Ana SayfaHaberlerSilivri’de 7 milyarlık TL’lik arsa için Yargıtay üyesinin AK Partili avukat eşiyle...

Silivri’de 7 milyarlık TL’lik arsa için Yargıtay üyesinin AK Partili avukat eşiyle Hazine karşı karşıya : “Dedem Büyük Ali Bin İbrahim’den kaldı”

Silivri Alipaşa’da 575 dönüm büyüklüğünde, güncel değeri 7 Milyar TL olan mera vasfındaki tarım arazisi, “burası bana dededen kaldı” diyen bir kişinin açtığı dava ile şahıs malı haline gelebilir. Hem Hazine, hem de Silivri Belediyesi söz konusu miras iddiasının gerçek olmadığını iddia ediyor. Davanın taraflarından biri, Silivri’de daha önce de hazine hvukatlığı yapmış olan Nuray Albayrak. Albayrak, bir dönem AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanlığı da yapmıştı. Eşi Okan Albayrak ile o dönem Silivri’de hakimdi, daha sonra Yargıtay’a atandı.

Silivri’de 575 dönümlük, piyasa değeri yaklaşık 5 ila 7 Milyar TL arasında değişen mera vasfındaki tarım arazisi, 2015’te açılan bir dava ile şahıs malı olarak tescillenmek isteniyor. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davaya göre, davacılar Mehmet Telsaran, söz konusu arazinin dedesi “Büyük Ali Bin İbrahim” isimli kişiye ait olduğunu ve kendisine miras kaldığını iddia etti.

 Davaya Maliye Hazinesi ve Silivri Belediyesi de müdahil oldu. 

Hazine ve Belediye avukatları, Telsaran’ın iddia ettiği dedenin, arazinin Osmanlı dönemi tapularında ismi geçen İbrahim Oğlu Ali ile aynı kişi olmadığını ve mirasçılık ilişkisinin de kanıtlanmadığını iddia etti. Davaya daha sonra bir taraf daha eklendi. 

Silivri’de bir dönem Hazine Avukatlığı da yapmış olan ve ismi daha önce de benzer davalarla anılan Nuray Albayrak da davaya taraf oldu. 

Albayrak, aynı zamanda AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları görevinde de bulunmuştu. 

Hazine Avukatlığı yaptığı dönemde bölgedeki kamu arazilerine dair bilgi, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı yaptığı dönemde siyasi, eşinin hukuki kariyeri sayesinde de yargı alanında çevre edinen Nuray Albayrak, önce Telsaran’ın avukatı olarak davaya dahil oldu, daha sonra ise iddiaya göre 100 bin TL karşılığında Telsaran’dan tapunun dörtte birini, satış vaadi ile satın aldı ve hissedar oldu. Satışın gerçekleştiği 2015 yılında 100 bin TL, yaklaşık 10 memur maaşına denk geliyordu.

Nuray Albayrak’ın eşi Okan Albayrak, Silivri’de Asliye Hukuk Hakimliği yapmış, bedel artırımı davalarına bakmıştı. Daha sonra Sulh Ceza Hakimliği,Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, son olarak da İstanbul Adli Yargı Komisyonu Başkanlığı yapan Albayrak, 2023 Temmuz’unda Yargıtay Üyesi olarak atanmıştı. 

ARAZİNİN BEDELİ ŞU AN 5-7 MİLYAR TL

Yörünge Haber’den Ahmet Ermiş’in haberine göre 575 dönümlük arazinin yer aldığı Alipaşa’da arazilerin metrekaresi, merkeze yakınlık ve altyapı durumuna göre 7 bin 500 ila 12 bin 500 TL arasında değişiyor. 575 dönümlük tek tapu bir arazinin ortalama değeri ise 5 ila 7 Milyar TL. Parselin büyüklüğüyle birlikte gelecekteki rantın değeri dudak uçuklatıyor. Olası bir imar değişikliği halinde yaklaşık 20 Milyar TL’leri bulan bir rant öngörülüyor.

ŞAHIS ADINA TESCİLLENİRSE İMARA AÇILABİLİR

Diğer yandan Alipaşa sınırları içerisindeki 6756 parsel, kuzey alanda Tem otoyolu ve TOKİ konutlarının sınırında kalıyor. Mera vasfından imar değişikliğine tabi tutularak imar verilmesi durumunda yapılaşmanın olabileceğine ihtimal veriliyor. Konut ya da sanayi imarı olmasıyla birlikte rantı yüksek bir bölge olarak dikkat çekiyor.

- Advertisment -