Ana SayfaHaberler‘Süslüman’ değil manken, altın değil imitasyon, evi değil reklam filmi

‘Süslüman’ değil manken, altın değil imitasyon, evi değil reklam filmi

Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden binlerce kişi tarafından “görgüsüz, cahil ve süslüman” diye linç edildi. Tartışılmayan ne siyasi görüşü ne de Müslümanlığı kaldı. Fakat günün sonunda internetten ürünlerini satan bir butiğin çektiği reklam filmindeki modellerden biri, taktığı takıların ise imitasyon olduğu ortaya çıktı.

Özgür Demirtaş’ın paylaştığı bir video sosyal medyada çok konuşuldu. Videoda abartılı kıyafetleri ve kollarındaki bilezikleriyle dikkat çeken başörtülü bir kadın, altın renkli sunum takımıyla ve “olmaz olsun cüzdanımda milyonlar” şarkısı eşliğinde kahve sunumu yapıyordu.

Özgür Demirtaş’ın videoyu paylaşmasından sonraki birkaç saat içerisinde videodaki kadın binlerce twitter kullanıcısı tarafından linç edildi. Görgüsüz, müsrif, cahil, namussuz olmakla suçlandı. Müslümanlığı sorgulandı, İslama verdiği zarardan dem vuruldu, başındaki başörtüsünün parçalanması gerektiği söylendi, açılması gerektiği tartışıldı. En çok da siyasi görüşü hakkında atıp tutuldu. Ülkede bu denli ekonomik kriz varken “bu kadın gibiler”in halkın vergileri ile nasıl şatafat içerisinde yaşadığı konuşuldu.

Birçok sosyal medya kullanıcısı da Özgür Demirtaş’ı, videoyu yol açacağı tartışmaları tahmin ederek paylaşmasından dolayı eleştirdi. Ayrıca kendisine geçmişte Rolex saatini göstererek yaptığı paylaşımlar da hatırlatıldı.

Bazı twitter kullanıcıları ise sorunun aslında kadının tesettürü ile ilgili olduğunu savundular. Toplumda bu şekilde yaşayan büyük bir kesimin olduğunu ama sadece söz konusu kişilerin başörtülü olması durumunda görgüsüzlükle suçlandığını söylediler.

Peki bu video sadece evinde giyinip kuşanmış bir kadının kahve sunumu videosu muydu?

Video, instagram üzerinden satış yapan bir butiğin reklam videosuydu. Videodaki kadın da sadece firmanın mankeniydi; üstelik kollarındaki bilezikler de gerçek değildi. Kıyafet ve imitasyon takılar satan bir butiğin reklamı için modellik yapan bir kadın saatlerce linç edilmişti.

Tartışmalar öyle bir boyuta ulaştı ki söz konusu butik sosyal medya hesabından açıklama yaparak mankenlerinin kollarındaki bileziklerin imitasyon olduğunu, markalarının hiçbir siyasi kuruluşla bağının olmadığını belirtti. Ayrıca markalarının adını lekelemeye çalışanlar için de adli işlem başlatacaklarını da belirttiler.

- Advertisment -