Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş suikastına yol açtığı öne sürülen Mersin olayı

Sinan Ateş suikastına yol açtığı öne sürülen Mersin olayı

Ülkü Ocakları mensubu Emrullah Kaplan, Mart 2022’de bıçakla saldırdığı Ülkü Ocakları eski Mersin il başkanı Çağrı Ünel’in silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti. O dönemde Ülkü Ocakları genel başkanı olan Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski Ülkü Ocakları genel başkanı, MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz bu cinayetin hesabının sorulacağını söyledi. Olay sonrası tutuklanan Çağrı Ünel ise Sinan Ateş’e yakınlığıyla biliniyordu. Çağrı Ünel, sosyal medya hesabından Sinan Ateş’i destekleyen mesajlar atıyor, birlikte çektirdikleri fotoğrafları paylaşıyordu.

Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’in suikast sonucu ölümü, Mart 2022’de Mersin’de Ülkü Ocakları mensubu Emrullah Kaplan’ın, bıçakla saldırdığı Ülkü Ocakları eski Mersin il başkanı Çağrı Ünel’in silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiği olayı gündeme getirdi.

Eski Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Çağrı Ünel, 15 Mart 2022’de bankamatikten para çektiği sırada Adana Kadirli’den geldiği söylenen Ülkü Ocağı mensubu dört kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı.

Çağrı Ünel’in arbede sırasında silahını ateşlemesi sonucu Emrullah Kaplan hayatını kaybetmişti.

Ülkü Ocakları Kaplan için Kuran okuttu

Olayın ardından Ülkü Ocakları’nın tüm şubelerinde Emrullah Kaplan için Kuran okutuldu, Kaplan’dan şehit diye söz edilen paylaşımlar yapıldı.

Tutuklanan Çağrı Ünel’in 2019-2020 arasında Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapan Sinan Ateş’e yakınlığı nedeniyle, Sinan Ateş aleyhine paylaşımların yapıldığı da görüldü.

Çağrı Ünel, Ateş’in genel başkanlığı döneminde Mersin il başkanı olmuş, onun genel başkanlığı sonrasında o da il başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

“Dün, bugün, yarın… Sinan Ateş”

Ateş’in 2020’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteğiyle görevinden ayrılması sonrasında sosyal medyada hakkında “’FETÖ’ bağlantılı” olduğu ve MHP’nin lideri olma hevesine kapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Ateş’in görevden alınmasında bu iddiaların da payı olduğu söyleniyor.

Çağrı Ünel bu iddialara prim vermiyor, Ateş’e destek veren paylaşımlar yapmaya devam ediyor ve kendi düğünü de dahil olmak üzere farklı ortamlarda Ateş’le beraber çekilmiş birçok fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıyordu.

Ateş’in görevden ayrılmasından birkaç gün sonra da onunla çekilmiş fotoğraflarını “Dün… Bugün… Yarın… @sinanates16 #ÜlküOcakları” mesajıyla paylaşmıştı.

“Çağrı, arkadaşımdır”

O günlerde gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Sinan Ateş, Emrullah Kaplan’ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak “Çağrı, arkadaşımdır. Benim dönemimde ocak başkanıydı. Bu saldırı aklımızın ucundan geçmezdi. Çok üzüldüm” demişti.

“Kıymetli ülküdaşım Emrullah Kaplan…”

Ateş’in yerine Ülkü Ocakları genel başkanlığına getirilen Ahmet Yiğit Yıldırım Emrullah Kaplan’ın ölümünün ardından sosyal medya hesabından “Ülkü Ocakları mensubu kıymetli Ülküdaşım Emrullah Kaplan Mersin’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Ülküdaşımız Emrullah Kaplan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

Ülkü Ocakları genel başkanı cenazesine katıldı

Yıldırım, yine o günlerde “Bu alçak saldırıyı azmettirip destek olan tüm odaklardan, hukuki süreci de yakından takip ederek her türlü hesabı soracağız” diye konuşmuştu.

Yıldırım, Emrullah Kaplan’ın Adana Kadirli’deki cenazesine de katılmıştı.

Olcay Kılavuz: “Alçak bir silahlı saldırıda hayatını kaybeden canımızın parçası kardeşimiz Emrullah Kaplan”

Sinan Ateş’ten önceki Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz da olaydan sonraki günlerde Emrullah Kaplan’ın ailesine taziye ziyareti yaptı ve aileyle birlikte Emrullah Kaplan’ın mezarını ziyaret etti.

Kılavuz ondan bir gün önce de Mersin Ülkü Ocakları’nda Emrullah Kaplan için yapılan anmaya katılmıştı.

Tolgahan Demirbaş, Kılavuz’un evinde gözaltına alındı

Olayın şüphelilerinden eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Tolgahan Demirbaş, Kılavuz’un Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu dönemde Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisiydi.

- Advertisment -