Ana SayfaHaberlerSosyal medyada Mado tepkileri: Go Home Çinli

Sosyal medyada Mado tepkileri: Go Home Çinli

Dondurma imalatçısı Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur’un Çin radyosuna söylediği “Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim” sözleri Serbestiyet’te yayımlandıktan sonra sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya mesajlarında “Mado, adını Mao yap”, “Mado Zedung”, “Go Home Çinli” gibi esprili paylaşımlar öne çıktı. Tepki gösteren isimler arasında Demet Akalın’dan Selçuk Özdağ’a farklı kesimlerden çok sayıda isim dikkat çekti.

Serbestiyet’in, Mado’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur’un Çin radyosuna verdiği mülakatta yer alan “İnsanın iki vatanı olur. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim” sözlerini duyuran haberi dün (16 Kasım) pek çok farklı medya kuruluşunun, STK’ların ve sosyal medyanın gündemini oluşturdu.

Sosyal medyada #BoykotMado ve “Ben Çinliyim” heştegleri bütün gün Mado’ya tepkileri yansıtan mesajlarla doldu.

Kanbur mülakatta Çin’i ve politikalarını da övmüştü. Çin’in Uygur toplumuna uyguladığı, uluslararası toplum tarafından soykırım diye tanımlanan baskı politikaları sebebiyle bu övgüler de büyük tepki topladı.

Türkiye’de yaşayan Uygur toplumunun ve onlarla dayanışma gösteren kesimlerin başlattığı sosyal medya tepkisi, Mado’nun daha önce Gezi Parkı protestoları sırasındaki tutumunun da anımsanmasına yol açtı ve tepkiler boykot kampanyasına dönüştü. 

Sosyal medyadaki tepkilerden öne çıkan bazıları şöyle:

Sosyal medyayı aktif kullanmasıyla tanınan şarkıcı Demet Akalın bir daha Mado’dan alışveriş yapmayacağını kendine özgü üslubuyla duyurdu.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun: Benim için Mado bitmiştir.

Gazeteci Levent Kemal: Para için her şeyi satabilecekler dünyasında bugün.

Akademisyen Burak Bilgehan Özpek, sosyal medyada Mado’ya boykot çağrısını yapan ilk kişilerden oldu.

İbrahim Kahveci: Mado Çin malıymış.

- Advertisment -