı sağlık bakanına kesti. Gazetenin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre ölen kadının üç oğlu, Sağlık Bakanı Cemalettin Abdullozoda’nın yanı sıra üst düzey bir doktoru da darp etti.

Koronavirüs pandemisinin varlığını reddeden Orta Asya ülkelerinden biri olan Tacikistan’da, pandemideki son dalganın bu kez ülkenin varlıklı kesimlerini vurması üzerine konu yerel medyada geniş yankı bulmaya başladı. Radyo Azadi (Radio Free Europe / Radio Liberty) cumhurbaşkanının ailesinden on kişinin de virüse yakalandığını bildirdi.

Tacikistan Dünya Sağlık Örgütü’ne bugüne kadar yalnızca 14,673 vaka bildirdi. Resmi verilere göre pandeminin başlangıcından bu yana can kaybı yalnızca 118.

- Advertisment -