Ana SayfaHaberlerGündemSarıgül’e yumruk atan Tüysüz, 18 yıl önce de Sarıgül için yumruklar atmıştı:...

Sarıgül’e yumruk atan Tüysüz, 18 yıl önce de Sarıgül için yumruklar atmıştı: CHP Kurultayı’na belinde silahıyla girmişti

Meclis’te Sarıgül’e saldıran eski CHP milletvekili Turhan Tüysüz, 2005’te Sarıgül’ün Baykal’a karşı genel başkanlığa aday olduğu olaylı kongrede de attığı yumrukla gündeme gelmişti. Kongrede Sarıgül’ü destekleyen Tüysüz, Baykal’ın adayı olarak kongrenin divan başkanlığına seçilen Şinasi Öktem’e yumruk atmıştı. Tüysüz, aynı kongrede belinde silah olan görüntüsüyle de gündeme gelmişti. Olay sonrası CHP’de Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tüysüz, istifa ederek Anavatan Partisi’ne katılmıştı.

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül’ü Meclis’te yumruklayan eski CHP’li milletvekili Turhan Tüysüz, Sarıgül’ün Deniz Baykal’a karşı genel başkan adayı olduğu 2005’teki olaylı CHP büyük kongresinde de Divan Başkanı Şinasi Öktem’i yumruklaması ve belindeki silahıyla gündeme gelmişti.

2002 seçimlerinde CHP’den Şanlıurfa Milletvekili olan Tüysüz, 2005’te sandalyelerin havada uçtuğu olaylı CHP Kurultayı’nda dönemin CHP Genel Başkanı olan Baykal’a karşı parti içi muhalefetin genel başkan adayı olan Sarıgül’ün destekçileri arasındaydı.

Baykal’ın Kurultay’da Sarıgül’le ilgili iddialardan bahsettiği sert konuşması sonrası verilen arada, Baykal’ın adayı olarak Divan Başkanlığı’na seçilen Şinasi Öktem’le tartışan Tüysüz, Öktem’e yumruk atmıştı.

Kongre’deki olaylar sırasında Tüysüz’ün belinde silahla görülüğü bir fotoğraf, Kongre’den sonraki günlerde basında geniş yer almıştı.

Önce “cep telefonu”, sonra “montaj” demişti

Tüysüz konuyla ilgili basına yansıyan ilk açıklamasında görülen cismin silah değil cep telefonu olduğunu söylemiş, daha sonra ise görüntünün montaj olduğunu iddia etmişti.

Kongre sonrası silahlı görüntüsü ve Öktem’i yumruklaması nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tüysüz, istifa ederek Anavatan Partisi’ne katılmıştı.

Tüysüz, 2019’da HDP’nin Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinden belediye başkan adayı oldu.

Sarıgül’ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) yöneticilerinden olan Tüysüz’ün dün Sarıgül’e saldırmasının nedeninin TDH’yle ilgili bir maddi mesele olduğu iddia ediliyor.

- Advertisment -