Ana SayfaÖZEL HABERSarallar suç örgütü iddianamesinde iki MHP’li yönetici

Sarallar suç örgütü iddianamesinde iki MHP’li yönetici

Sarallar örgütü iddianamesinde MHP MYK üyesi Şahin Gürz ve MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin, Saralların tehdit ettiği eğlence mekânı sahibi bir aileye yardım eder gibi görünüp Sarallar lehine baskı oluşturmakla ve örgüt üyeliğiyle suçlanıyor. Şimdi tutuklu bir sanık, alıkonulan mekân sahibi için Şahin Gürz’ü arayarak “Başkanım arkadaşı aldık, senin mekânda misafir edeceğiz. Merak etme siyasi kariyerine sıkıntı” olmaz demiş.

Sarallar örgütü iddianamesinde MHP MYK üyesi Şahin Gürz ve MHP Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Aziz Zengin de örgüt üyeliğiyle suçlanıyor.

MHP MYK üyesi Şahin Gürz, Devlet Bahçeli ile.

İddianamede Gürz ve Zengin, İzmir’de Sarallar grubu mensuplarıyla karşı karşıya gelen eğlence mekânı sahibi bir ailenin üyelerine yardım etme kisvesi altında, aileyi Saralların isteği doğrultusunda davranmaya zorlamakla suçlanıyor.

İddianameye göre Gürz ve Zengin’in suçlandığı olay şöyle gelişti:

“Bu adamların istediği parayı ödeyin, ailenize zarar verirler”

Sarallar örgütü mensuplarının tehditle para istediği ailenin üyelerinden M.T., Gürz ve Zengin’den yardım talep etti.

Gürz ve Zengin ile birlikte Sarallar grubu mensuplarıyla görüşmeye giden M.T.’den 5 milyon TL istendi.

Görüşme sonrası Gürz ve Zengin, M.T.’ye “bu adamların istediği parayı ödeyin, vermezseniz ailenize zarar verirler” diyerek parayı ödemesi telkininde bulundu.

M. T. bir süre sonra Gürz ve Zengin ile birlikte Sarallar’dan bir kişiyle yeniden görüştü. Bu görüşmede Gürz, M.T.’ye istenen meblajın 3 milyona indirildiğini belirterek bunu kabul etmesini istedi. M.T., baskıya dayanamayıp Saralların sunduğu “indirimli” teklifi kabul etti.

“Arkadaşı aldık, senin mekânda misafir edeceğiz, siyasi kariyerine sıkıntı olmaz”

M. T., 20 Kasım 2020 günü Sarallarla buluşmasında 600 bin TL’lik ilk taksiti ödeyemeyeceğini söyleyince bir arabaya bindirilerek darp edildi.

Araçla hareket halinde oldukları sırada Sarallar grubundan bir kişi Gürz’ü arayarak “Başkanım biz arkadaşı aldık, senin mekâna geliyoruz, merak etme, siyasi kariyerine sıkıntı olmaz, senin orada misafir edeceğiz” dedi. Teklifi önce kabul eden Gürz, daha sonra konuştuğu kişiyi tekrar arayarak “Burası şu anda müsait değil, karışık biraz” dedi. Gürz’ün telefonu sonrası M.T., onun ofisine değil Kuzguncuk’ta metruk bir binaya götürüldü.

“Polise gitmeyin, ‘sarhoşlar dövdü’ deyin”

Aynı akşam M.T.’nin ağabeyi R.T., Zengin’i arayarak “ne istiyorlarsa veririm, kardeşimi bıraksınlar” dedi. Bunun üzerine R.T.’yi arayan Sarallar mensubu, on gün sonrasına 1,5 milyon TL’lik bir senet ve 5-6 ay sonrasına yine 1,5 milyon TL’lik ikinci bir senet yapıp Gürz’e teslim etmelerini söyledi.

Daha sonra R.T.’yi tekrar arayan Sarallar mensubu, “Senet işini şimdi boşver, onu sonra yaparız. Kardeşini getiriyorum. Sen yeter ki polisi arkamıza takma” dedi. Belirlenen yerdeki buluşmada alıkonulan M.T. ağabeyine teslim edildi. Burada Sarallar mensubu, R.T.’den 26 adet Cumhuriyet Altını ve 100 bin TL nakit para aldı.

Ayrıca M.T. de Sarallar mensubunun verdiği hesaba 139 bin TL gönderdi.

R.T., darp edilen kardeşini hastaneye götürdü. Hastaneye gelen Zengin, aileye şikâyetçi olmamalarını ve polise M.T.’yi “sarhoşların dövdüğü” şeklinde ifade vermelerini telkin etti.

“Müvekkilim sadece bir tokat atmıştır benim ismimi kullanma diye”

Gürz, Temmuz ayında Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberiyle basına yansıyan hâkimlik ifadesinde “Haliç Üniversitesinde öğretim görevlisiyim. Devlet Bahçeli’nin asil listesindeyim. Mobilya üreten fabrikam vardır. Benim böyle bir olaya karışmam mümkün değildir. Buna, zamanım da ortamım da uygun değil. M.T. benim arkadaşımdır. Ben bu insanla gezdim, tatile gittim. Sarallardan hiçbirini tanımıyorum” diye konuşmuştu.

Gürz’ün avukatlarından Mehmet Yasin Özata da savunmasında “Devlet Bahçeli’nin üst düzey yöneticisinden bir tanesi müvekkilimdir. Bu üyelikte olan kişiler belli aşamadan geçerler. Müvekkilim müştekiye sadece arkadaş arasında sadece bir tokat atmıştır benim ismimi kullanma diye” demişti.

Gürz’ün diğer avukatı Oğuzhan Özbaş ise savunmasında “Müşteki kendi yaptıkları ortaya çıkmasın diye müvekkilime suç isnat etmiştir” ifadelerine yer vermişti.

Gürz ve Zengin, 28 Haziran günü başlayan operasyonda gözaltına alınmış, çıkartıldıkları mahkemede tutuklanmıştı.

Gürz bir süre sonra tahliye edildi, Zengin’in tutukluluğu devam ediyor.

- Advertisment -