Ana SayfaHaberlerSoylu’dan Yerlikaya’ya “geçmiş olsun” ziyareti

Soylu’dan Yerlikaya’ya “geçmiş olsun” ziyareti

Seçimden sonra TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı olan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne terör saldırısı nedeniyle komisyonun AK Partili, MHP’li ve İYİ Partili üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti. Saldırının ardından Soylu destekçisi Twitter hesapları, Yerlikaya’yı hedef alan paylaşımlar yapmıştı. Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında şöyle konuşmuştu: “Saldırının hemen ardından eski ve yeni İçişleri Bakanları arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır. Tescilli FETÖ’cülerin özellikle sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan bir zaman ayarlı tuzaktır.”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik terör saldırısı nedeniyle komisyonun AK Partili, MHP’li ve İYİ Partili üyeleriyle birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

Saldırının ardından Soylu destekçisi sosyal medya hesaplarından, Yerlikaya’yı hedef alan paylaşımlar yapılmıştı.

O paylaşımları yapanlardan biri olan yazar Fazıl Duygun dün gözaltına alınmıştı.

Saldırının olduğu akşam Yerlikaya’yı, Soylu’dan önceki İçişleri Bakanları olan Efkan Ala ve Selami Altınok ile birlikte eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop ziyaret etmişti.

Ala, Altınok ve Şentop’un Soylu’yla aralarının bozuk olduğu bilinen isimler olmasın dikkat çekmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında konuyla ilgili şunları söylemişti:

“Saldırının hemen ardından sosyal medyada İçişleri Bakanlığı ekseninde maksatlı tartışmaların körüklenmesi, eski ve yeni bakanlar arasında fitne ve fesat üretiminin tahrik edilmesi, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyan arsızlık ve ahlaksızlıktır. Tescilli FETÖ’cülerin özellikle sayın Süleyman Soylu’ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı’nı kötülemeleri ülkemize kurulan bir zaman ayarlı tuzaktır.”

- Advertisment -