Ana SayfaHaberlerŞenyaşar davasında 4 tahliye: Emine Şenyaşar’ın oğlu ile AK Partili eski vekil...

Şenyaşar davasında 4 tahliye: Emine Şenyaşar’ın oğlu ile AK Partili eski vekil İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyine de tahliye kararı

Şenyaşar davasında tutuklu 4 sanık için tahliye kararı verildi. Olayda babası ile iki ağabeyini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile eski AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız ile Enver Yıldız ve Mekail Şimşek için de tahliye kararı verildi. Dava 21 Şubat 2025’e ertelendi. Olayda eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbetini Ağustos’tan bu yana TBMM’de sürdürüyor.

Şanlıurfa Suruç’ta 14 Haziran 2018’de, o seçimlerde milletvekili seçilen AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesine ait dükkanda başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’nde devam eden olaylarda Hacı Esvet Şenyaşar (66), oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından dükkanda başlayan olaylar ve hastanedeki olaylar için iki ayrı soruşturma açılmış, daha sonra dosyalar birleştirilmişti.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın duruşmasında her iki taraftan 4’ü tutuklu toplam 30 kişinin yargılanması devam edildi. Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden SEGBİS ile katıldı.

Şenyaşar ailesinin avukatları hazır bulunduğu duruşmaya, olayda eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Kimlik tespiti sonrası başlayan duruşmada savcı, tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları da tahliye talibinde bulundu.

Savunmaların ardından mahkeme, dört tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, bu sanıkla hakkında adli kontrol olarak da ev hapsinin uygulanmasını kararlaştırdı.

Bir sonraki duruşma ise 21 Şubat 2025’te görülecek.

- Advertisment -