Ana SayfaHaberlerSenegalli aileyi ziyaret eden Soylu’ya, Saab restoranın Etiyopyalı sahibinden soru: Ya rütbelilerin...

Senegalli aileyi ziyaret eden Soylu’ya, Saab restoranın Etiyopyalı sahibinden soru: Ya rütbelilerin bir seneye yakındır bize yaptıkları?

İçişleri Bakanı Soylu, metroda bir kişinin ırkçı sözlü saldırısına uğrayan Senegalli aileyi evlerinde ziyaret ederek “Biz Müslümanız. Bizde yabancı düşmanlığı olmaz” demişti. Ankara Kızılay’da sıklıkla polis baskınına uğrayan Saab Cafe’nin sahibi Etiyopya asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Mesaret Karakaya bakan Soylu’ya seslendi: “Bir tane sarhoşun yaptığı kötülük elbette kabul edilemez, ama rütbelilerin bir seneye yakındır bize yaptıklarını bütün yetkililer bildikleri halde neden kimse hiçbir şey yapamıyor acaba?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, metroda bir kişinin ırkçı sözlü saldırısına uğrayan ve görüntüleri sosyal medyada yayımlanan Senegalli Diagne ailesini evlerinde ziyaret etmişti.

Soylu, ziyaretinden bir fotoğrafı sosyal medya hesabından “Biz, Müslümanız. Bizde yabancı düşmanlığı olmaz, olamaz; bunu reddederiz” sözleriyle paylaşmıştı.

Soylu’nun ziyareti sonrası, Ankara Kızılay’da geçtiğimiz aylarda sık sık polis baskınına uğrayan ve geçen ay tabela açılış töreninde bir polisin DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na hakaret ettiği Saab Cafe’nin işletmecisi Etiyopyalı Mesaret Karakaya, sosyal medya hesabında Soylu’yu etiketleyerek şu mesajı paylaştı:

“Bir tane sarhoşun yaptığı kötülük elbette kabul edilemez, ama rütbelilerin bir seneye yakındır bize yaptıklarını bütün yetkililer bildikleri halde neden kimse hiçbir şey yapamıyor acaba? Sn. Bakanım.”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Mesaret Karakaya, paylaşımına işletmesine Mayıs ayında yapılan bir polis baskınının videosunu da ekledi.

Saab Cafe’nin tabelası, üzerindeki renklerin PKK ve El Şebab’ın renkleri olduğu gerekçe gösterilerek emniyet ekipleri tarafından beyaza boyatılmıştı.

Mesaret Karakaya, olay sonrası Serbestiyet’e verdiği röportajında sarı, kırmızı, yeşil renklerinin ülkesi Etiyopya’nın renkleri olduğunu ve tabeladaki diğer renklerin de Afrika’daki farklı ülkeleri temsil ettiğini söylemişti.

Tabela açılışı sırasında Yeneroğlu’na hakaret eden polisin Ankara Emniyeti Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürü Serkan Makineci olduğu ortaya çıkmıştı.

- Advertisment -